Klasika

Odpovědět
H+H+

Re: Klasika

Příspěvek od H+H+ »

Fnuk fnuk :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Dívám se na novinky firmy ABC na Carmodelu. A nevěřím vlastním očím. Toto prodávat za tyto peníze, to už je vážně skandální. Už na fotkách je vidno velmi nevalné provedení. A to nemám na mysli jen chyby konkrétního nafoceného modelu, ale celkově konstrukční provedení. Tak proti tomu je Matrix za 100 euro skvostný.
-
https://www.carmodel.com/abc/abc360/1-4 ... ari/142288
-
https://www.carmodel.com/abc/abc364/1-4 ... 950/142284

carabo

Příspěvek od carabo »

Zdravím

Musím s tebou súhlasiť za tu cenu by to chcelo viac exkluzivyty, ja sa snažím vyzbierať koncepty od Bertone. Reálna firma už zanikla ale modely sa vďaka tomu začali vyrábať o trochu viac./ Na ceste je už Bertone Mustang od Matrixu/. Kúpil som si model Bertone Nuccio od ABC Brianza. Model ako taky je v poriadku ma všetko čo má mať ale spracovanie je naozaj zle. Vidno lepidlo na určitých dieloch hlavne fotoleptoch, celý model je zlepený a pôsobí skôr ako skulptúra a nie model a čo mi vadí najviac je že kolesa sú prilepené ku karosérií nakrivo teda ak sa naň pozriem spredu alebo zozadu tak stojí ako prázdna Tatra. Bojím sa do toho špárať lebo v kolesách je aj kotúč so strmeňom a všetko sa tvary ako samostatný diel, taktiež netuším či použili nejakú osku alebo to lepili priamo o karosériu. Ale aby som nespomínal len chyby tak napríklad farba je originál dodaná od firmy Bertone, teda výrobca použil farbu, ktorá zodpovedá reálnemu vozidlu a musím pochváliť, že lakovanie modelu je bezchybné a farba vyzerá fantastický.Celkový dojem? Som rád, že ten model vlastním, teším sa, že je to verzia bez predných svetiel teda je to ta úplne prvá ešte pred drobením svetiel.

Môj druhy model od ABC Brianza je Ferrari 308 GT4 Bertone. Kúpil som si skladačku a poskladal som si ho sám. Zvolil som si netradičnú farbu pre toto Ferrari /marrone dino/ ale podľa vzorkovníka. Aj stavebnica mala chyby a bola tiež dosť drahá 150 euro aj s poštovným. Chyby boli triviálne ako prve jedna z pneumatika bola iného typu a bolo to viditeľné, nedalo sa to kašírovať, musel som kúpiť sadu nových pneumatík. Druha chyba bol fotolept čelného skla, bol tak tenučký, že vyzeral ako drát a taktiež bol oveľa menší než otvor čelného skla v modely. Ak by som ho použil vyzeralo by to katastrofálne. Vyriešil som si to po svojom pomocou chrómovej fólie. Inak stavba bola jednoduchá všetko sedelo, žiadne veľké úpravy, dokonca na veľké prekvapenie, žiadne gitovanie. Karosériu som vyhladil 3000 a hneď išiel surfacer. Za mňa je asi lepšie kúpiť od ABC skladačku a s modelom sa trošku vyhrať po svojom.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Koukám, že když hledám chyby na modylcich za aktuálně 22,90, tak se chovám jako cvok. A ještě ke všemu je tam většinou nenajdu... :D

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Tak na modýlcích za 22 euro máš určitě lépe udělanou přístrojovou desku, než je na té závodní Alfě a určitě máš model čistěji zpracovaný s lepšími spárami a lépe usazenými okny, než jsou na té silniční Alfě. A spoustu dalších věcí... :)
A ještě ke všemu jich máš 10 kousků za cenu jednoho výše zmiňovaného. :lol:

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Tak to nemá chybu! Jenom ten sortiment trošku chybí. Vlastně dost :roll:

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

:o za tú cenu? No páni. "Jdu blejt, velebnosti." Popravde, za to by som nedal ani tých spomínaných 22,90 €.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

carabo

Příspěvek od carabo »

