Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

kult

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od kult »

(nefunkční link odstraněn adminem)
pokus dobrej,ale chtělo by to dodělat,několik kolegů tady diskutovalo jestli kultovky za 200,ale tohle?!?Na mě to působí a nezlobte se na mě jako hračka

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Mě se líbí jak větší prodejci v ČR objevují resin, asi nejdál je v tom Fox zbytek je lépe či hůře zvládnutá amatérská malosériovka...
Sbírka modelů Citroën

marklukes

Příspěvek od marklukes »

kult píše:Abrex to přehání s cenou hlavně 1:18 u starých škodovek v 1:43 kouřej na zrcátka a o plastových nástavbách u v3s ani nemluvím a mimo to špatný lak.Kultovky si aspoň na nic nehrajou a produkce novinek?!?
Jo, ty plastový nástavby u V3S mě taky dostaly. Zvlášť tento model je dobré posuzovat ne podle fotek, ale dojít se ne něj podívat v reálu do prodejny. Zaprvé je na tom vidět na první pohled, že je to umělá hmota a zadruhý: proč jsou celá auta tak hrozně lesklá? Vždyť snad ani kabiny nebyly v reálu tak lesklé. U modelu 1:43 za jedenáct stovek bych si představoval trochu lepší zpracování.

kult

Příspěvek od kult »

Ja jsem vyděl na v3s fekální od abrexu udelanou patinu(rez,špínu a ho.na)vypadalo to nádherně bohužel u modeláře kterej ani nezkouší fotit.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

BaRT píše:Mě se líbí jak větší prodejci v ČR objevují resin, asi nejdál je v tom Fox zbytek je lépe či hůře zvládnutá amatérská malosériovka...
Chtěl bych se zeptat k tomu resinu. Někteří sběratelé mají k resinovým modelům negativní vztah a ignorují je. Docela to chápu u modelů 1:18. Chtěl bych se ale zeptat sběratelů v 1:43, jaký mají vztah k resinu v tomto měřítku. Modely jsou stejně neotevírací, u kol mi zas tak nevadí, že se neotáčejí, na pohled nepoznám jestli se jedná o kov nebo resin a resin umožňuje detailnější zpracování modelu než kov.
Většinou jsou dražší, ale třeba Spark je na tom s cenama snesitelně (nemáte tušení, proč jsou v ČR modely Spark 1:43 zřetelně levnější než jinde?)

LeonCupraR

Příspěvek od LeonCupraR »

Lada 2104 , ruská séria:
Obrázek
Obrázek

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Jo ta V3S je lesklejší než auto co vyjelo z linky. A to ke všemu vypadá moc plastově. Nadruhou stranu, budme rádi že je...Tatře od Kadenu by zas někdo mohl vytknout upadávající díly. Ale to jsou všechno věci, který se dají upravit..na lak patinu, díly přilepit. Pravda ale že za ty prachy by to mělo být v pořádku..

Z resinem žádnou zkušenost nemám, chystám se ale pořídit velorex, ten se mě líbí..

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Koukám, že má lada pěkně provedený zadní světla.

kult

Příspěvek od kult »

Ta Lada vypadá celkově na kultovky dost dobře.

Fricoolinek

Příspěvek od Fricoolinek »

Tak mi přilšla 5. zásilka kultovek, kde byla kromě 10. a 11. čísla i vitrína. Ani jsem si nebyl moc jistý tím, zda to spíše není jen nějaká polička, takže to přední (a vlastně i zadní) krycí plexi mne příjěmně překvapilo. No, naši polští a maďarští přátelé to mají s vitrínami o něco lepší - dostanou ještě jednu s 12. zásilkou, zatímco my dostanem eMBéčko. Což je asi lepší než vitrína, jenže mnoho předplatitelů kultovek už 1000 MB má z dřívějška.

No, čekám, že časem bude možné si vitrínu dokoupit, podobně jako v PL a H. Jenže cena asi nebude nic moc. Pokud to bude stejný jako v PL a H, tak cena bude dvojnásobná oproti ceně jednoho čísla na stánku - t.j. vitírína bude za 399 Kč, což v "economy class" (tj. 5 polic x 3 modely) vychází na 26,60 Kč za umístění jednoho modelu. Celkem jsem počítal s tím, že předplatitelé-překupníci s těmi vitrínami budou kšeftovat na Aukru, ale kde nic, tu nic.

A ještě jedna věc. Soudruzi inženýři udělali někde chybu a GAZík má kvůli svý výšce problémy se tam vměsnat (pokud máte "economy class"). Nadzdvihá poličku nad sebou. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem ho umístil na nejhořejší polici doprostřed.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“