Tatra Výrobce modelů MACmodel (Resin)

Odpovědět
FKS

Re: Nový výrobce modelů MACmodel

Příspěvek od FKS »

MAC udělal nový model, je to Tatra 77a, dražila se na aukru: (nefunkční link odstraněn adminem) Píšou, že to je podle fotky skutečného auta, na té fotce vzadu za modelem je ale dvoudveřová T77a.

Karlosek

Příspěvek od Karlosek »

Ani to prostřední světlo u T 77a se nepovedlo, na fotografii je minimálně stejně velké jako boční, kdežto na modelu je menší.

FKS

Příspěvek od FKS »

Vypadá to, že to asi dělali podle standardní T77a, tam je prostřední světlo menší: Obrázek. Nejspíš ten model budou zase dělat ve více verzích jako T57a a T97, tak ta "sportovní" verze z aukra bude asi jednou z odvozených variant, základní verzí by mohla být standardní T77a s nárazníky. Každopádně bude zajímavý ten model postavit vedle T77 od IXO a porovnat je.

koprfilmtatra

Příspěvek od koprfilmtatra »

co říkáte na tuhle T-603? je běžně dostupná, kolik bylo kusů vyrobeno?

(nefunkční link odstraněn adminem)

FKS

Příspěvek od FKS »

Vím, že se objevila už před časem (určitě více než před rokem), ale za 1390 Kč mi to připadá drahý, když jde o standardní T603 od IXA doplněnou o dva panáky... Navíc, když byli tihle soudruzi na vrcholu a setkávali se, tak žádný z nich v T603 určitě nejezdil, tak mi to připadne takový umělý...

VeňaPV

Příspěvek od VeňaPV »

Máš recht, prodává se to tak cca 2 roky. Dali to na větší podstavec, 2 figurky a natištěný papír v pozadí, to vše za příplatek cca 600-700Kč oproti standartní IXO Tatře 603. Poté také prodávali i zbylé podstavce a krabičky IXO Tater po "přestavbě".
Viz odkaz:
(nefunkční link odstraněn adminem)

FKS

Příspěvek od FKS »

Na stránkách MAC se už objevila Tatra 77a, v nabídce je černá a stříbrná.

FKS

Příspěvek od FKS »

Ptal jsem se MACu, jestli bude T77a v prodeji i jako stavebnice, odpověď je že ne. Je to škoda, do hotové asi nepůjdu. U stavebnice by se dalo plno věcí upravit a doladit, třeba detaily interiéru atd. Také mi trochu vadí, že se u modelu obtížně otáčí kola (to je prý úmyslně, aby model nejezdil ve vitríně), což by se u stavebnice dalo snadno řešit. Hotový model jde upravovat těžko, podvozek je ke karoserii přilepený asi sekundovým lepidlem (nápravy k podvozku také), takže pokud se model rozebírá, riskuje se zničení modelu skoro za 1000 Kč.

Karlosek

Příspěvek od Karlosek »

Tak 77a jsem si koupil, překousl bych spoustů věcí jako např. že se barva neleskne. Ale to jakým obludným způsobem autor nabarvil stříbrnou lištu na předním kufru, kdy více nabarvil kufr než samotnou lištu mě zklamalo. Prostě detaily nedotáhnuté a jediné lepty jsou klaksony u světel na předku vozidla a stěrače.
Když to porovnám s tatrou 57a, tak mám pocit že ji dělal někdo jiný.
Máte li někdo jiný názor, sem s ním.

FKS

Příspěvek od FKS »

T77a nemám, mám T57a a T97, T57a je povedenější. Černá barva na T97 se taky moc neleskne, chtělo by to asi trochu větší vrstvu nebo přelakovat lakem. Je to škoda, tvarově je model povedený. Jinak vzhledu modelu by hodně pomohly gumové pneumatiky. Předpokládám, že i T77a má osy kol napevno, resp. že se točí jen ztuha, je to tak?

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“