Bmw Nazca M12 a C2

carabo

Bmw Nazca M12 a C2

Příspěvek od carabo »

Zdravím kolegovia

Tak pred nedávnom som sa s Vami radil ohľadom okien na modely BMW Nazca M12 a C2 a poprosili ste ma aby som Vám ukázal fotky zo stavby. Keďže som s tým už začal tak zakladám toto vlákno a predkladám zopár fotiek zo stavby.

Prišlo toto: Je to foto M12 kompletné balenie u C2 je všetko identické ale karoséria je trochu iná, preto foto nedávam. Zamrzí že neboli dodané loga a dekály znakov bmw a rámovanie okien. Samozrejme som si ich vyrobil ale nie je to ono, hold laserovka nech je akokoľvek dobra sa na sito-tlač nechytá.

(nefunkční link odstraněn adminem)

Naznačenie nasávania motora a začínam dlabať a vyškriabavať:

Zadné svetlá už naznačené boli preto som začal hneď dlabať: Na prvom obrázku je foto škrabadla od trumpetera, ktorím som celý otvor vydlabal.

U C2 som naznačil aj zadné svetla:

keďže tento korektný lept bol dodaný až 4 krát tak som jeden kus použil ako vzor na upresnenie tvaru diery:

po dokončení tvaru nasledovala výroba zadného svetla, je vyrobené z červeného plexiskla:

C2:

Nasleduje gitovanie a poviem, že ho bolo neúrekom, za celu modelársku kariéru som sa toľko neugitoval ako na týchto dvoch modeloch:

Hlavne samotný otvor na zadné svetla robil problémy, gitu bolo len po troške a vždy to niekde odletelo kde to bolo už dobre:

Farba, nástrek som robil sprejom, ktorý som si nechal namiešať u lakýrnika. Obe odtiene sú vyberané so vzorkovníka BMW pre 90te roky. so svetlou striebornou nemám problém ale s odtieňom M12 som v pomykove. Odtieň tmavej striebornej vo vzorkovníku bol len jeden, nebolo z čoho vyberať ale auto na fotkách sa až tak tmavé nejaví, ako na ktorých. potom som kúpil odtieň stone ale ten je domodra, čo ma tiež metie. Preto by som Vás všetkých chcel poprosiť o vyjadrenie k farbe pre model M12.

Podľa tejto foto som volil odtieň farieb: Ale ak si všimnete tak M12 ma prerobenú prednú časť auta a teda bolo prestriekané na takýto tmavší odtieň, môj model je ešte v pôvodnej úprave akú navrhol Giugiaro.

Tmavá siva originál bmw farba

Svetlejšia stone gray ale už nie je originál bmw farba

Model C2 a M12 spoločne:

Teraz nasleduje dekalovanie a číry lak ale ešte som s tým nezačal čakám až sa vyjadríte, možno budem M12 prelakovávať.

kamikaze

Re: Bmw Nazca M12 a C2

Příspěvek od kamikaze »

;) veľmi ma potešilo toto vlákno. s oneskorením reagujem ale doteraz som sem nezavítal. neukazuje mi všetky fotky... neviem ako ostatným. no mne sa páči ten odtieň na m12. ten druhý neoriginál svetlejší stone gray máš momentálne na ňom nahodený? Budeš aj leštiť? fotky originál auta klamú. Tak isto ťažko posúdiť aj takto z fotiek farbu na modely, najlpešie v ruke držať. No vravím, mne sa páči trošku takto keď je do titanova nie bledá stieborná. snáď sa niekto ešte vyjadrí. Držím palce a dobrá robota so zadným svetlom a tmelením. Som prekvapený, že je ho tam tolko, vyzerajú tie odliatky kvalitne... a predsa tolko tmelenia. možno poslal nejaké slabšie jedince.

carabo

Příspěvek od carabo »

Ahoj a Ďakujem.

Chýbajúce fotky je moja chyba, prišla mi hláška z photobucketu že mam preplnene konto tak som zmazal zopár fotiek, až neskor som si uvedomil, že som pomazal zle kúsky, ospravedlňujem sa, už je to nenávratne. Čo sa farby tika tak je zmenená úplne, model aj s fotkami ozajstného auta som zobral k lakýrnikovi a testoval som ďalšie vzorky. Teraz som s farbou spokojný. Momentálne riešim dekály, mám problém s kvalitou tlače na biely propagtým. Tlačiareň je síce laserovká ale očividne znak bmw nie je schopná vytlačiť. Tiež som nespokojný s kolesami sú rovnaké na oboch autách, ale M12 ich má inakšie. Neviem ako to budem riešiť. Ten čo Ti skladal ich urobil úplne nové, ak má formu tak by som od neho sadu kolies kúpil.

kamikaze

Příspěvek od kamikaze »

carabo píše:Ahoj a Ďakujem.

