Klasika
Re: Klasika
Příspěvek mě moc potěšil. Přiznávám, že jsem v době vzniku uzitkove Ypsilonky moc nemusel, ale teď se mi taky líbí víc a chybějící se dají sehnat za příjemné korunky. Bylo by hezké se vratit na začátek. Základ mám celkem slusny:
Jinak méně dokonale provedení mi nevadí, protože Ypsilonky mají pro mě nenahraditelné kouzlo mladí a vůní tehdy obtížne dostupného Západu. Dřív mi trošku vadilo nejednotne měřítko, kdy je osobní auto větší, než tramvaj, ale čas to úplně setrel a patří to ke koloritu
.
Na druhé straně mám obavy, že většina Ypsilonek je u sběratelů kategorie 65+ a hodnota sbírek neporoste. Ta skupina je hnusnym virem nejvíc ohrožena a dá se předpokládat, že se na trhu objeví obrovské množství modylku z pozůstalosti. Mladosi nemají k Ypsilonkam vztah. Možná to vidím moc černé, ale je fakt, že po totálním hospodářském poklesu budou potřebovat peníze a případná nostalgie pujde stranou. Jasně, podstatne je si udelat radost tady a teď. Jak říkala babička: "Peníze budou, ale my ne...". Myslím, že měla pravdu
Když přestanu fnukat, tak můžu pochválit dobovou kvalitu výroby. Závady se samozřejmě najdou, ale zmetku je fakt málo. Zatím je dost opomíjena kolekce "DY" a myslím, že její čas ještě prijde

Na druhé straně mám obavy, že většina Ypsilonek je u sběratelů kategorie 65+ a hodnota sbírek neporoste. Ta skupina je hnusnym virem nejvíc ohrožena a dá se předpokládat, že se na trhu objeví obrovské množství modylku z pozůstalosti. Mladosi nemají k Ypsilonkam vztah. Možná to vidím moc černé, ale je fakt, že po totálním hospodářském poklesu budou potřebovat peníze a případná nostalgie pujde stranou. Jasně, podstatne je si udelat radost tady a teď. Jak říkala babička: "Peníze budou, ale my ne...". Myslím, že měla pravdu

Když přestanu fnukat, tak můžu pochválit dobovou kvalitu výroby. Závady se samozřejmě najdou, ale zmetku je fakt málo. Zatím je dost opomíjena kolekce "DY" a myslím, že její čas ještě prijde

Naproti tomu cena některých jiných řad Matchboxů neuvěřitelně vystřelila. Například toto z edice Speed Kings jsem teď prodal za 724,-Kč :
To vím, ale takové kolekce mě fakt neberou 

Pěkná je plánovaná novinka Matrix: Talbot Lago T150C Figoni & Falaschi Cabriolet 1936. Nákup sice neplánuju, ale líbit se mi snad může

Mě se třeba také moc líbí tahle novinka od AutoCultu, Benz Gaggenau 1925 Typ 2, ale myslím, že jsem už z resinů vyléčený.
-
-
Je fakt pěkný, ale je pravda, že jsem se ani moc nenakazil, tak není co léčit. Koukání na obrázky resinovych modylku není nebezpečná zábava a peněžence to vůbec nevadi 

Mezi "Y" se najdou také zajímavé modely, tento je dokonce v 1:43
Ten je krásný, mám ho od Lleda - Days Gone, ale chtěl bych ty Lleda prodat nebo vyměnit za Matchboxy.
-
První nahoře zleva :
-
První nahoře zleva :