Ale pořizuji, tedy velice ráda bych pořizovala. Mám v plánu pořídit všechny resinové modely od J.Plodíka u FoxToys až po typy 706 RTO.
Ono je to s historickými modely autobusů 1:43 které mám tak ráda, v rozmezí první republiky, tedy 1918 - 1939 velmi bídné. Pokud vynechám již zmiňované Plodíkovy modely, tak nikdo tady nic podobného nedělá. Zbývá tak jedno. Rozhlédnout se po okolním světě a z toho mála co nabízí (ona to tam v historických modelech také není žádná sláva) vybrat něco, co se alespoň trochu blíží nějaké předloze našeho domácího autobusu To se pak snažím při svých velmi mizerných modelářských schopnostech nějakým způsobem trochu upravit a pak tento nedokonalý výtvor vydávám za určitý typ historického Československého autobusu. Ano já vím, není to košer. Mnoho lidí si nade mnou poklepe na čelo že takhle se modelařina nedělá. že je to směšné počínání.
Jenže já nejsem modelářka, především ty modely sbírám do vitríny. A i při všech těch nedostatcích předělaných modelů které si jasně uvědomuji, se mi ve sbírce líbí a mám je ráda. Dělám to pro své potěšení a to je pro mne to hlavní.
Iva.