NEOmodels Škoda 110R
Re: NEOmodels Škoda 110R
jau - pěkné fotky
kamikaze - Holandská firma s výrobou v Číně, stejně jako třeba NEO (FR výroba Čína)
kamikaze - Holandská firma s výrobou v Číně, stejně jako třeba NEO (FR výroba Čína)
Sbírka modelů Citroën
myslel si Otto? no ok ale nemali ani niektore skorsie modely vyrobu zastupenu v NL?
Pekne zrovnanie S110R, Ján. Cakal som co napises, ked si ohlasil, ze idu k tebe obe farby.
Prekvapila ma ta farba limitnej verzie, fakt som si myslel, ze to bude klasicka oranzova. Tak som sa asi rozhodol pre zltu, hoci okrova ma klasickejsie kolesa - puklice.
Co sa kvality NEA tyka, je dost plavajuca, mam cca 30ks od nich a raz ma prekvapia dobre a raz zle. Ale povacsine je to pozitivnejsie.
Spark je stabilnejsi, mam ich modely radsej.
Prekvapila ma ta farba limitnej verzie, fakt som si myslel, ze to bude klasicka oranzova. Tak som sa asi rozhodol pre zltu, hoci okrova ma klasickejsie kolesa - puklice.
Co sa kvality NEA tyka, je dost plavajuca, mam cca 30ks od nich a raz ma prekvapia dobre a raz zle. Ale povacsine je to pozitivnejsie.
Spark je stabilnejsi, mam ich modely radsej.
Vlad tiež mám od Nea a aj Sparku zopar modelov ale zdá sa mi, že Neo má lepšie detaily ako Spark. Ak sme pri Neo, Prosím Ťa stalo sa Ti, že si kupil model a mal odlepenu (čiastočne odlepenú) okennu chromovanú lištu? Ak áno čím si ju prilepil. Skúšal som tri rôzne tipy lepidiel a ani jedno nezabralo, vždy sa to odlepý. Ja mám doma žltu 110R od Nea a som s ňou spokojný. Na nej som niejake vážne výrobne vady nenašiel. Tá oranžovo, okrova 110 R sa mi celkom páči ale kupovať už ju nebudem, vyčkam na Abrex.
Je pravda, ze Neo sa snazi mat krajsie detaily, ale ......
Naposledy, čo mi došlo a ma rozladilo je napr.: na AC Ace jedno predné svetlo je tak "škuľavé", že ho musím odlepiť a skúsiť nanovo prilepiť, ale neviem, či nepoškodím niečo iné. Je aj trochu hrubšie, asi podobný3D problém, ako u Jána na Š110R.
Na Deauville je bočná lišta okolo okien z časti z nelesklého pliešku, že zaniká a vyzerá, ako keby tam tá časť nebola a zasa na Nissane 200SX urobili strašne mohutné okenné rámy, až to pôsobí veľmi neproporčne a rušivo. Atď, dalo by sa toho viac napísať. So Sparkom tak často problém nemávam, a to ich má skoro 10x viac.
Tie odlepené lišty okien mám na 2-3 NEO modeloch, ešte som to neriešil, ale najhoršie to mám na zadnom okne MB230SL Pininf., kde je to cele aj s okennou foliou zvlnene a tak aj prilepene. Čakám, že mi to samo bez následkov odpadne a potom to nejako snáď prilepím. Ale ono to tam skôr vyzerá tak, že lišta aj okno su väčšie ako otvor na okno.
Ale lepil som na veľkom Otte lištu a aj na jednom veľkom Sparku, síce boli bočné, ale držia. Lepil som to osvečeným Herkulesom, ktorý nenaleptáva a dá sa prebytočné lepidlo odstrániť po zaschnutí. Len chvíľu trvá, kým zaschne.
Naposledy, čo mi došlo a ma rozladilo je napr.: na AC Ace jedno predné svetlo je tak "škuľavé", že ho musím odlepiť a skúsiť nanovo prilepiť, ale neviem, či nepoškodím niečo iné. Je aj trochu hrubšie, asi podobný3D problém, ako u Jána na Š110R.
Na Deauville je bočná lišta okolo okien z časti z nelesklého pliešku, že zaniká a vyzerá, ako keby tam tá časť nebola a zasa na Nissane 200SX urobili strašne mohutné okenné rámy, až to pôsobí veľmi neproporčne a rušivo. Atď, dalo by sa toho viac napísať. So Sparkom tak často problém nemávam, a to ich má skoro 10x viac.
Tie odlepené lišty okien mám na 2-3 NEO modeloch, ešte som to neriešil, ale najhoršie to mám na zadnom okne MB230SL Pininf., kde je to cele aj s okennou foliou zvlnene a tak aj prilepene. Čakám, že mi to samo bez následkov odpadne a potom to nejako snáď prilepím. Ale ono to tam skôr vyzerá tak, že lišta aj okno su väčšie ako otvor na okno.
Ale lepil som na veľkom Otte lištu a aj na jednom veľkom Sparku, síce boli bočné, ale držia. Lepil som to osvečeným Herkulesom, ktorý nenaleptáva a dá sa prebytočné lepidlo odstrániť po zaschnutí. Len chvíľu trvá, kým zaschne.
Dneska mi přišla oranžová Š110R, na modelu nejsou vážnější vady, akorát na předním nárazníku u SPZ je trochu rozlitého lepidla (to tady píšou lidi často, asi je to lepení SPZ náročná operace...). Jinak model vypadá dobře, i ty přední světla nevypadají v reálu tak strašně, možná vypadají hůř na světlejší žluté verzi.
Po všetkých doterajších kritikách a postrehoch sa už neviem dočkať, kedy mi GLS doručí balíček zo smallcars, v ktorom bude okrem iného aj oranžová 110R, aby som si urobil vlastný úsudok.
Tak konečne je 110R doma. S obavami som si ju prezrel a žiadne výrazné nedostatky som nenašiel. Povedal by som, že som s modelom spokojný.
Tak tu je moje menšie porovnanie 110 R vs. 130 RS vs. 110 L (Neo, Spark, Abrex):

Ďalšie foto na (nefunkční link odstraněn adminem)
Obe majú pár chybičiek, no oproti Sparku (okná a ich tvar, svetlá ale aj tvar karosérie) sa NEu toto eRko moc nepodarilo

Ďalšie foto na (nefunkční link odstraněn adminem)
Obe majú pár chybičiek, no oproti Sparku (okná a ich tvar, svetlá ale aj tvar karosérie) sa NEu toto eRko moc nepodarilo

Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek