Kvalita modelů jednotlivých značek
Kvalita modelů jednotlivých značek
Jak už jsem psal, jsem úplnej nováček. Do teď jsem si myslel že hračky vyrábí Welly, Mondo, Burago. Ale teď jsem na Aukru našel (podle fotek) docela šílena Solida a DaA. Proto bych chtěl vědět kdo podle Vás dělá slušné modely v 1/43. A né že se to tu zvrhne v reklamní vlákno Abrexu (Cararamy)
(nefunkční link odstraněn adminem)
Naposledy upravil(a) mirofa dne 18 črc 2009, 21:28, celkem upraveno 1 x.
Re: Kvalita modelů jednotlivých značek
Ono s kvalitou vzrůstá cena a třeba takový Norev CX 1/43 je opravdu luxus...
koukni na foto...
Tebou jmenované značky patří mezi ty levnější, je na tobě zvážit zda dáš přednost kvalitě nebo kvantitě...
koukni na foto...
Tebou jmenované značky patří mezi ty levnější, je na tobě zvážit zda dáš přednost kvalitě nebo kvantitě...
Sbírka modelů Citroën
Já osobně bych to rozdělil na základě druhů modelů,které chceš sbírat.
Když vezmeš rally modely v měřítku 1/43,tak asi nejlepší jsou tyhle firmy: / řazeno od nejlepší po nejhorší/ - Schuco,HPI,Minichamps,Trofeu,Ixo,Bizarre,Norev,Skid,Vitesse,Solido,Altaya,Abrex. Ale zase záleží jak který auto. Ixo nemá moc pěkný Citroeny Xsary - tvarově.
U F1 1/43 je jedničkou Minichamps.
Ale co člověk to názor...
Když vezmeš rally modely v měřítku 1/43,tak asi nejlepší jsou tyhle firmy: / řazeno od nejlepší po nejhorší/ - Schuco,HPI,Minichamps,Trofeu,Ixo,Bizarre,Norev,Skid,Vitesse,Solido,Altaya,Abrex. Ale zase záleží jak který auto. Ixo nemá moc pěkný Citroeny Xsary - tvarově.
U F1 1/43 je jedničkou Minichamps.
Ale co člověk to názor...
ještě za abrex si mu nedal: Welly, Mondo, Burago
Sbírka modelů Citroën
Mám teď dilema - mám rád Ferrari F1 ze 70. let. Ferrari 312B3 a 312T2 vyrábí IXO a Mattell Elite. Čemu byste dali přednost?
A ještě - kam byste do řady kvality zařadili Brumm, M4, Bang?
A ještě - kam byste do řady kvality zařadili Brumm, M4, Bang?
Ty Ferrari bych určitě vzal od Ixa. Ta kvalita je lepší než u Mattelu! Brumm kvalita nic moc,nicméně dělají spoustu modelů F1 ze 60.let,které nikdo jiný nedělá.
V Čechách existuje malý výrobce formulí v 1/43. V eshopech CZ+SVK je nový odkaz na jejich web, MBModelcars.
to klauby: U těch rally je mi to celkem jasný tam, ale já chci spíš civilní auta.
Jedna věc je samotná kvalita zpracování a druhá věc je věrnost vůči předloze. Co říkáte tomuto modelu Mattel Elite, prezentovaný jako Ferrari 312T z roku 1974 Nikiho Laudy ze španělské Jaramy?
Nezdá se mi to označení 312T, v roce 1974 jezdil model 312B3. A to oddělení vršku komínu od spodní části, podle mě tam žádný přechod nebyl, ale nepodařilo se mi najít obrázek příma z Jaramy 1974. Nemáte někdo?
Nezdá se mi to označení 312T, v roce 1974 jezdil model 312B3. A to oddělení vršku komínu od spodní části, podle mě tam žádný přechod nebyl, ale nepodařilo se mi najít obrázek příma z Jaramy 1974. Nemáte někdo?
Pravdu máš! V roce 1974 to byl model 312B3 a oddělení komínu od zbytku tam žádné nebylo... To víš,chybička se vloudí... Já bych tedy Mattel nikdy nebral! Minichamps nebo Ixo.