Porsche

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
komas

Re: Porsche

Příspěvek od komas »

Vlad píše: ...No a je to môj 220 model Porsche 1:18. ;)

Když už je tu řeč o počtech modelů zn. Porsche v měřítku 1/18, pak si taky přihřeji vlastní polívčičku, tento měsíc jsem se přehoupl přes 340 kusů, přičemž počítám i všechny ty závodní verze od AA, UT, PMA a Exota, kde je základem vždy stejný vůz. Myslím si, že mám dostatečně zmapovaný prostor ohledně modelů, které mi ještě chybí, v tuto chvíli je to asi 40 kusů, zčásti novinkové modely, ale taky těžko sehnatelné rarity ( 934 a 935 od Exoto, dealerské PMA 917/10 a další).

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

PORSCHE maniak :D
Kdo neviděl, neuvěří, já viděl, tak věřím. :lol:
Ale řekl bych teda, že loni jich zdaleka nebylo 340, tipoval jsem Porsche tak kolem 200, takže letos byl asi bohatý rok na přírůstky. ;)

komas

Příspěvek od komas »

Dali.B píše:PORSCHE maniak :D
Kdo neviděl, neuvěří, já viděl, tak věřím. :lol:
Ale řekl bych teda, že loni jich zdaleka nebylo 340, tipoval jsem Porsche tak kolem 200, takže letos byl asi bohatý rok na přírůstky. ;)
Přiznávám, že jsem si značku poněkud více oblíbil :P , loňský rok jsem uzavíral na nějakých 260 modelech, letos se mi podařilo sehnat spoustu chybějících starších modelů ( UT, Exoto, PMA, UH), k tomu nějaké novinky, takže k dnešku dalších 75 ks. Aktuální problém má jméno vitríny, Dalibor může potvrdit, že stěny obložené modely v originálních krabicích nejsou na první pohled tak zlé, ale není to přeci jenom ono.... :(

Pro radost jsem si v Ikee pořídil malou skleněnou vitrínu na 8 modelů, tu jsem " nenápadně" nacpal do obýváku, osvětlil LED diodami a manželce jsem vysvětlil, že je to vlastně ideální svítidlo k posezení u TV. Musím jen doladit prachotěsnost vzhledem k blízkosti krbových kamen...

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

komas píše: tento měsíc jsem se přehoupl přes 340 kusů,
loňský rok jsem uzavíral na nějakých 260 modelech...... takže k dnešku dalších 75 ks
..ať počítám,jak počítám,někde bude chybka :lol:

Jinak na tomto webu je uváděno 983 modelů Porsche(včetně barevných variant atd.)
http://www.scale18.com/cgi-bin/page/sea ... unc=search

Vlad

Příspěvek od Vlad »

komas píše: .......modelů zn. Porsche v měřítku 1/18.................... 340 kusů.............
Velmi pekne cislo!!!!! Ja neviem, ci mi este tolko chyba, aby som mal 340. Asi ani nie, lebo zbieram hlavne od AA, Min, Exoto, UT, nove True Scale a nieco od Norev. Ine znacky ako Welly, UH, Anson, ... uz nie, to mi asi staci. Zavodne verzie chcem povacsine vsetky, civilne faby len tu pre mna najkrajsiu. Bohuzial vrtam aj do inych znaciek, tak mi to odcerpava sily u Porsche.
Ja som sa zacal po Porsche viac pozerat az minuly rok, no dovtedy som ale ich aj tak mal najviac zo znaciek v zbierke. A na ukor Porsche som rozpredal mensiu cast zbierky. Padlo trebars aj Ferrari, tych mal uz len cca 50ks. Tu som si povedal, ze aj tak kamarata ferraristu nedobehnem a pozriet si ich u neho mozem hocikedy.

