IXO Museum

Odpovědět
H+H+

Re: IXO Museum

Příspěvek od H+H+ »

Zatím jenom 3 Royalky:
Cabriolet Esders
Coupe Napoleon
Coach Weymann

Naděje je ovšem na další z původní série Altaya:
Coach Kellner
Limousine Parkward

Jinak větší výběr má RIO, ale to už je taková sběratelská klasika :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

To je škoda, že vždycky někdo nějakou Royalku vyrobí, ale nikdy nikdo neudělá všechny, ani alespoň všechny šasi. :(

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

To je fakt, ale je ještě malá šance, že v edici Museum bude ještě Cabriolet Weinberger, který vyšel v sérii Altaya "Auta zaniklých francouzských znacek", kterou taky vyrabelo IXO.

Jinak kolik bylo podvozku není vůbec jiste. Když Bugatti usnul a s vozem havaroval, tak pochybuji, že by rám sto- ceny do vrtule nechal opravovat. Jsem názoru, že se vyrobil nový, ale z daňových důvodu se stejným cislem ;)

Ten puvodni podvozek nejspíš pořád existuje. Mozna je to ten, na kterém postavila parta nadšených restauratoru repliku vozu s karoserii Packard Torpédo. Nebo v Esdersu, který je sice nové postavený, ale prý obsahuje originál díly. Mozna se to schválně tají, aby nevypadal Bugatti jako podvodnik :D

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

No, to už se nikdy asi nedovíme, podobně jako třeba ty otazníky nad Atlantikem.
Já se držím konzervativního tvrzení : 6 šasi, na prvním postupně 5 karosérii (vč. toho původního Packarda), na druhém 2 karosérie, ostatní 4 původní.
Takže mi z toho vychází 11 krásných modelů Royalek. ;)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

To je pravda, protože pamětníci už nejsou. Ovšem i konzervativní tvrzení uvádí, že první vůz byl na ramu s delším rozvorem a přitom Coupe Napoleon je prý na standardním. No premerovat to fakt nepojedu :D

Jasně, že by se mi líbila soupravička všech Royalek. Problém bude v tom, ze ty karoserie v kocarovem stylu, tedy doktorske kupé a Dvojitá pošta už neexistují, tak bude obtížné udělat formu a určit barvu. Všechny fotky jsou bohuzel černobílé. Ty modylky od firmy RIO jsou zjevně improvizace a žádná omracujici kvalita.

Taky bude záležet, jak se bude nová Royalka prodávat. Třeba tady jsem ji zřejmě objednal jenom já. Už se děsně těším :!:

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Jo jo, barva... To jsme tu řešili před časem u tak profláknuté verze, jako Coupé Napoleon. Hledal jsem na netu, pročítal dikuze - i jsem se tam ptal, psal jsem do IXA - a žádný jednoznačný závěr nebyl - někdo tvrdil to, někdo ono - ale k nějakému závěru jestli ty boky byly černé, modré, nebo nějaké jiné jsem se nedobral.
To samé teď řeším u závodní Bugatti 57H, vítěze Le Mans 1937. IXO a Spark mají trochu různé barevné odstíny. A z černobílé nekvalitní fotky aby to čert poznal. Jasně, taky existuje v muzeu replika, ale jsou barvy opravdu věrné? Kdo to může dnes říct a posoudit?
Takže ty barvy u veteránů je asi nutné brát s rezervou.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

No jo, barvy... A nejenom barvy... I pokud se nějaký původní vůz dochová a do dnešních dní prošel nějakým restaurováním, je to vždy dilema pro výrobce modelů, zda udělat model přesně podle současného stavu nebo se snažit rozklíčovat některé odchylky vzniklé restaurováním a pokusit se o model původní. Já bych dal přednost tomu druhému postupu i za cenu, že některé detaily nebo přesný odstín barvy třeba nemusí být jednoznačné.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Chápu a souhlasím, ale zrovna u kabrioletu Weinberger bych možná dal přednost aktuálnímu vzhledu. Snad původní černá se žlutými prvky vypadá poněkud divne, ale taky bych s tím nemel problém. Hlavně, když někdy bude. Mám trpělivost, ale současně potřebuji nadeji.
Pravda, to už jsem tady taky někde psal.. :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

H+H+ píše:Mám trpělivost, ale současně potřebuji nadeji.
To je moc pěkné.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Díky! Jinak Royalka mi má přijít ted v pondělí během dne, ale uvidím ji až pátek. V době dodání už budu pracovně pryc. Ach jo, ještě, že mám tu trpelivost :D

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“