Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43

Odpovědět
Dodo 56

Re: Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43

Příspěvek od Dodo 56 »

Zdravím ,tak to se pod Váš poslední příspěvek klidně podepíšu Ivo ,sice jeto na druhý pokus . Mám objednanou modrou variantu ,také už informovali že začnou expedovat od 1.12. tak se těším . Dodo56.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Viem, nie je to úplne rovnaký uhol, žiaľ sa mi nepodarilo nájsť na nete lepšie fotky, no veľkostne sú rovnaké (obe "zarovnané" na šírku)
706RO.jpg
706RO.jpg (55.24 KiB) Zobrazeno 369 x
Je to niečo ako T138/T148 od PC, vzdialene to pripomína Tatru, no Tatra to nie je ;) (teda podvozok je :lol: )
Ivo - ja to nemyslím v zlom, ja si ŠD-čko asi tiež kúpim, len už som zistil čo mi na ňom nesedelo. A čo sa týka Plodíka, tak to sa porovnávať cenovo nedá - on ich vyrába ručne a ak si ich kúpite priamo od neho (nie od FOXu), nie sú drahšie než tento MK model, ktorých prácu si vážim.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Vybral jsi extrémní případ, určitě v průběhu let docházelo k úpravám i na přídi.
Ale neříkám, že je IXO v pořádku, jen bych byl trošku shovívavější.
-
Škoda 706 RO 1.jpg
Škoda 706 RO 1.jpg (9.57 KiB) Zobrazeno 359 x

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Ještě k předchozí diskuzi.
ŠD 11 je určitě chvályhodný počin, to je jasné. Bude to určitě pěkný přírůstek v mnoha sbírkách.
Jsem opravdu přesvědčen, že technologicky jsou diecast autobusy nejsložitější na výrobu.
A pak mi není úplně jasné, proč si pan Plodík neprodává autobusy sám, proč k tomu potřebuje ty překupníky Fox.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Tak ja ho v zbierke mám, takže som bol zhovievavý (mám teda verziu z francúzska, tá zelená od IXA ešte viac zvýrazňuje tie chyby), narozdiel od Tatier od PC ;) .
Ono naživo (model) je to možno ešte trochu horšie než ukazuje ten môj porovnávací obrázok, normálne som bol dosť sklamaný keď som ho vybaľoval :lol: . To už aj ten čínsky model 706-tky čo bol s vozíkom sa na RO-čko podobal viac, no aj cena bola úplne inde, a tiež to nebolo úplne ono. Na obranu IXA ale musím povedať, že toto sú "blbé" tvary na kopírovanie (hlavne vrchá časť predných okien+šilt) ak to nenaskenuješ, alebo nevidíš naživo. Z obrázkov sa to triafa naozaj zle.
P. Plodík - už si to presne nepametám, niekto to vysvetľoval, ale priamo uňho si možeš (alebo mohol?) kúpiť, iba ak si pre ne prídeš osobne, nič neposiela.

Pokračovatelka

Příspěvek od Pokračovatelka »

Všechny moc zdravím!!!
Tak mi v sobotu dorazily dodávkou PPL dva bazarové modely z Rakouska objednané přes Ebay (je to opravdu fičák, v pondělí jsem si je objednala a zaplatila, v sobotu už to bylo doma) a na dnešek v noci jsem jeden dodělala. Přestavba na omnibus NW - NESSELSDORFER WAGENBAU-FABRIKS-GESELLSCHAFT (dnešní TATRA KOPŘIVNICE) - typ SO 20/30 z roku 1914. Model vychází s omnibusu Fiat 18 BL.
K1024_19-5.JPG
fotogalerie a povídání o modelu zde : http://iva-rajm.netstranky.cz/fotogaler ... briks.html
Na druhém modelu se bohužel plně potvrdilo riziko objednávání zboží z druhé ruky. Na Ebay bylo u nabízených modelů pět fotografií, musím říci že pěkně nafocených, Tak pěkně, že na žádné fotografii nebylo vidět zadní loukoťová kola jednoho z nich. Po vybalení jsem totiž zjistila, že zatím co jeden model je ve vzorném top-stavu, o ten druhý se zřejmě někdo v zadní části opřel. Zkrátka loukoťová kola zadní nápravy byla placatá a po sundání gum - tehdy pryžových obručí, které to celé držely silou vůle pohromadě se mi loukoťová kola rozpadla na několik částí ! V mém soukromém vrakovišti v krabici od bot mám sice různá náhradní kola, ale loukoťová se bohužel nekonají. Mám tedy velký problém.
S pozdravem Iva. http://iva-rajm.netstranky.cz/
K1024_2.JPG
K1024_3.JPG

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Ak máš Facebook (alebo Messenger), tak napíš Marcus models resp. Marcus Rider - to je jeden a ten istý človek ;) . Neviem ako to vyjde cenovo, ale nemuselo by to byť ťažké vymodelovať a následne vytlačiť, ale to už sa keď tak musíš dohodnúť s ním ;) .
Naposledy upravil(a) EasyDaviD dne 24 lis 2020, 21:10, celkem upraveno 1 x.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Nebo mě napadá vytěžit nějaký opotřebovaný levný Matchbox Y.
Třeba parní Atkinson by mohl být, ten má taková trochu podobná kola. Ale nevím jak s velikostí.
-
ATKINSON Model D Steam Wagon _ JAMES DEWE BURGHFIELD MILLS READING No.18 _ 1918 l.JPG

Pokračovatelka

Příspěvek od Pokračovatelka »

Díky za typy, už jsem to snad vyřešila. Našla jsem na jednom webu výprodej starých stavebnic Revell a tam měly model FORD T z roku 1925 z krásnýma loukoťovýma kolama za nádherných padesát kaček! Tak to snad nebude až takový rozdíl od originál kol.
_vyrp11_168DSC_1680.jpg
Iva.
Naposledy upravil(a) Pokračovatelka dne 25 lis 2020, 09:44, celkem upraveno 1 x.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Bezva. Je vidět, že si dokážeš poradit v každé situaci. Už jsem zvědavý na vysledek 8-)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“