Poslední úbytky

kamikaze

Poslední úbytky

Příspěvek od kamikaze »

nieco som popredal v minulych rokoch, ku tomu sa nebudem vracat, je tu rok 2013 a s nim aj nova tema podobna tej v sekcii 1/18... takze zdielajte tu Vase ubytky...
2x McLaren MP4-12c od Fline Lucky models putovali do Singapuru... pomalicky preriedujem zbierku :(
..nemozem ale povedat, zeby sa predaj neoplatil... prave naopak!!! Tieto velmi raritne modely mi zarobili na par dalsich peknych modelov a ja som si nechal doma oranzovu verziu - darcek od ceskeho zberatela Janka :D
Obrázek
Obrázek

H+H+

Re: Poslední úbytky

Příspěvek od H+H+ »

Nedokážu se zbavit žádného modelu. Je to možná špatně, ale je to tak. Na většinu z nich se váží vzpomínky a pamatuji se, kde a s kým jsem který kupoval, od koho případně dostal nebo co jsem v té době zažil, je to něco, jako když se otevře album starých fotek...Mám poctit, že když některý prodám, tak společně s modýlkem ztratím i kousek života :) Někdy si říkám, že jsem možná divný, ale na druhé straně je fakt, že každý sběratel je svým způsobem cvok, takže je to asi v pohodě. Nebo ne :?:

kamikaze

Příspěvek od kamikaze »

Nie praveze stebou musim suhlasit... je to pekne :D Tym je u teba model s pridanou hodnotou. A to ze sme cvoci a divny, je tiez na mieste :D , ved dat tolko penazi a energie, do toho co mozno pre niekoho nema ziadny zmysel... Ale to, ze ten clovek si nasiel nejake potesenie alebo nieco, co ani sam nedokazem vyjadrit... Mozno by som to u mna zhrnul, ze som vyznavac krasnych tvarov, v istom zmysle je v tom umenie a obdiv voci niecomu krasnemu. Ja by som snad trosku prirovnal zberatelstvo Ralpha Laurena, modneho navrhara, ku tomu mojmu (a mozno i niektorych z Vas) sice iba v mensej mierke:
"Pre Ralpha Lourena sú automobily podobné ženám, pretože každý automobil má niečo čo sa na ňom dá milovať i nenávidieť a stále sa na nich dá niečo objavovať. Predstavujú rovnicu kde je príliš veľa neznámych a to je dôvod prečo nás klasické automobily tak intenzívne priťahujú."
A tu chcem dodat, zastat sa, ze sa nejdena iba o klasicke automobily, ale aj o dizajny supersportov vseobecne.

carabo

Příspěvek od carabo »

Suhlasím s Vámi pánove. Ja sa tiež modelov nerad zbavujem. U mňa ale vystava trochu iný problem. Bráško má syna, je to moje krsňa a nemám problem dáť mu čokolvek, ale u modelov to končí. Zo zbierky som vybral kvázy všetky bburaga a modely mimo meritka 1/43. Bburago tvorilo základ zbierky ale momentálne až na pár kuskov sú už všetky zamenené za kvalitnejšie modely a teda nemám problem to krsňatu dať. Problem nastáva až Vam povie že on nechce to čo mu dávate ale to čo Vám stoji v poličke. Bráško a ani jeho manželka zberateľstvo nechápu a ani to nijako zvláštne neprežívaju, pre nich je to samo, že to malemu dám. Až som sa im pokusil vysvetliť niečo o limitovaných edíciach alebo o tom, že daný model sa už nevyrába a neni už ani v predaji narazil som na posmech. Tak u mňa je dosť veľke riziko, že prídem aj o viac ako len bburago.

rallymodels

Příspěvek od rallymodels »

carabo - každý si dovolí jen to co mu povolíš a kam až jej pustíš,aby s tebou manipuloval.
Pojmy jako sbírka-limit-skvost a jejich hodnotu chápeme jen my "magoři" co jsme jak píší kolegové níže - postižení sbíráním.Vysvětlovat jim že tím vlastně zhodnocuješ vydělané peníze,mnohdy líp jak v bance,právě u těch už vyprodaných a nedostupných modelů a ta hodnota v případě prodeje narůstá je marnej boj

kamikaze

Příspěvek od kamikaze »

