Abrex - nové modely

Odpovědět
EasyDaviD

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od EasyDaviD »

130 RS od Sparku je spravená fakt dobre a pri dnešných reláciách cena odpovedá kvalite. Kúpu rozhodne neľutujem a aj ju odporúčam. Abrex takejto detailnosti nedosiahne.
110 R od Nea ale rozhodne za tú cenu nestojí - zlé zadné svetlá (predné v skutočnosti vyzerajú celkom dobre), lepty sú na nej nalepené nakrivo, a aj ich proporcie nesedia s proporciami do ktorých sú vložené, odtiene farieb tiež absolútne nesedia s originálom a aj celkové proporcie karosérie moc nesedia s originálom. Žiaľ kúpu aj ľutujem, keby som pred nákupom videl model naživo asi by som ho nekúpil :( .
Naposledy upravil(a) EasyDaviD dne 17 pro 2012, 19:40, celkem upraveno 1 x.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Škodu 110 R od Neo nemám,ale mám 130 RS od Spark a jsem spokojený.Jenom pro srovnání,resinová stavebnice Š.130 RS s moc pěknými díly od Scala43 stojí 1500 Kč(mimochodem mám doma 2ks),hotový model stojí 4500Kč,hezký model od Sparku stojí 1000Kč,tak že je na každém,pro co se rozhodne.Já koupě modelu od Spark ani od Scala43 nelituji.
Jinak ještě jedna věc pro srovnání,pracuji v továrně zabývající se výrobou lepených i šitých katalogů, a i když se za posledních 10 let změnila spousta věcí a prostředky na výrobu se neustále snaží snižovat,na finálním výrobku se to nesmí okatě projevit,i když konečný zákazník(rozuměj ne zadavatel platící výrobu) dostane výrobek gratis.Proto nechápu počínání Abrexu,ze kterého proudí téměř samé zmetky.Aspoň z mého pohledu.
Naposledy upravil(a) keramhora dne 17 pro 2012, 19:47, celkem upraveno 1 x.

Amerika

Příspěvek od Amerika »

130 RS od Sparku nebo prostě tu, co prodává Fox mám a je to naprostá pecka. Nedokážu sice zcela posoudit, jestli je třeba sloupek o pár milimetrů vzadu nebo vpředu, ale komplexně vypadá model opravdu krásně. Interer "láká k usednutí", dokonce i helmy jezdců v něm jsou... Detaily jako nenalepené loga Škody, tažná oka nebo stěrače jsou famózní. Podle mě stojí to auto za tu tisícovku a mezi dalšími modely co mám od Abrexu je to jako zjevení :D

Šmidke

Příspěvek od Šmidke »

miroussm píše:Já nepochopím jednu věc. Dneska je doba, kdy firmy zákazníkům lezou do .. no víte kam. Mně když zákazník ...

Osobní - ničím nepodložený názor: Hlavním odběratelem Abrexu je Škodovka - sběratelé jim jsou volný jak kšandy..

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Tak jsem rád, že je na ní takový ohlas. Protože já si jí koupil také a jsem z ní unešen. Řekl bych, že je to top model co mám v této nebo levnější cenové relaci. Opravu se mi moc líbí. O Škodě 110 od Nea jsem uvažoval, ale když sem jí viděl na živo tak až na kola se mi moc nelíbí. Opravdu se mi nelíbí přední světla, proč jsou tak ,,zakalená"? na zadní jsem se ani raději nedíval :)

Šmidke: máš pravdu. Kdyby Abrex volil jinou strategii, modely by se dali koupit jen v modelářských obchodech a né v každé hračkárně a benzínce, třeba by i sběratele vyslyšeli. Ale dokud Škoda platí, jsme jen vzduch..

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Tak ono je to i patrné z toho,když si dáte vedle sebe nový Rapid a Felicii Pick up.U Rapida se dá velmi rychle najít kvalitní model,u Pick upa se Vám to nepodaří.

Favorit

Příspěvek od Favorit »

To je strašné čítať niektoré príspevky...
Aký má vôbec zmysel porovnávať Abrex (teda v podstate lowcostový Hongwell Cararama) s Neom alebo Sparkom?? Veď to je úplne iná liga, čo sa samozrejme odrazí na cene.
Abrex je práveže asi najlepšia voľba čo sa týka ceny a kvality spracovania. Ako už bolo spomenuté, sú svojou cenou atraktívni pre pumpy a hračkárstva, ale zároveň spracovaním vedia uspokojiť aj zberateľov.
Okrem Škody mi teda nenapadá žiaden automobilový butik, ktorý by vedel ponúknuť miniatúry svojho modelového radu za nižšiu cenu. Možno tak Mondo a Majorette, ale to je už na úrovni Bburaga.
Takže nerozumiem vašemu sústavnému frflaniu.

Martin_Happy

Příspěvek od Martin_Happy »

já ti to frflání vysvětlim. Vem si do ruky Octavii II a mrkni se, jak pěkný model uměli vyrobit za 299. Pak si vem do ruky zprasené Citigo za 399. A pak pochopíš, proč frfláme
Rally 1:43, Dreamgarage 1:18

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Favorit: cena 800 Kč za běžný model už je přemrštěná.Jde o to,že Abrex není výrobcem premiových modelů,jako je NEO nebo Spark a když model od Abrexu stojí 800 Kč,kolik bude stát na pumpě ?
Už se "těším",kolik budou stát limitky 130 RS,když základní model má stát 600-650 Kč,dále pak bude zajímavá cena u modelů Premium nebo jak je nazvali,kde má být cena výrazně vyšší.
A jinak,toto je diskuzní forum,tak na něm diskutujeme.
Naposledy upravil(a) keramhora dne 17 pro 2012, 20:53, celkem upraveno 1 x.

RadimV

Příspěvek od RadimV »

keramhora píše:Favorit: cena 800 Kč za běžný model už je přemrštěná.Jde o to,že Abrex není výrobcem premiových modelů,jako je NEO nebo Spark a když model od Abrexu stojí 800 Kč,kolik bude stát na pumpě ?
A jinak,toto je diskuzní forum,tak na něm diskutujeme.
800,- stojí limitka (půvdoně jsem myslel, že myslíš model Favoritu :), normální modely do 600,-, Citigo 289,-. Již zmiňované Ixo většinou 600,- a výš (jsou zde vyjímky).

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“