Este pripajam foto mojej oblubenej závodnej "placky" Porsche
Obrázek

Obrázek

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Já se snažím dávat přednost kvalitě před kvantitou,proto se snažím kupovat modely,které mají aspoň nějakou úroveň a hlavně tvarově odpovídají skutečné předloze.No a takových modelů,jako jsou UH ,Anson apod. se zbavuji,či jsem se zbavoval.No a Norevy kupuji jen občas-jakž takž je řada 997,ostatní za moc nestojí a produkce těchto vozů ze 70. a 80. let je přímo příšerná(stále se bavíme o modelech 1/18).
No a jelikož sbírám i jiné značky,tak nepořizuji všechny závodní verze,ale jen ty, které se od sebe liší a které se mě líbí -i když občas taky ujedu a pořídím od jednoho typu více závodních kamufláží.

komas

Příspěvek od komas »

sva57 píše: .ať počítám,jak počítám,někde bude chybka :lol:
Jinak na tomto webu je uváděno 983 modelů Porsche(včetně barevných variant atd.)
Jo, jo, nesedí to, ale do konce minulého roku jsem si nevedl přesný přehled modelů, takže číslo 260 bylo spíš odhad, sumář jsem si sepsal až letos v únoru. Rovněž se snažím řadit do sbírky ty lepší modely, takže od výrobců jako Bburago,Welly, UH, Solido a spol. mám vždy jen cca. 2 - 3 modely pro srovnání. Výjimkou jsou modely aut, co dosud nikdo jiný nevyrobil ( kupř. řada 964, Cayman) a řada 917 od UH či Eagleś race. Z civilních verzí si vybírám tu barevně hezčí, v několika málo případech mám dvě, když se nemohu rozhodnout ;)

Pokud jde o těch 983 modelů, pak jsou tam zahrnuty právě ty odlišné barevné verze civilních aut, proto tak vysoké číslo.....

Dnes v noci přibyl další, úlovek z eBay

Obrázek

komas

Porsche 914/6

Příspěvek od komas »

Už aby se soudruzi z AA rozhoupali a pustili do světa dlouuuuho avizovanou 914/6, jinak hrozí podobné " cenové" úlety jako včera v jedné aukci na eBay, viz. odkaz. Model ve sbírce mám a mám taky silnou pochybnost, že bych za něj dal částku atakující hranici částek, za které se prodávají modely od Exoto a CMC :!: :?: :!:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWAX:IT

Obrázek

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

komas píše:Rovněž se snažím řadit do sbírky ty lepší modely, takže od výrobců jako Bburago,Welly, UH, Solido a spol. mám vždy jen cca. 2 - 3 modely pro srovnání. Výjimkou jsou modely aut, co dosud nikdo jiný nevyrobil ( kupř. řada 964, Cayman) a řada 917 od UH či Eagleś race. Z civilních verzí si vybírám tu barevně hezčí, v několika málo případech mám dvě, když se nemohu rozhodnout ;)
V koncepcích našich sbírek je trochu rozdíl : ty se snažíš zmapovat produkci i horších výrobců(proto máš těch modelů Porsche tolik).Já pouze těch s lepší úrovní a těch horších se prostě zbavuju bez ohledu na nějaké srovnávání :)

komas

Příspěvek od komas »

sva57 píše: V koncepcích našich sbírek je trochu rozdíl : ty se snažíš zmapovat produkci i horších výrobců(proto máš těch modelů Porsche tolik)
Souhlasím s první částí věty v citaci, pokud jde o odlišné zaměření našich sbírek s modely Porsche, nesouhlasím s tím, že by počet a skladba mých modelů měly být podstatně ovlivněny i modely horších výrobců, z těch 340 je jich jen cca. 40 od jiných výrobců než je AA, Kyosho, UT, PMA, Exoto, Norev a dealerské Porsche ( WAP), jen od AA jsem se dopočítal 97 kusů... Ale to jen pro upřesnění, nechci tady vést polemiky, které až tak nesouvisí s tématem diskuze.

Víkend přinesl další cenný úlovek, model určený na přestavbu do verze z LM

Obrázek

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“