Abrex - nové modely
Re: Abrex - nové modely
Na léto se chystá premiéra Škody Rapid a Abrex taky tvrdí, že bude vyrábět studii Vision D, čili to jsou potencionální kandidáti na výrobu. Termíny (i ty přibližné) a sliby Abrexu je třeba brát s rezervou. Byl bych rád, pokud by se v dohledné době objevil nějaký starší model, tak uvidíme. Mě se jen zdá, že ty novinky ohlašované na 2012 byly v únoru jen ve stadii masterů, takže moc nevěřím tomu, že by je v červnu stihli dát na trh. Ale třeba něco tají nebo neukázali v Norimberku všechno nebo schválně vystavili modely v nefinální podobě...
Necháme se překvapit,ale Rapid by vyjít ještě neměl,když bude představen až na podzim,tak že to může být jen studie Mission L nebo vision D .
Jen tak pro zajímavost. V posledním Světě motorů (19/2012) v sekci Zábava (str. 42-43) vyšel článek Petra Slováčka pod názvem "Na návštěvě u výrobce autíček" pojednávající jak jinak než o Abrexu. Do roka a do dne (respektive do vánoc) osmnáctiny Citigo, Škody 860 a fichtla Jawy 21, dále časem i Jawa 500 OHC a Pérák a možná i 1000 MB (bez závazku, máme se nechat překvapit) a snad i Škoda 1202, v 1:43 v plánu Filcka Pick-up, 130 RS a 110 R. Přáním společnosti je osobní řada pragovek a prý je jen otázkou času, kdy se pustí do tatrovek (bez uvedení či osobních nebo nákladních). Toť ve zkratce...
-
Když koněčně někdo udělá Tatru 700, tak to bude pecka. Jinak Tatry nákladní by taky šly, je mi fuk, jestli je vyrobí Kaden nebo Abrex, ale ať je někdo vyrobí. Ale mohly by pokračovat s nákladníma Pragovkama (S5T a nové modely UV80, Alfa, Grand a nebo Race Truck 1997, to by byla pecka)
Rally 1:43, Dreamgarage 1:18
T700 by se mi taky líbila (hlavně verze před faceliftem). Snad se těch tater dočkáme, ale obávám se, že to jen tak nebude. Přitom třeba T87, Tatraplán nebo T815 by musely být dobře prodejné a nikdo (kromě malosériových výrobců v resinů) tyhle modely nikdy nedělal, tam se podle mě nemají čeho obávat. Od Kadenu se starších modelů nákladních tatrovek nedočkáme, s tím se nedá nic dělat
Pragu S5T Abrex vyrábět nehodlá, psali to na FB.
Pragu S5T Abrex vyrábět nehodlá, psali to na FB.
-
starší kadeny nebudou? Tak to mi uniklo, vysvětlili někde proč? A co třeba T810, Jamal a nebo Armax/Force nebo dakarské speciálky Lopraise? Ale to sem asi slušná naivka, že?
Abre mám na FB přidanej, ale info o S5T mne taky minulo, škoda ji
Abre mám na FB přidanej, ale info o S5T mne taky minulo, škoda ji
Jednou jsem do Kadenu psal, odpovědeli, že kromě T815 Terrno 8x8 a T815-7 10x10 jiná Tatra nebude. Potom se objevila hasičská 815-7, ale tam využili základ z vojenské T815-7. Na Toyshop.cz psali, že Kaden asi bude dělat Tatru Phoenix, ale v 1:50.
Do starých modelů se Kadenu nechce, na formy na nové modely asi přispívala Tatra, staré by byly jen na nich. Nevím, na kolik by vyšel třeba model T148 od Kadenu, pokud by ho udělali standardem Abrex (tj. kovová jen kabina a zbytek plast, žádné výkyvné a zatáčecí nápravy), snad by to nebylo o tolik více než V3S od Abrexu (tj. přes 1000 Kč), která se evidentně prodává dobře... Záleží samozřejmě na prodaném množství (a tedy mezi kolik modelů se rozpustí náklady na výrobu forem), ale asi se toho v Kadenu bojí...
Do starých modelů se Kadenu nechce, na formy na nové modely asi přispívala Tatra, staré by byly jen na nich. Nevím, na kolik by vyšel třeba model T148 od Kadenu, pokud by ho udělali standardem Abrex (tj. kovová jen kabina a zbytek plast, žádné výkyvné a zatáčecí nápravy), snad by to nebylo o tolik více než V3S od Abrexu (tj. přes 1000 Kč), která se evidentně prodává dobře... Záleží samozřejmě na prodaném množství (a tedy mezi kolik modelů se rozpustí náklady na výrobu forem), ale asi se toho v Kadenu bojí...
O tom Phoenix-e v 1/50 už dlhšiu dobu nič nepočuť.Ja som čakal,že model uvedú spolu s ozajstným autom,čo by malo "reklamný" účinok.Ale žial,nestalo sa.
-
Pochybuji, že by se Phoenix objevil jako model. Prodejnost skutečného vozu je mizivá, Tatra vyrobila letos jen 62 aut....
T-163 Jamal se objeví ještě letos od RO-models....
T-163 Jamal se objeví ještě letos od RO-models....
-
RO models vzdávám. Sbírám rally, kultovky a škodovky, ted k tomu navíc nákladáky od atlasu, na resiny fakt nemám peníze