Modely TATRA 1:43

Odpovědět
EasyDaviD

Re: Modely TATRA 1:43 resin

Příspěvek od EasyDaviD »

:D , ono by stačilo, ak by sa to na ten originál aspoň podobalo ;) . Taká T148 od Atlasu tiež nie je dokonalá a má chyby, ale aspoň sa na 148čku podobá narozdiel od Premium Classixx - to vyzerá skôr ako kačka s potápačskými okuliarmi.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

pp1

Příspěvek od pp1 »

U Atlasu zase nesedí rezerva.Mrkni nato je tam i s nábojem.A zase jeto jenom model.

miroussm

Příspěvek od miroussm »

No nevím, má to trošku jiné čelní sklo, ale jinak mi to připadá až na detaily stejný.tím deailem myslím třeba trošku menší záhyb kapoty, ale to těžko soudit z fotky

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Mě se atlasová 148 líbí. V ni opravdu 148 vidím narozdíl od PC. Ano, jsou to jen modely a nikdo nemluví o absolutní zmenšenině bez jediné chyby. Takové modely se zatím v této cenové kategorii vyrobit nedokáží. Dokáže se však vyrobit forma z níž vzejde model, který proporčně sedí. Osobně souhlasím, že to připomíná spíš kačera. V opravdové 148 přitom kačera nevidím a stejně tak ani v atlasové. Ty modely jsem si prohlížel snad dobrou hodinu v samotné prodejně Toyshop kde jsem chtěl zakoupit jeřáb. Nakonec jsem tak neučinil, protože to byla opravdu katastrofa. Jediné co bych snad dokázal zakoupit by byla 138 S1, ale tam je zas problém s korbou a za tuto částku to je pro mě prostě hodně předražený nedostatek.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

:) každý model má chyby, to je fakt. Niektoré ich majú viac, a niektoré menej. A ako som už písal, T148 od Atlasu ich má podľa mňa menej a hlavne menej podstatných. A teraz ani neberiem jeho cenu v potaz (ja mám T148 z francúzskej série, takže drahšiu než 99 / 129 kč) a aj keby stála 1000 kč, tak si tú od Atlasu aj tak kúpim, lebo je podľa mňa vernejšia predlohe. Ideálne by bolo skombinovať Atlas karosériu a PC podvozok. Okrem Atlasovky mám aj T148 čo robila priamo Tatra - a tá má tiež chyby (hlavne čelné sklo), ale je z nich asi najprajšia ;)
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

T603

Příspěvek od T603 »

Co to tu melete pořát dokola :evil: A co se týče 813 za mne super. Já do ni půjdu. Byla tady zmínka o Atlasove ceně, ale typický český zloděj (pardooon obchodník)
tam zahrne cenu za celou kolekci :twisted:

sberatel21

A jak vypadá ta 148 přímo od Tatry? Máte nějakou fotku? Já poznám, že je model povedený, když připomíná medvěda, protože právě toho ve 148 vidím. Když to je kačer nebo cokoliv jiného tak mě to prostě nepustí k tomu, abych si něco takového zakoupil, bohužel.

miroussm

Příspěvek od miroussm »

A v čem je takový problém? v proporcích kabiny? Je fakt, že kabina je nějaký více kulatá a vyšší mi příjde.

sberatel21

Kabina má celkově jiná "zakulacení", velká přední světla a já nevím co ještě. Prostě když se na ten model podívám tak v něm nevidím 148 jako u atlasové nebo RO. Mám tu smůlu, že mi auta připomínají nějakou humanoidní bytost a jak jsem psal výše, Tatra PC připomíná kačera. Viděl jsem i nějakou ruční výrobu a ta zas připomínala buvola. U mě rozhoduje především výraz - tvář toho modelu a pak se soustředím na pragmatické hledání detailů.
Ostatně stačí se podívat třeba na stránky SmallCars kde mají v nabídce obě Tatry vyfocené ze skoro identického úhlu a ten nepoměr disproporcí je markantní už z fotky.

Dodo 56

Příspěvek od Dodo 56 »

Zdravím kolegové , tak na www.svet-aut.cz je k mání TATRA 815 CAS 30 4x4.1.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“