Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43

Odpovědět
H+H+

Re: Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43

Příspěvek od H+H+ »

Bezva! Držím palce 8-)

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Tak na ŠD 11 si brúsim zuby aj ja. Ešte ale neviem ktorú farbu, asi červenú. Len neviem prečo, ale niečo mi na ňom nesedí, počkám asi až na reálne fotky od zberateľov.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

Pokračovatelka

Příspěvek od Pokračovatelka »

No první co praští do očí jsou jsou ty hampulácké plastové stěrače, podle mne nejsou příliš modelová ani zpětná zrcátka. Výrobce o tom psal, konkrétně ty stěrače chtěly leptové, leč čínský výrobce jim v tomto nevyšel vstříc. Naštěstí doma Škodovácké lepty stěračů mám, tak to nebude problém vyměnit. Najde se určitě na modelu více chyb, ale když vezmu v potaz jeho cenu a za jakých okolností a časový úsek vznikal, tak si myslím že je přijatelný a ve vitríně mezi ostatními autobusy bude pěkný.
Iva.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Tie stierače a zrkadlá mi zase až tak moc nevadia (aj keď lepšie byť mohli), myslel som to tak, že mi tam tvarovo niečo nesedí, len zatiaľ neviem presne čo. Možno je to až moc oblý predok pod oknami, alebo kombinácia viacerých vecí, preto by som radšej videl reálne fotky, lebo tie štúdiovky môžu skresľovať.
Každopádne je to oveľa lepší počin (za prijateľné peniaze), než 706 RO od IXA, tam sa im predok absolútne nepodaril (ale nekúp to za necelých 40€ :D ).

ja1

Příspěvek od ja1 »

T, myslel som to tak, že mi tam tvarovo niečo nesedí, len zatiaľ neviem presne čo. Možno je to až moc oblý predok pod oknami, alebo kombinácia viacerých vecí, preto by som radšej videl reálne fotky, lpticky

Podle fotografií modelu nesedí poměr výšky okem a spodní boční části. Porovnával jsem to s modelem Ites i malou ŠM z kultovních autobusů .A řekl bych, že okna mají mnohem menší výšku oproti boku ,než by mělo být. Tím je deformován i čelní pohled. Také střecha se mi zdá celá do oblouku, přitom by měla být mezi zaoblením ,ve kterém jsou malá okna, rovná. Ve zmenšení může i malý rozdíl sledovaný předmět opticky úplně rozbít.. Kéž byto bylo způsobeno focením... Ty stěrače i zrcátka jsou fakt hrozné, naprosto nemodelové.. . To je věc ,kterou šikovný modelář dokáže odstranit.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Trafil si klinček po hlavičke ;)
SD11.jpg
SD11.jpg (149.52 KiB) Zobrazeno 181 x
SD11-2.jpg
SD11-2.jpg (75.67 KiB) Zobrazeno 181 x

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Jasně, ale stejně je to povedený modylek 8-)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

No, jestli je ten model kovový, tak možná museli ty sloupky mezi okny trošičku “zkrátit” kvůli pevnosti struktury odlitku. Zvláště u těch autobusů se to musí dělat fakt blbě. Možná i to je důvod, proč jich je hodně plastových.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

EasyDaviD píše:
20 lis 2020, 17:18
Každopádne je to oveľa lepší počin (za prijateľné peniaze), než 706 RO od IXA, tam sa im predok absolútne nepodaril. :D ).
Proč se jim předek ABSOLUTNĚ nepodařil?

Pokračovatelka

Příspěvek od Pokračovatelka »

Já se tedy do toho pánové nechci nijak montovat, ale důvody proč jsem si tenhle model objednala (podle posledního emailu co jsem dostala už je kontejner s modely doma a od prvního prosince se začne s jejich distribucí) jsou dva. Od devadesátého roku - tedy za třicet let! - si u nás nikdo netroufnul udělat a prodávat model našeho Československého autobusu v kovu (krom měřítka H0 - 1:87)! Vzpomínáte jak dnes již před mnoha lety ABREX velkohubě prohlašoval že se určitě pustí do die-cast modelu RTO 1:43! Že se mají sběratelé na co těšit ? A jak to nakonec dopadlo ? Dnes tu prodává plastový autobus JELCZ 272 MEX (který si původně u Číňanů zadali Poláci) a bez jakéhokoli studu jej vydává za ŠKODA 706 RTO. Ještě si to klidně napíší na své webovky! Oni prostě veřejně čůrají lidem na lopatky a ani se u toho nesnaží předstírat že prší.
Tedy po třiceti letech si ti dva chlapi z MK Model jako první troufli na to, udělat Československý Die-cast model autobusu v měřítku 1:43 a dotáhli to do úspěšného konce. Tohle prostě na našem domácím rybníčku nemá obdoby a už jen z toho důvodu ten model stojí za pozornost. A pak za další - s čím jsme vlastně schopni ten model v tomhle měřítku porovnávat? Snad ne s resiny u FoxToys od Plodíka, které jsou sice ztvárněné z vnějšku velice pěkně, ale interiéry jsou naprosto šílené a to za cenu o sto procent dražší ?
Iva,

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“