Chýbajúce fotky je moja chyba, prišla mi hláška z photobucketu že mam preplnene konto tak som zmazal zopár fotiek, až neskor ...
áno kolesá su problém... dám ti kontakt na Chana a sa odvolaj na mňa, a dohodni čo sa dá s tými kolesami robiť, robil ich na novo určite zachoval formy. Odporúčam ti na ebay sledovať aukciu na dekáli origo z PM sady Nazca (C2). už síce neplatný inzerát ale skús mu napísať či nemá ešte:

carabo

Příspěvek od carabo »

Vďaka za pomoc aj radu. Odpísal som mu tak uvidím čo sa stane. Tým starým dekálom neverím. Keď sa pozrieš na skupinovú fotku aut na radiátore tak je tam aj ford gt90 bielej farby. Model má 28 rokov. Jeho dekály sú nepoužiteľné, keď som ich nanášal rozpadávali sa. tak som ich puzzloval priamo na modely a po zaschnutí som ich dal pod číry lak. Keď som ich lakoval tak som len trpol či sa neodlepia pod tlakom vzduchu ale ako tak vydržali. To iste bude aj s tými dekalmi z Nazcy a možno horšie lebo je to ešte starší model. Je veľká škoda že sa nenájde spoločnosť, ktorá by pre modelárov tlačila dekaly za rozumnú cenu, zatiaľ som mal to šťastie, že cena novo vyrobených dekalov vysoko prevyšovala cenu modelu samotného. Mám dekalový papier z propagtýmu a je to jediná možnosť výroby vlastných dekalov. Dokonca tlačiarenské firmy nechcú tlačiť ani na tento papier. Zo zásady všetky dekali skenujem pre prípad, že sa niečo nepodarí alebo budu sprhnuté a rozpadávať sa ako v prípade gt90. Vtedy si ich poukladám na a4 vo photoshope a nechám si ich tlačiť. Mno keď aj donesiem papier od propagtýmu tak ma odmietnu, že sa im pokazí tlačiarenský stroj, ak ich požiadate aby použili vodolepkový papier vlastného výberu tak vám povedia že oni taky nemajú a teda to nedokážu vytlačiť. Sranda na počkanie, pomôž si človeče ako chceš.

carabo

Příspěvek od carabo »

Tak som sa dostal späť k Nazcam. Medzičasom som pozháňal dekaly BMW loga a na ceste sú už aj kolesa na M12-ku. Nalakovaná je len C2, M12 po oprášení mala smietko vo farbe tak som ju musel prebrúsiť a ešte dať jednu jemnú vrstvu farby, dekalovať a lakovať ju budem utorok alebo v stredu, potom postnem obrázok . Pridávam aj fotku ďalších dvoch modelov, ktoré som dnes lakoval. Sú to Alfa Romeo Eagle / Alezan/ a Ferrari 308 gt4 /ABC Brianza/.

Teraz bude dlhšia prestávka kým lak nevytvrdí aby sa dal leštiť.

carabo

Příspěvek od carabo »

Obe sú nalakované, už len čakať kým vytvrdí lak a potom doskladať.

Bobr8

Příspěvek od Bobr8 »

To je ale krásná práce! Prosím o pokračování...
http://sewellel.webnode.cz/
Inzerát:
" Vyměním sekundové lepidlo za třísekundové.
Zn.: Nestíhám lepit ! "

kamikaze

Příspěvek od kamikaze »

;) paráda.. teším sa aj na ford gt90

carabo

Příspěvek od carabo »

Ďakujem za komplimenty, sám som zvedavý ako to celé dopadne. Dnes som otvoril nový projekt Porsche Tapiro od Yowmodellini. Neskutočný zmätok ten model, krivý z každej strany a nedorobená predná časť auta. Všetko ostatné sa musí sušiť a tento tiež už mám dlho a netrúfal som si naň lebo treba poodrezávať stĺpiky okien a prilepiť ich naspäť ale už rovno. Bojím sa toho ako diabol svätenej vody. Po tapire mám ešte 3 modely, ktoré treba skladať. Do leta by som mal rád všetko poskladané. Ford GT90 má ešte 2 týždne schnutia pred sebou, až bude hotový postnem ho.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“