Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43
Re: Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43
Zdravím ,tak to se pod Váš poslední příspěvek klidně podepíšu Ivo ,sice jeto na druhý pokus . Mám objednanou modrou variantu ,také už informovali že začnou expedovat od 1.12. tak se těším . Dodo56.
Viem, nie je to úplne rovnaký uhol, žiaľ sa mi nepodarilo nájsť na nete lepšie fotky, no veľkostne sú rovnaké (obe "zarovnané" na šírku)
(teda podvozok je
)
Ivo - ja to nemyslím v zlom, ja si ŠD-čko asi tiež kúpim, len už som zistil čo mi na ňom nesedelo. A čo sa týka Plodíka, tak to sa porovnávať cenovo nedá - on ich vyrába ručne a ak si ich kúpite priamo od neho (nie od FOXu), nie sú drahšie než tento MK model, ktorých prácu si vážim.
Je to niečo ako T138/T148 od PC, vzdialene to pripomína Tatru, no Tatra to nie je 

Ivo - ja to nemyslím v zlom, ja si ŠD-čko asi tiež kúpim, len už som zistil čo mi na ňom nesedelo. A čo sa týka Plodíka, tak to sa porovnávať cenovo nedá - on ich vyrába ručne a ak si ich kúpite priamo od neho (nie od FOXu), nie sú drahšie než tento MK model, ktorých prácu si vážim.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Vybral jsi extrémní případ, určitě v průběhu let docházelo k úpravám i na přídi.
Ale neříkám, že je IXO v pořádku, jen bych byl trošku shovívavější.
-
Ale neříkám, že je IXO v pořádku, jen bych byl trošku shovívavější.
-
Ještě k předchozí diskuzi.
ŠD 11 je určitě chvályhodný počin, to je jasné. Bude to určitě pěkný přírůstek v mnoha sbírkách.
Jsem opravdu přesvědčen, že technologicky jsou diecast autobusy nejsložitější na výrobu.
A pak mi není úplně jasné, proč si pan Plodík neprodává autobusy sám, proč k tomu potřebuje ty překupníky Fox.
ŠD 11 je určitě chvályhodný počin, to je jasné. Bude to určitě pěkný přírůstek v mnoha sbírkách.
Jsem opravdu přesvědčen, že technologicky jsou diecast autobusy nejsložitější na výrobu.
A pak mi není úplně jasné, proč si pan Plodík neprodává autobusy sám, proč k tomu potřebuje ty překupníky Fox.
Tak ja ho v zbierke mám, takže som bol zhovievavý (mám teda verziu z francúzska, tá zelená od IXA ešte viac zvýrazňuje tie chyby), narozdiel od Tatier od PC
.
Ono naživo (model) je to možno ešte trochu horšie než ukazuje ten môj porovnávací obrázok, normálne som bol dosť sklamaný keď som ho vybaľoval
. To už aj ten čínsky model 706-tky čo bol s vozíkom sa na RO-čko podobal viac, no aj cena bola úplne inde, a tiež to nebolo úplne ono. Na obranu IXA ale musím povedať, že toto sú "blbé" tvary na kopírovanie (hlavne vrchá časť predných okien+šilt) ak to nenaskenuješ, alebo nevidíš naživo. Z obrázkov sa to triafa naozaj zle.
P. Plodík - už si to presne nepametám, niekto to vysvetľoval, ale priamo uňho si možeš (alebo mohol?) kúpiť, iba ak si pre ne prídeš osobne, nič neposiela.

Ono naživo (model) je to možno ešte trochu horšie než ukazuje ten môj porovnávací obrázok, normálne som bol dosť sklamaný keď som ho vybaľoval

