Abrex - nové modely

Odpovědět
DavidS

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od DavidS »

Před týdnem jsem posílal do Abrexu mail s dotazy na dostupnost modelů. Ani mi neodepsali.
Jestli budou pořád odkládat všechny modely do nekonečna tak se jich asi nikdy nikdo nedočká. A nebo je mezi tím vyrobí někdo jiný.

Mimochodem jestli někdo sháníte Zetor Super 50 tak na http://www.smallcars.cz/zemedelstvi/144 ... -1-43.html je za skvělejch 389,-

FKS

Příspěvek od FKS »

Na FB píšou, že pokud bude 130 LR, tak jako nějaká limitka, tj. asi to bude za pořádnou cenu. Tipuju, že to bude stát stejně jako ruční předělávky, co jsou k sehnání teď, tedy určitě přes 1000 Kč. Připadne mi škoda (i pro ně), že to nechtějí udělat jako normální model. Podle mě by prodejnost byla určitě vyšší než třeba Š1201, kterou chystají.
Dobrý den, mohu se zeptat jestli budete vyrábět 3kodu 130LR?
ABREX s.r.o. Dobrý den, je pravděpodobné, že limitované edice tohoto modelu se objeví. Kdy, v jakých počtech a cenách, to ještě nevíme. Určitě to ale nebude sériový produkt.

K.Arno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od K.Arno »

Jestli tu nebude problém v tom, že si někdo popletl auta. Škodu 130LR ABREX nikdy nechystal. Pokud vím tak se připravuje 130RS a to je zcela jiné auto.
sbírka rally modelů 1/43 českých a československých posádek
www.karno-rallymodely.cz

FKS

Příspěvek od FKS »

130LR a 130RS si určitě nikdo nespletl, dotaz a odpověď jsou jasné. Na dotaz na 130LR odpověděli už loni, že o ní přemýšlí. Teď to upřesnili, že půjde o limitku (že to bude třeba až za x let je druhá věc...). 130RS bude běžný sériový model, vyrobenou formu potřebují zaplatit. Na FB slibovali, že bude i víc verzí (tedy potisků).

DavidS

Příspěvek od DavidS »

Ovšem taky nějak zapoměli říct, kdy bude i ta 130RS. Neboť máme půlku měsíce a zatím nepřišli s žádnou novinkou, ikdyž slibovali, že v průběhu tohohle měsíce budou dvě. Tak doufám, že to přijde již brzo. Snad to bude alespoň 110R.

FKS

Příspěvek od FKS »

Řekl bych, že od Abrexu se tak nějak očekává, že termín nesplní a ty slíbené dva modely v červenci nebudou... Nevím, proč vůbec nějaké termíny vypouští, když si nejsou jistí. Možná čekají na souhlas výrobce u Rapida, ale tím spíš to neměli slibovat. Rozdělají toho moc a pak nejsou schopni dodělat nic. Podle mě taky asi spíš dělají na těch modelech 1:18, na FB slibují Škodu 860 na srpen/září a píšou, že dokončují S2000. Tak asi 1:43 není úplná priorita.

DavidS

Příspěvek od DavidS »

Je pravda, že si nepomatuju, kdy dodrželi slíbený termín.
Jenom si myslím, že se teď moc zaměřili na měřítko 1:18 ve velkém, což má za následek hodně práce a málo modelů, které uvedou. Rozhodně nikdy nebylo najednou prezentováno tolik modelů v tomhle měřítku. Je to na úkor toho, že se nedělají modely 1:43 nebo se dělají pomalu. Přitom věřím, že trh je chtivý spíš po modelech 1:43, kterých se prodají mraky a to i mezi úplné laiky a přitom nejsou tolik náročné na detaily jako modely 1:18. Měli by mít vyvážený poměr těhle dvou měřítek, aby se jim zaplatily náklady na formy a vývoj modelů 1:18, což nejspíš nemají.
Potom je taky otázka, nakolik je svazuje automobilka při připravě. Před rokem tvrdili, že u nich Škodovka udělala tisícové objednávky, které když přišli do výroby, z pozice moci snížila na třetinu. Takže jim zůstali skladem. Což by mohl být i důvod proč hrnou na trh úpravy starých modelů, kterých se potřebují zbavit.

FKS

Příspěvek od FKS »

Já bych také řekl, že si těmi 1:18 trochu zavařili a že kvůli tomu jsou 1:43 na vedlejší koleji. Ty 1:18 začali rozjíždět před krizí, nejspíš si mysleli, že to bude lukrativnější než 1:43. Jak je to v reálu je otázka, zvlášť když ty modely v 1:18 také mají problémy s kvalitou. Nicméně rozdělané projekty v 1:18 chtějí/musí dokončit a dostat investované peníze nebo jejich část zpátky. Jestli budou v budoucnu v expanzi modelů 1:18 pokračovat uvidíme. Podle mě také poptávka stojí na modelech 1:43 a toho by se měli držet. Zatím to ale vypadá, že právě 1:43 začínají šidit na detailech i kvalitě. V 1:18 navíc Abrex nemá nějakou ucelenou sérii, dělají pár vybraných současných aut a pár starších modelů a není jisté, jaké bude pokračování, tedy žádná souvislá sbírka jako v 1:43 z toho vytvořit zatím nejde.

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Pokud mužu hovořit o modelu rally Fabii S2000 v 1/18 tak si myslím,že to pro ně bude hodně lukrativní a model se bude dobře prodávat. A co mám informace z ruzných forum tak zájem tam o Škodovku S2000 je velký. Jinak vzpomente na Fabii WRC 1/18 od Solida ;) Myslím,že to byla pro výrobce taky velmi dobrá "investice" ........no uvidíme,každopádně já se na tento model moc těším :)

DavidS

Příspěvek od DavidS »

Tak jsem dneska dostal odpověď z Abrexu na moje dotazy. Trvala jim sice tři týdny, ale odpovědi nic moc

1. s výrobou Š1203 v jiném provedení než minibus neuvažují, což je podle mně škoda. Takový valník s plachtou popř. přímo TAZ 1500 by šel na dračku i v malé sérii a byl by levnější něž individuální přestavba.
2. závodní verze typu 130LR, Favorit Rallye, Felicie WRC neuvažují. To si odporuje s nedávno uvedenou odpovědí: "Na FB píšou, že pokud bude 130 LR, tak jako nějaká limitka". Takže tady bude nejspíš pořád díra ve výrobní řadě závodních aut.
3. výrobu vozů Praga a Tatra projednává merketing. Tak snad z toho něco bude.
4. nakonec jsem se zeptat zda v horizontu pár měsíců přijde do prodeje některý z modeů prezentovaný v kategorii připravujeme popř. jiný. A odpověď mě tedy moc nenadchla: "Z kategorie ´Připravujeme´by se do Vánoc měly objevit všechny modely, které jsou tam avizované". To slovo do Vánoc jsem už slišel loni, předloni...

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“