Klasika
Re: Klasika
Nebýt té loterijní kvality u resinových modelů 1:43 od Matrixu, Autocultu, Esvalu a pod. tak by to bylo ONO.
Bylo, ale měl by jsem raději kov. Třeba někdo časem tu díru na trhu zaplní. Nechce se mi věřit, že by se pár tisíc kusů na světovém trhu neprodalo
Jen tak pro potěchu oka, novinka od Matrixu :
CORD E-1 Limousine 1932
-
CORD E-1 Limousine 1932
-
Mnam! Ten je paradni . Zvláštní je, že není modylek modrý. Myslel jsem, že existuje jenom ten vystaveny prototyp...
To máš pravdu, existoval tenhle jediný prototyp, tmavě modrý. A fotografie dokonale matou, Tady je stejné auto na jiné fotografii. A model je také tmavě modrý.
- Přílohy
-
- cord.jpeg (35 KiB) Zobrazeno 426 x
Díky, tak to je fajn. Modýlky Matrix jsou pěkné. Výběr většiny předloh je skvělý. Jsem rád, že neopustili meziválečná auta, ale mrzí mě kolísavá kvalita a taky mi vadí resin. Být to kov, tak by mi mohli vyrobit třeba níže připojený Bentley. Pravda, je těsně poválečný, ale vzhledem a technikou je v milovaných 30. letech:
Koukám, že Bentlík moc neuspěl, ale velkou šanci na předlohu modýlku dávám vítěznému vozu z Amelia Island 2021. Mňam na druhou
Jedině snad Matrix nebo Esval? IXO asi těžko...
Přesně tak. IXO v kolekci Museum mozna dodela původní řadu Altaya, ale nové formy určitě dělat nebude. To by se musel stát zázrak
Pravděpodobně se něco staršího objeví v CLC, ale spíš jako reedice a nebo souběh s casopisovou kolekci. Myslím, ze už nikdy nebude ucelená rada. Ach jo, kéž bych neměl pravdu
Pravděpodobně se něco staršího objeví v CLC, ale spíš jako reedice a nebo souběh s casopisovou kolekci. Myslím, ze už nikdy nebude ucelená rada. Ach jo, kéž bych neměl pravdu
Bohužel máš skoro stoprocentní pravdu. Mně se to také nelíbí. Protože v předválečné klasice opravdu die cast modely vymřely a nahradila je technologie resinu, začal jsem sbírat i resiny, i když jsem se jim asi 10 let bránil a stejně jsem měl pravdu, ale to už je ohraná....