Modely kamionů, nákladních a užitkových vozů 1:43
Re: Modely kamionů, nákladních a užitkových vozů 1:43
Skús doma pohľadať plochý šrubovák / nástavec. Mne do týchto trojuholníkových zapadne jeden z takej ten sady na opravy mobilov / drobnej elektroniky a s ním to ide s trochu väčšou silou potom povoliť. A inak bacha tých trojuholníkových je tiež viac rozmerov
(samo IXO ich používa minimálne 2)

Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Je nadherny a ta černá krabička se mi líbila mnohem víc, než aktuální. Výhodou je, že se nekrouti a vypadá přímo luxusně. Nevím proč, ale změny jsou v poslední době u modylku většinou k horšímu. Jinak ten šroubovák IXO jsem si před časem koupil 

Díky za radu, zkusím se ještě probrat plocháčema, jestli něco padne. Ale jak se naštvu, tak to vypálím nahřátým šroubovákem i s umělou hmotou podstavce kolem šroubku.
Krabičky u náklaďáků jsou tak různorodé, že nedávají vůbec smysl, je to jen obal.

Krabičky u náklaďáků jsou tak různorodé, že nedávají vůbec smysl, je to jen obal.
Pro mě je krabicka stejně důležitá jako model. Pokud přijde u nového modylku poškozená, tak je to důvod k reklamaci. Vím, jsem cvok, ale to jsme tady asi všichni. Každý normální přece utrácí peníze za alkohol, drogy a slecny
.Je ovšem fakt, že náklaďáky cíleně nesbiram. Jiná situace byla u Ypsilonek, protože nakladaky byly součástí kolekce. Tam byl v obalech úplný gulas 

Já osobně bych model bez origoš krabičky nikdy nekoupil, pro mně tím ztratil hodnotu. Modely z podstavců nikdy nesundávám.
Já souhlasím, myslel jsem to trochu jinak a pouze na IXO, řady TRU.TTR,TRF a BUS. Také bych model bez krabičky nekoupil a všechny krabičky od modelů mám schované, včetně výše zmíněných. Ale vystavovat na podstavci nemá smysl, protože část výše uvedených modelů od IXO podstavce má, část je bez podstavců. Mezi krabičkami bych napočítal určitě kolem 10 různých velikostí, formátů. Jsou tam provedení s plastovým podstavcem a s plexi krytem, část modelů je zamáčknuta v takové té černé tvarované fólii zezadu a přicvaknuta průhlednou fólii zepředu, jiné jsou v té fólii zezadu a zespoda a zepředu nic. Krabičky od IXO černé a černo-oranžové s různě tvarovaným a děleným průhledy. Takhle je opravdu lepší krabičku uskladnit do velké krabice a nechat si ji pouze jako obal.
To chápu, ale proc není jednotné provedení, to vůbec 

Asi protože ty TTR jsou hodně dlouhé a dlouhý plastový podstavec s plexi krytem by byl problém, ale ani BUS nemají plexi kryt a podstavec a ty ostatní tak různě...
Ono, IXO v krabičkách má celkovo "bordel" - napr. na RAM651 Fabia R5 je z nepochopiteľných dôvodov krabička (originál) o dosť dlhšia než u iných, takže chápem, že kamióny a busy majú v krabičkách úplne na háku, ale je to škoda
.

Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Po delší době zase jeden od hasičů.
-
IXO TRF002
MERCEDES-BENZ L 1113 Metz DLK30 feuerwehr drehleiter Stadt Kaufbeuren Feuerwehr 1967
-
Jinak už mě ale IXO celkem štve, opět stejný případ jako na Mercedesu s transportérem dobytka. Opět zřejmě měli nějakou jinou variantu modelu již vyrobenou, na ní vyrobený štítek s označením 1113, takže opět štítek nechali na modelu. Ale model na krabičce, v katalogu, na podstavci je označen jako 1519. Správně asi vzhledem k předloze je 1519, ale to jsou líni vyrazit z chromované fólie jeden hloupý štítek?
1519 - celková hmotnost 15 tun , výkon motoru 190k
1113 - celková hmotnost 11 tun , výkon motoru 130k
Opět ale nechávám označení dle štítku na modelu, ať se to nebije. Je vcelku možné, že taková nástavba mohla existovat i v provedení 1113, i když vzhledem k celkové hmotnosti o tom trochu pochybuji. Nicméně i někteří prodejci na svých shopech (třeba Carmodel) označili tento model jako 1113.
Tohle se mi vážně nelíbí.
-
Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/truck_ ... Feuerwehr/
-

-
IXO TRF002
MERCEDES-BENZ L 1113 Metz DLK30 feuerwehr drehleiter Stadt Kaufbeuren Feuerwehr 1967
-
Jinak už mě ale IXO celkem štve, opět stejný případ jako na Mercedesu s transportérem dobytka. Opět zřejmě měli nějakou jinou variantu modelu již vyrobenou, na ní vyrobený štítek s označením 1113, takže opět štítek nechali na modelu. Ale model na krabičce, v katalogu, na podstavci je označen jako 1519. Správně asi vzhledem k předloze je 1519, ale to jsou líni vyrazit z chromované fólie jeden hloupý štítek?

1519 - celková hmotnost 15 tun , výkon motoru 190k
1113 - celková hmotnost 11 tun , výkon motoru 130k
Opět ale nechávám označení dle štítku na modelu, ať se to nebije. Je vcelku možné, že taková nástavba mohla existovat i v provedení 1113, i když vzhledem k celkové hmotnosti o tom trochu pochybuji. Nicméně i někteří prodejci na svých shopech (třeba Carmodel) označili tento model jako 1113.
Tohle se mi vážně nelíbí.

-
Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/truck_ ... Feuerwehr/
-