Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

Barťák

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od Barťák »

za ty prachy je to furt super.myslím,že se to dá dycky nějak upravit,ubrousit nebo přilepit.já osobně jsem moc rád,že kultovky vychází,protože zrovna na tyhle auta jsem zatíženej ;)

busto

Příspěvek od busto »

Vynikajúco povedané Barťak, máš môj absolútny súhlas. Je to zbierka o ktorej sme pred dvadsiatimi rokmi nemohli ani snívať a teraz keď je to konečne tu a vysoko to predstihlo moje najskromnejšie očakávania tak sa furt niekto sťažuje na krivú smerovku, tmavý lak, malé ŠPZ-ky a podobne ,, nedostatky´´ teda česť výnimkám. Ja sa teším každému modelu.

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

busto mě vynech, já si nestěžuju viz. mé hodnocení strana 57 :)

kult

Příspěvek od kult »

Ja taky říkám že za 200 jsou dobrý vyjímku tvoří trabant,ale u mně je to tím,že mám všechny verze od sunstaru.120ca je podle mě podstatně lepší než abrex a o takovém chrlení novinek se jim i jiným výrobcům může jen zdát.

Speed

Příspěvek od Speed »

O Slovensku žiadne správy? Už aj tu by ich mohli vydávať, záujem by určite bol...

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Ještě, kdyby tak začli dělat, byť za vyšší cenu nákladní vozy a autobusy, taková ŠD 11 nebo Tatra 813 to by bylo terno..

kult

Příspěvek od kult »

To by byla síla.Škoda,že toho tady nevydávaj jako v itálii:policejní auta,1:24,atd.Tam je to v trafikách hodně zajímavé.

FKS

Příspěvek od FKS »

K té kritice, že tady se stěžuje na kvalitu kultovek bych chtěl říci to, že drobnosti jako srovnat/přilepit zrcátko a nějaký malý škrábanec neberu jako problém, je to model za 179 Kč a bez chyb nejsou vždycky ani mnohem dražší modely typu Minichamps nebo "plné" verze IXO. Ale velká hrouda - nezačištěný otřep zalitý vrstvou barvy na kapotě mi teda už vadil (právě na T613 jsem se těšil nejvíc), protože to bylo hrozně vidět a kazilo to dojem z pěkně udělaného modelu. Už jsem to ale vybrousil a teď to stříknu, odstín odpovídá černé barvě Tamiya ve spreji.

Jsem taky rád, že se vyrábí modely českých aut ve větším počtu a jako všichni doufám, že jich bude ještě více, když to teď tak slibně začalo. Kdyby byl třeba ještě Tatraplán a ostatní verze T603 a T613, tak by to bylo supr. Snad se dočkáme i nějaké škodovky, protože jestli je nějaké auto "kultovní", tak je to třeba 110 R Coupé nebo Rapid (a ty Abrex dělat nehodlá, slibují sice 110 R v 1:18, ale jestli bude je otázka), Š 100 se od Abrexu asi taky nikdy nedočkáme, kultovky by ho učitě udělali rychle, ale asi nemají povolení od škodovky. DeAgostini moc dopředu nezveřejňuje, co se bude dělat (což je z jeho pohledu logické), ale modely musí mít připravené delší dobu dopředu, protože takový vývoj modelu nějakou dobu trvá, musí vyjednat i souhlas automobiky, takže to nemůžou vymýšlet na poslední chvíli.

Náklaďáky a autobusy by taky byly supr, ale to vidím celkem bledě, ikdyž udělat v kultovkách třeba civilní avii furgon by neměl být problém, protože IXO vyrábí model Saviem, který dodávali FOX Toys předělaný na policejní avie.

T603

Příspěvek od T603 »

Tak nevím, nevím jestli DeAgostíni má od Tatry licenci, protože udajně Abrex ji nedostal.

kult

Příspěvek od kult »

Tak to se ani nedivím,protože abrexu se podle mě povedla jenom 1203,jinak je to bída.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“