Zdravím

Mno páni, keď to tuna tak pekne čítam, vy ste poriadne náročný zberatelia. Je pravda, že aj ja mám väčšiu radosť ak je model v poriadku a nemusím nič opravovať, len sa pozerať do poličky a tešiť sa z prírastku. Život je ale iný a odkedy nakupujem modely zo zahraničia, tak drvivá väčšina príde nejako poškodená. Je to asi tým, že Slovensko je považované za menejcenné a asi si niekto myslí, že budeme spokojný aj s tým, čo nám príde. Pri reklamáciach som veľmi nepochodil, je to zdĺhavé a nakoniec to skonči tak, že mi vrátia ten istý model alebo už sa mi stalo aj to, že prišiel model ešte v horšom stave vivat dokonalý západ, vivat ebay. Na druhu stranu Slovensko nemá ani jeden kamenný obchod, ktorý by sa vo veľkom venoval len automobilovému zberateľstvu ani nič podobne čo by pripomínalo foxtoys a jemu podobne. Na slovensku je najlepším hobby beh, okrem starých tenisiek a uteráku k tomu netreba nič, a je to aj dosť propagované - ĽUDIA TREBA ŠPORTOVAŤ- a pritom nie sú schopný ani podporovať profesionálnych športovcov ale chváliť sa ich výkonmi to vedia všetci. Trochu som odbočil. To že mi chodia poškodené modely ma prinútilo modelárčiť a učiť sa ako čo opraviť ako čo vyrobiť. Samozrejme nielen toto aj to, že niektoré koncepty nie sú vo výrobe a vyrába ich len pán Yow ito v malých sériach. Každý kto videl jeho výrobok a skúsil ho poskladať vie o čom hovorím. Sú to asi najzložitejšie stavebnice aké som skladal. Ich jedinou výhodou je, že sa dajú personalizovať a je len na šikovnosti modelára ako si model vyšperkuje a poskladá. Návod na poskladanie jeho modelov neexistuje a verte mi nič k ničomu nepasuje na prvý krát, so všetkým sa treba vyhrať. Tak ak mi príde poškodený model, v drvivej väčšine si ho viem dať doporiadku k mojej spokojnosti a nevzrušujem sa nad nešikovnosťou a lajdáctvom výrobcov. Mali by ste to tiež vyskúšať opraviť si niečo sami, budete zberateľstvo vnímať trošku inakšie. Samozrejme beriem a rešpektujem pripomienky typu " ale ja som za to zaplatil tak to chcem mať ok" ale keď mi dá život citróny tak z toho spravím limonádu a idem ďalej.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Pekne napísané, ale ... Aj mne príde neraz model, ktorý nie je uplne v poriadku a veľakrát nie je problém si to opraviť sám, s tým by som až taký problém nemal. Ale je rozdiel ak niečo stojí dajme tomu 40 € a nie je to úplne OK a je sakra rozdiel ak to čo nie je OK je za 230 €. Ide o to, že keď už mám dať 5-násobok (dobre, tak 1,2-násobok, lebo kupujem drahšie modely než za 40 €), tak by mi to malo aj niečo priniesť, čo sa týka kvality spracovania. Lebo inak z takého modelu nemúžem mať za takú cenu (230 €) nikdy radosť, lebo si budem búchať hlavu o múr, že prečo som si ja debil priplatil za ešte horšiu kvalitu než má model za 30 až 100 €, obrazne povedané ;) .
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

carabo

Příspěvek od carabo »

Plne Ťa rozumiem a chápem. Moja skúsenosť je taká, že mi z 10 modelov prídu 7 také, že ich musím opravovať či chcem alebo nie. Reklamácia jednoducho v tom zahraničí nefunguje alebo je obtiažne ju dotiahnuť do úspešného konca. Zahraničie nerešpektuje to, že aj ja som zákazník a chcem za svoje peniaze tu istú kvalitu ako ich domáci zákazníci. A to bez ohľadu na cenu modelu. Môj najdrahší model aký som kedy kúpil bol za 275 euro. Jedna sa o Sbarro Challenge od výrobcu Autocreation. Keď som ten model našiel na predaj na ebay mesiac som váhal či áno či nie, kúpil som ho. Vady? Nemá prilepené čelne okno, musím odlepiť bočné okná dverí, očistiť fólie v dverách vytvoriť rámček a vlepiť okná na novo. Dorobiť dozadu výfuk. Model je netradičnej farby nejaký druh chameleonky, na podvozku je niečij podpis / nezistil som od koho /. Za ten peniaz by som chcel špičkový model ale ak si uvedomím, že som tento model videl za 9 rokov len raz v ponuke tak si myslím, že aj to je dosť veľký dôvod prečo tento model kúpiť. Viem, že ho vyrobil teraz autocult a aj som si ho objednal, tiež už je na ceste. Čo teraz? Mno hlavu si neotrieskam o múr lebo výrobca Autocreation už neexistuje a model bude na hodnote stúpať. Neviem čo je to za podpis ale hádam to raz zistím a modelu to nejako pomôže. Model ma otváracie dvere tak, je to plus oproti autocultu, ten je celý uzavretý. Sám som zvedavý na ďalšie rozdiely v detailoch a kvalite.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“