Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43
-
Re: Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43
Dovolím si navázat na příspěvek který jsem psal 25.3.2011. Psal jsem v něm o kvalitě či nekvalitě modelů. Dovolím si vám ukázat příklad nekvality. Týká se shodou okolnosti modelu od firmy, která je v příspěvku zmiňována a napsal jsem o ní větu, že její zpracování interiéru modelu je na daleko lepší úrovni než u modelů J.Plodíka.To jsem ještě netušil, že za pár dní na to se mi dostane do rukou model, jehož zpracování interiéru má velice daleko i do přirovnání průměrný.
Přišel mi dlouho očekávaný model IKARUS 280 od Vector Models. I přes zasklení bylo patrné mizerné nastříkání sedadel a podlahy, na které byly stopy od lepidla a uvnitř celého modelu bylo velké množství jakéhosi smetí. Po nenáročném vyjmutí celého podvozku z karoserie modelu autobusu jsem uviděl věc, kterou nebudu komentovat a úsudek o tomto značkovém modelu za šest tisíc si každý udělejte sami.
(nefunkční link odstraněn adminem)
Přišel mi dlouho očekávaný model IKARUS 280 od Vector Models. I přes zasklení bylo patrné mizerné nastříkání sedadel a podlahy, na které byly stopy od lepidla a uvnitř celého modelu bylo velké množství jakéhosi smetí. Po nenáročném vyjmutí celého podvozku z karoserie modelu autobusu jsem uviděl věc, kterou nebudu komentovat a úsudek o tomto značkovém modelu za šest tisíc si každý udělejte sami.
To je snáď zlý sen. Modely za 4-5€ majú lepší interiér
To teda je, jak zlej sen.Vypadá to dost odfláknutý,za 6 tisíc bych tohle teda zdaleka nečekal.To si neudělali moc dobrou reklamu!!!
-
A to si vemte, že ta cena je nižší než za kolik to normálně prodávají.Objednal jsem si více modelů,tak mi dal prodejce množstevní slevu.Normálně za to chtějí přes sedm tisíc! Za první republiky existovalo jedno přísloví. Když chceš poznat práci řemeslníka,dívej se na věci které nejsou normálně vidět.V tomto případě je to bohužel až příliš markantní.Teď se skutečně děsím toho,jak budou vypadat další modely.Celou tuhle šlamastiku najdete i s komentářem, fotografiemi před a po opravě, fotogalerií celého autobusu na : (nefunkční link odstraněn adminem)
-
Chci vám ukázat pěkné přestavby šKODA 706 RTO, které vytvořil můj kamarád Pavel Vokatý. Oba modely vycházejí z odlitků J.Plodíka - autobusový přepravník z typu 706 RTO LUX, stěhovací vůz pak z 706 RTO CAR.
Pekné kúsky. Mne sa veľmi páči ten sťahovák
-
No ten stěhovák se opravdu povedl. Dodělal ho včera odpoledne,večer mi zaslal fotky a už má plnou hlavu přívěsného vozu JELCZ PO 1E. Nic nepřijde na zmar. Odříznutý zadek RTO LUX který zbyl ze stavby autobusového přepravníku a dvě třetiny RTO CAR ze stěhováku použije na stavbu právě tohoto vleku. A proto : Nic nevyhazovat, vše se jednou hodí !
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
Moc,moc pěkné.Mě se zase nejvíc líbí ten servisní autobusek.Pavle nemáš nějaké archivní fotky tohoto autobusu,podle kterých to přestavoval??
-
Tak jsem se dozvěděl od Pavla emailem toto.Autobusový závodní přepravník 706 RTO LUX v karosářské úpravě podobné jako je jeho model existoval a využíval se pro motocros. Měl samozřejmě jiný lak a reklamy. Karosářská úprava se prováděla na Slovensku. Bohužel již není mezi námi, skončil ve šmelcu a na potvoru fotky nejsou.Toto je údajně založeno na výpovědi lidí, kteří jej vlastnili. Úpravy typu LUX byly vzácnější, ale k vidění byly.
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
Pavle dík za info,jinak tato Karosa Škody Motorsport by byla taky pěkná jako model