A mozno prave ten argument "zhodnocovania penazi " by ich presvedcil -videli by v tych autickach akoby bankovky :lol: . A to hlavne u limitiek, kedze pri mnohych inych modeloch ta cena ide vacsinou nizsie oproti kupnej. Nech si pozru ebay alebo tu ake su tu ceny niektorych starych limitnych modelov:
http://miniwerks.com/inventory.asp#
A ako pise rallymodels, ze iba pokial ty dovolis so sebou kyvat, ja by som aj dodal, ze je doslova povinnostou respektovat od nich aj bez pochopenia to, ze mu tie vzacnejsie modely proste nedas a tym stanovis hranicu a oni nech uz si myslia co chcu to je ich problem. Lahko sa to povie ale je to tak, ked nechces aby skoncili v rukach cloveka co nevie ocenit ich hodnotu a ze niesu na hranie niekde na koberceku.
P.S. este som zabudol dodat H+H: Ja sa ich zbavujem trosku chladnejsie, s takym obchodnickym nadhladom - predam (nieco zarobim-ale vacsinou stratim), zo zisku potom kupim nieco, co mi chyba pre doplnenie - ako u tych mclarenov... nebolo to lahke, lebo vyse 1 roka som zhanal medenu farbu, a nakoniec, ked som ju vo vyhodnej kupe ziskal, zistil som, ze v reali (nie na fotkach) mam lepsi pocit z oranzovej farby - jednoducho je vyraznejsia a modelovo sa viac hodi. A u inych modelov je to podobne, take vylepsovanie zbierky.. bez konca :lol:

carabo

Příspěvek od carabo »

Chlapy, aby to pochopily to čo píšete o tych peniazoch musel by som pred ich očami predať niektory s tých vzacnejšich modeloch a potom možno. Ale ak Vám začne 3 ročný chlapec trucovať tak ide u nich všetka sranda na bok a mali dostane aj nemožne. Naposledy ked bol u nás tak som zamkol izbu. Mali sa postavil pred dvere a mal starosti, že prečo mu krsny zamkol izbyčku na hranie. Potom zašiel za bratom ako za otcom a povedal mu že ma ma zbiť. :lol: To len pre doplnenie a možno aj pre pobavenie. Hold niektory máme aj taketo radovanky zo zbierania.

kamikaze

Příspěvek od kamikaze »

:lol:
zbil ta brat potom? Ak nie, tak je tam myslim sanca mu este povedat, aby synovy dohovoril nech to necha tak. Isiel by som na to cez tvojho bracha :D . Drzim palce, dufam ze ludia su ucenlivy a chapajuci aspon tak to vidim ja... Pripustam aj opacne extremy ;)

rallymodels

Příspěvek od rallymodels »

No na to se dá říct pouze jediné až se zase bude vztekat a zuřivým pláčem zajíkat - dej malému na prdel a máš to jednou pro vždy vyřešené. Sice tě bude chvilku bratr i švagrová proklínat,ale věř že není dobré dávat dětem vše na co si ukážou. Začíná to v útlém věku vyvstekaným autíčkem a kokinem v obchodě a pak už je to neřešitelné a vyroste s toho povaleč,kterej si ničeho a nikoho neváži a stojí jen s nataženou dlaní - oco daj!! Vše vidí automaticky za povinost rodičů,že jim to musí obstarat. Tohle je výdobytek dnešni moderní doby a převzaté zlo s těch americkejch sraček v televizi. Ale to už jsme od sběratelství u výchovy ;) Bohužel si ale ty děti kazíme především sami tím že jim dáme vše na co si ukážou,protože my jsme to neměli,ale defakto je to to nejhorší co můžeme udělat,protože oni si stejně ničeho neváží.
To tu sbírku radši rozprodej - nebude tě to tak strašně pak štvát a ještě si za to něco potřebného,nebo hezkého koupíš - než aby jsi vyměkl a nechal ji zničit děckem které namá vůbec pojem o tom jakou hodnotu to má.A rodiče (bratra a švagrovou) neber vůbec v tomto vážně -jsou slepí láskou k dítěti

carabo

Příspěvek od carabo »

:lol: nezbil ma. Mám viac ako 600 modelov to je škoda rozpredávať a nemal by som to srdce to predať. Mám tam srdcove záležitosti od Bertone, Pininfarina, Italdesign ale aj naše kultovky, čo sa nezhaňalo ľahko a poniektore neboli ani najlacnejšie. Zatial to budem riešiť zamykaním izby a až mali podrastie a hlavne zmudrie tak sa mu to pokusím vysvetliť, ovšem pokiaľ do tej doby už nebudem byvať vo vlastnom.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“