P. Plodík - už si to presne nepametám, niekto to vysvetľoval, ale priamo uňho si možeš (alebo mohol?) kúpiť, iba ak si pre ne prídeš osobne, nič neposiela.
-
Všechny moc zdravím!!!
Tak mi v sobotu dorazily dodávkou PPL dva bazarové modely z Rakouska objednané přes Ebay (je to opravdu fičák, v pondělí jsem si je objednala a zaplatila, v sobotu už to bylo doma) a na dnešek v noci jsem jeden dodělala. Přestavba na omnibus NW - NESSELSDORFER WAGENBAU-FABRIKS-GESELLSCHAFT (dnešní TATRA KOPŘIVNICE) - typ SO 20/30 z roku 1914. Model vychází s omnibusu Fiat 18 BL. fotogalerie a povídání o modelu zde : http://iva-rajm.netstranky.cz/fotogaler ... briks.html
Na druhém modelu se bohužel plně potvrdilo riziko objednávání zboží z druhé ruky. Na Ebay bylo u nabízených modelů pět fotografií, musím říci že pěkně nafocených, Tak pěkně, že na žádné fotografii nebylo vidět zadní loukoťová kola jednoho z nich. Po vybalení jsem totiž zjistila, že zatím co jeden model je ve vzorném top-stavu, o ten druhý se zřejmě někdo v zadní části opřel. Zkrátka loukoťová kola zadní nápravy byla placatá a po sundání gum - tehdy pryžových obručí, které to celé držely silou vůle pohromadě se mi loukoťová kola rozpadla na několik částí ! V mém soukromém vrakovišti v krabici od bot mám sice různá náhradní kola, ale loukoťová se bohužel nekonají. Mám tedy velký problém.
S pozdravem Iva. http://iva-rajm.netstranky.cz/
Tak mi v sobotu dorazily dodávkou PPL dva bazarové modely z Rakouska objednané přes Ebay (je to opravdu fičák, v pondělí jsem si je objednala a zaplatila, v sobotu už to bylo doma) a na dnešek v noci jsem jeden dodělala. Přestavba na omnibus NW - NESSELSDORFER WAGENBAU-FABRIKS-GESELLSCHAFT (dnešní TATRA KOPŘIVNICE) - typ SO 20/30 z roku 1914. Model vychází s omnibusu Fiat 18 BL. fotogalerie a povídání o modelu zde : http://iva-rajm.netstranky.cz/fotogaler ... briks.html
Na druhém modelu se bohužel plně potvrdilo riziko objednávání zboží z druhé ruky. Na Ebay bylo u nabízených modelů pět fotografií, musím říci že pěkně nafocených, Tak pěkně, že na žádné fotografii nebylo vidět zadní loukoťová kola jednoho z nich. Po vybalení jsem totiž zjistila, že zatím co jeden model je ve vzorném top-stavu, o ten druhý se zřejmě někdo v zadní části opřel. Zkrátka loukoťová kola zadní nápravy byla placatá a po sundání gum - tehdy pryžových obručí, které to celé držely silou vůle pohromadě se mi loukoťová kola rozpadla na několik částí ! V mém soukromém vrakovišti v krabici od bot mám sice různá náhradní kola, ale loukoťová se bohužel nekonají. Mám tedy velký problém.
S pozdravem Iva. http://iva-rajm.netstranky.cz/
Ak máš Facebook (alebo Messenger), tak napíš Marcus models resp. Marcus Rider - to je jeden a ten istý človek
. Neviem ako to vyjde cenovo, ale nemuselo by to byť ťažké vymodelovať a následne vytlačiť, ale to už sa keď tak musíš dohodnúť s ním
.

Naposledy upravil(a) EasyDaviD dne 24 lis 2020, 21:10, celkem upraveno 1 x.
Nebo mě napadá vytěžit nějaký opotřebovaný levný Matchbox Y.
Třeba parní Atkinson by mohl být, ten má taková trochu podobná kola. Ale nevím jak s velikostí.
-
Třeba parní Atkinson by mohl být, ten má taková trochu podobná kola. Ale nevím jak s velikostí.
-
-
Díky za typy, už jsem to snad vyřešila. Našla jsem na jednom webu výprodej starých stavebnic Revell a tam měly model FORD T z roku 1925 z krásnýma loukoťovýma kolama za nádherných padesát kaček! Tak to snad nebude až takový rozdíl od originál kol.
Iva.
Naposledy upravil(a) Pokračovatelka dne 25 lis 2020, 09:44, celkem upraveno 1 x.
Bezva. Je vidět, že si dokážeš poradit v každé situaci. Už jsem zvědavý na vysledek