Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43

Odpovědět
Pokračovatelka

Re: Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43

Příspěvek od Pokračovatelka »

Odpověď pro H+H+
H+H+ píše:
13 lis 2020, 09:46
Paráda! Hotové modýlky už do sbírky neporizujes :?:
Ale pořizuji, tedy velice ráda bych pořizovala. Mám v plánu pořídit všechny resinové modely od J.Plodíka u FoxToys až po typy 706 RTO.
Ono je to s historickými modely autobusů 1:43 které mám tak ráda, v rozmezí první republiky, tedy 1918 - 1939 velmi bídné. Pokud vynechám již zmiňované Plodíkovy modely, tak nikdo tady nic podobného nedělá. Zbývá tak jedno. Rozhlédnout se po okolním světě a z toho mála co nabízí (ona to tam v historických modelech také není žádná sláva) vybrat něco, co se alespoň trochu blíží nějaké předloze našeho domácího autobusu To se pak snažím při svých velmi mizerných modelářských schopnostech nějakým způsobem trochu upravit a pak tento nedokonalý výtvor vydávám za určitý typ historického Československého autobusu. Ano já vím, není to košer. Mnoho lidí si nade mnou poklepe na čelo že takhle se modelařina nedělá. že je to směšné počínání.
Jenže já nejsem modelářka, především ty modely sbírám do vitríny. A i při všech těch nedostatcích předělaných modelů které si jasně uvědomuji, se mi ve sbírce líbí a mám je ráda. Dělám to pro své potěšení a to je pro mne to hlavní.
Iva.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Presne ako píšeš. Nech si hovorí kto chce, čo chce, robíš to pre seba a svoje potešenie. A to je to najdôležitejšie - urobiť radosť hlavne sebe a nie niekomu inému (aj keď jedno nevylučuje to druhé) ;) .
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Souhlasím. :)
A ještě bych se rád Ivy zeptal na jednu věc ohledně "novinky" od IXO - Škoda 706 RO - ČSAD.
Jen tak mě to ťuklo, jestli to není náhodou nesmysl, nápis ČSAD v kombinaci se dvěma automatickými harmonikovými dveřmi ???
-
Škoda 706 RO.jpg
Škoda 706 RO.jpg (70.64 KiB) Zobrazeno 138 x

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Len trošku ;) :D
bus.png
bus.png (85.38 KiB) Zobrazeno 136 x

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

No jo. Ale třeba někde existovat mohl, i když se mi to zdá hodně divné.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

No, popravde pochybujem, že bol, ale kto vie.

Pokračovatelka

Já už si delší dobu kladu otázku, zda si z českého sběratele modelů dělá záměrně prču jak výrobce modelu IXO, tak i někteří naši prodejci na e-shopech!
Opravdu si u IXO myslí že čecháček bude radostí skákat metr vysoko když ten samý typ autobusu, tedy ŠKODA 706 RO MTZ dodá na český trh ve třech barevných úpravách ?
První úprava, která se tu objevila z kolekce Hachette collections byl klasický městský dvoudveřový autobus MTZ s čtyřkřídlými dveřmi v červeném laku - z našeho pohledu to byla řekněme trochu "exotická" vývozová verze do bratrské Čínské lidové republiky. Ty čínský křížky a baráčky na bocích, kterým říkají písmo se vcelku snadno daly odstranit a po minimální úpravě jsme tu měly plnohodnotný autobus 706 RO MTZ. Budíš !
Jako příklad dál zvolím obchod RÁJ AUTÍČEK, který inzeroval s možností předobjednávky Autobus ŠKODA 706 RO 1947 s touto fotografii :
images.jpg
I zajásala jsem že IXO pro nás udělalo typ RO Car s bouchačkama a autobus objednala. O to větší zklamání pro mne bylo, když po naskladnění modelu a skutečných obrázcích modelu vyšlo najevo, že je to opět typ MTZ, pouze v zeleno krémovém laku, které měly autobusy LUX.

Na třetí pokus to samé jako přez kopírák - na e-shopu možnost předobjednávky Autobusu ŠKODA 706 RO ČSAD 1947 s touto fotografií :
_vyr_41134_bus024LQ.png
Tentokrát už jsem nic hned neobjednávala, říkala jsem si počkej na skutečný model, víš jak to dopadlo minule a - bingo !!! Opět typ MTZ tentokrát s lakem hnědo krémový jako na typy lux.
Vážně nevím kdo si z nás dělá větší prču, ale v každém případě si žádný sběratel tohle nezaslouží !!!!!
Iva.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Uznávám, že je to hnusná finta, ale přesto věřím, že spoustě lidí udělají ty autobusy radost. Ty líbivé barevné kombinace vypadají fakt dobre. Na sbírání je hodně bonusu. Třeba svoboda rozhodnuti 8-)

Jinak Ivo, ty úpravy hotových modelu na uzasne předválečné předválečné busy samozřejmě chápu. Jsem přesvědčený, že ve skutečnosti vypadají ještě lépe. Focení modylku je poněkud záludné, protože odhalí každou drobnou nepresnost :) .

U skutečných aut je to přesně obráceně. I hodně ojeté exempláře vypadají na fotkách skvěle. Proč to tak je, to fakt nevim ;)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

No, co dodat. Já bych za sebe těm prodejcům modelů až tak nenadával. Mají to fakt těžké, jen těch reklamací co musí v této době být...
Když výrobce zařadí novinku - nesmysl, od kterého logicky není žádná fotografie a oni ještě nemají model v ruce a nemohou si udělat vlastní foto, tak stáhnou fotku skutečného vozu, která je samozřejmě jiná, protože jde o skutečnost a ne nesmysl výrobce modelu.
Za mě je celá vina na výrobcích modelů. Jsou to ignoranti a jejich jediným cílem je rychlý zisk. Ale to platí dnes u výroby všeho, nějaká hrdost na kvalitu a prestiž už skoro nikoho nezajímá.
-
K focení aut a modelů, protože s tím mám bohaté zkušenosti. :)
Proč fotka na modelu chybky zvýrazňuje? Protože model je malý a fotka ho většinou zvětšuje, tedy zvětšuje i chyby. Myslím tím, pokud se dělá v solidním rozlišení, jak je dělám třeba já.
No a u skutečných aut je to přesně naopak, tam fotka zmenšuje, takže zmenšuje i chyby.
-
K těm dvěma od IXO - z mého pohledu je asi hratelnější ten zeleno-krémový bez těch nápisů ČSAD, je to takové neutrální, jen s tou cedulkou s typovým označením na přídi. Dá se představit, že ho třeba mohl takto někdo zrenovovat, podobně jako ten meziměstský.
-
No a na závěr, podívejte, co jsem našel. Svět je pestrý. :D
-
Škoda.jpg
Škoda.jpg (30.4 KiB) Zobrazeno 93 x

Pokračovatelka

Místní doprava kdesi v Čechách, kterou zajišťovalo ČSAD. Vpadá to původně na exportní verzi, která zůstala jako v mnoha případech z různých příčin doma.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“