IXO Museum
Re: IXO Museum
No tak Packard a T41 určitě. JInak jsem celkově z IXA docela "rozpačitej". Když se podívám do katalogů cca 8-10 roků zpátky, tak MUS měly více prostoru a řekl bych větší vážnost. MUS bylo na několika samostatných stránkách, dneska se krčí 4 modelyv rohu stránky. Před lety bylo ročně 6, 7, i 9 modelů - tedy opravdu byly. Z dnešních 4 v katalogu jsem zvědav, kolik jich bude. Minulý rok byly 2, pokud počítám i letošní lednový Chrysler. V roce 2017 ani jeden model MUS. Před 10 lety jsem si říkal, že sérii Altaya zmáknou během pár let a budou pokračovat. A že je čím, dokazují firmy jako Matrix nebo Esval. Já vím, ty resiny jsou v menších sériích, ale na druhou stranu jsou vyprodány během pár týdnů.
JInak k ostatním sériím, které byly před 10 lety. F1 Ferrari - nic. Le Mans série, historické i současné - nic. Jen Rally z nějakého důvodu vzali na milost. Zato spousta náklaďáku, autobusů, traktorů, trucků. Trochu mi to připomíná agónii Matchboxu.
PS: a nějak zmizel ten Opel Admiral MUS062.
JInak k ostatním sériím, které byly před 10 lety. F1 Ferrari - nic. Le Mans série, historické i současné - nic. Jen Rally z nějakého důvodu vzali na milost. Zato spousta náklaďáku, autobusů, traktorů, trucků. Trochu mi to připomíná agónii Matchboxu.
PS: a nějak zmizel ten Opel Admiral MUS062.
Jasně, to máš samozřejmě pravdu, ale na druhé straně můžeme být rádi, že série pokračuje. Že chybí Opel Admiral je divné, ale vysvetluju si to tím, že pri tvorbe katalogu autor počítal s tím, že v době veletrhu už bude vydaný. Stejně tak zmizel v kolekci CLC černý kabriolet Jaguar Mark V. Na ten jsem se fakt těšil. Myslím, že by nás potřebovali jako poradce 

No a když už jsem v tý nostalgii, tak před 10 lety jsem si v Praze mohl reálně vybrat ve dvou obchodech z několika modelů ten nejlepší. Teď u MAC modelu některé MUS mají (T41 Weymann), některé ne (Chrysler), v FOXe to nemají skladem, jen u dodavatele (Chrysler tuším neměli ani vůbec v nabídce). A to nemluvím o pravidelných slevových akcích u FOXe, kdy jednou za rok do toho IXO spadlo. Jo jo, kde ty časy jsou

To se už bohužel nejspis nevrati. První modýlky IXO Museum jsem dokonce kupoval ve speciálce v Plzni. Taková prodejna se už v krajském městě nevyplati.
Teď jsem si objednal katalog IXO v tištěné podobě u Foxtoys. Uznávám, že je to totální pitomost, když je stejný v elektronické podobě, ale mám vyzkoušené, že čím větší blbost, tím víc potěší
. Ostatně mám zatím všechny vydané, tak se utěšuju tím, že je to vlastně taky sběratelský obor. Bude se hezky prohlížet před usnutím. Čumět do smartfounu se prý nemá... 
Jinak je celkem komické, že katalog je zase označený jako Part 1, když je všem úplně jasné, že žádný Part 2 nikdy nebude. To by mě teda zajímalo, proč to pořád dělají. Nedělá to zrovna dobrý dojem

Jinak je celkem komické, že katalog je zase označený jako Part 1, když je všem úplně jasné, že žádný Part 2 nikdy nebude. To by mě teda zajímalo, proč to pořád dělají. Nedělá to zrovna dobrý dojem

Jupiiiiii, Packard Victoria MUS075 je už v novinkách na stránkách IXO 

To by mě zajímalo, co udělali s tím Opelem Admiral - asi ho odsunuli úplně (ne že bych ho měl v plánu, ale jen pro zajímavost). Říkal jsem si jako ty, že už ho třeba mají před distribucí, ale protože nebyl na facebooku, ani v Norimberku a teď ho přeskočil Packard, tak to s ním nevidím dobře.
Teďnás asi čeká pauza, protože v posledku model vždy zveřejnili na facebooku za pár měsíců na stránkách a po další době byl v krámech. A po Packardu nic na facebooku nebylo.
Jinak jsem zvědav, kde Packard koupím. Chrysler nebyl volně ani u FOXe, ani ve Světě modelů ani u MAC modelu. Koupil jsem nakonec ve Smallcars.
Teďnás asi čeká pauza, protože v posledku model vždy zveřejnili na facebooku za pár měsíců na stránkách a po další době byl v krámech. A po Packardu nic na facebooku nebylo.
Jinak jsem zvědav, kde Packard koupím. Chrysler nebyl volně ani u FOXe, ani ve Světě modelů ani u MAC modelu. Koupil jsem nakonec ve Smallcars.
Packard zřejmě dostal přednost z důvodu rychlého vyprodání Chrysleru Imperial. Taky je americký a možná jsou tam větší prodeje. Pak by měl časem šanci další Cadillac z původní série Altaya 
Admiralu je mi líto, ale je fakt, že Opely žádný prodejní šlágr v kolekci Museum nebyly a zelený Kapitán se do dneska nabízí ve sleve. Přesto si myslím, že časem bude. Na Opel je celkem hezky

Admiralu je mi líto, ale je fakt, že Opely žádný prodejní šlágr v kolekci Museum nebyly a zelený Kapitán se do dneska nabízí ve sleve. Přesto si myslím, že časem bude. Na Opel je celkem hezky

Katalog už mám a je fakt luxusni:

Jinak napadlo, že úplně chybí dříve preferované Premium X v meritku 1:43. Je to dobre nebo spatne 
Hurá, na stránkách IXO je další modylek z kolekce Museum: MUS063 Jaguar SS 1 Airline Coupe 1935
. Teď ještě aby byl skladem v e-shopech. Zatím nemají ani Packard Victoria.
Jaguar nebyl ani na FB, tak se zřejmě zavedena praxe mění. Kdo ví, třeba bude letos i druhý díl katalogu 2019 - part 2
.

Jaguar nebyl ani na FB, tak se zřejmě zavedena praxe mění. Kdo ví, třeba bude letos i druhý díl katalogu 2019 - part 2