IXO Museum
Re: IXO Museum
Mám Voisin doma. Je to pěkný model na úrovni původní kolekce Altaya. Nechápu, jak jsem mohl vydržet tak dlouho cekat 

Srdečná gratulace,všichni jsme doufali v obrat,ale všecho má své meze.Doufám, že si to v Ixu uvědomují,o kolik pěnez příjdou pakliže budou dál vyrábět ty svoje autobusy.
Díky, ale pořád ještě doufam, že z IXA něco prijatelneho vypadne. Že mají zálibu v zavodacich, to víme už dlouho, ale zřejmě je nově ve vedení nějaký milovník autobusu, nakladaku a traktoru. Jak píšeš, možná si ještě rádi na kolekci Museum vzpomenou. Pevně věřím, že je penízky zajímají. Lze za ně pořídit celkem dost prijemnosti 

Zařídil jsem dotaz na Museum u IXA a po měsíci přišla celkem příznivá odpoved:
Děkujeme za váš mail. Omlouváme se za pozdní odpověď, protože máme několik zaměstnanců na dovolené. Ta muzeální sbírka má pokračovat, jakmile některé modely budou licencovány v kopiích v meritku 1/43. Máme několik modelů připravených pro lodní dopravu, musíme však získat řádné povolení, abychom mohli dát na prodej. Stále nemáme data stanovena pro uvolnění. Naše srdečně pozdravy.
Překlad asi není úplně dokonaly, ale vypadá to nadejne
Děkujeme za váš mail. Omlouváme se za pozdní odpověď, protože máme několik zaměstnanců na dovolené. Ta muzeální sbírka má pokračovat, jakmile některé modely budou licencovány v kopiích v meritku 1/43. Máme několik modelů připravených pro lodní dopravu, musíme však získat řádné povolení, abychom mohli dát na prodej. Stále nemáme data stanovena pro uvolnění. Naše srdečně pozdravy.
Překlad asi není úplně dokonaly, ale vypadá to nadejne

Pozitivní je to, že se na MUS nevykašlali. Méně pozitivní je, že pokud píšou něco o potřebě licencí a povolení (které evidentně zatím nemají), tak to asi hned tak nebude.
Přesně tak a vzhledem k rychlosti lodní dopravy to může trvat celkem dlouho. Jinak by mě fakt zajímalo, kolik je několik. Já zatím vidím v dohledu 2-3... 

No, já bych to viděl na ty dva avízované s trochou štěstí před Vánoci. Jestli tím "několik" myslí jen Chryslera a Bugatti T41 nebo ještě něco jiného (s čím nás ovšem neráčili seznámit ani ve svých katalozích ani v zimě v Norimberku), te je asi ve hvězdách.
Těším se, že to bude dříve. Kromě avizovanych může být černý Opel Admiral, který se nabízí v predobjednavkach, pripadne Jaguar SS, který byl vystaven v Norimberku. Červená mu fakt slusela. Jinak fakt nevím. Možná další Royalky, když už budou řešit licenci. Logické úvahy ale moc nefungují, tak může klidně nastat nějaký ulet 

Souhlas, nicméně slibem nezarmoutíš a pro mě má vypovídací schopnost spíše ten trend k užitkovým modelům.Tak si držme palce že se to nakonec obrátí.
Jasně, palce držím, ale nejsem si jistý, zda to pomůže. Pro jistotu jsem rozšířil komunikaci o dotaz, co se skrývá za poklady pod čísly MUS063 az MUS069, když se ví, že Chrysler má MUS070. Třeba něco prozradí
. Nechápu, proč nemají žádného průvodce do konce letosniho roku, když už se prodávají modely, které nejsou v tom původním uvedene..