Editions Atlas Collections 1:43
Re: Editions Atlas Collections 1:43
Stačí se podívat na http://www.truck-forum.cz/forum/viewtop ... start=1440 . Vlákno věnované IFĚ má skoro 100 stránek 

Zkusil jsem napsat do Atlasu, jaké budou modely po Ifě a kolik vlastně bude modelů v sérii. Přišla mi tahle odpověď:
Vážený zákazníku
Vaši žádost není možné vyřídit jelikož jste neuvedl-la svou plnou adresu
a ani zákaznické číslo(variabilní symbol na složence). Podle jména jsme
to nedohledali.
Prosím Vás tedy o zaslání potřebných údajů.
S pozdravem
Hana Buřilová
Tak jsem jim poslal svoje údaje (možná, že každý má připravenou indiviuální sérii a proto musí znát totožnost
), ale pak už se neozvali... I jinde jsem četl, že to je jejich obvyklý postup. A kdo se ptá dál nebo kritizuje, tak toho škrtnou... O tom se tady už taky psalo. Mám fakt chuť to odhlásit.
Vážený zákazníku
Vaši žádost není možné vyřídit jelikož jste neuvedl-la svou plnou adresu
a ani zákaznické číslo(variabilní symbol na složence). Podle jména jsme
to nedohledali.
Prosím Vás tedy o zaslání potřebných údajů.
S pozdravem
Hana Buřilová
Tak jsem jim poslal svoje údaje (možná, že každý má připravenou indiviuální sérii a proto musí znát totožnost

Dneska přišla odpověď z Atlasu:
Vážený zákazníku,
od třetí zásilky jsou zasílány modely podle toho jak jsou na skladě.
Bohužel zde to nevíme.
S pozdravem za PROVEA
Sandra Macháčková
Vážený zákazníku,
od třetí zásilky jsou zasílány modely podle toho jak jsou na skladě.
Bohužel zde to nevíme.
S pozdravem za PROVEA
Sandra Macháčková
-
hlavně že chtějí jméno, tohle by ti přece řekli i bez jména, ne?

Rally 1:43, Dreamgarage 1:18
Tak jsem si myslel, že to mají trochu ujasněný.
Hlavně aby měli na skladěty naše modely... a ne tyhle (nefunkční link odstraněn adminem)
Hlavně aby měli na skladěty naše modely... a ne tyhle (nefunkční link odstraněn adminem)

No, nech na hlavě ty krávy se kté Ifě hodí
Je to tady omílane 1000 krát, ale já to tedy nechápu. Ti co jim píšou, jsou přece zákazníci a né konkurence.
Pro Atlas přece nemůže být problém zavolat do Švýcarska co přivezou za model. Stejně je tam na skladě a když ne tak jsou už dávno objednáne v Číně.

Pro Atlas přece nemůže být problém zavolat do Švýcarska co přivezou za model. Stejně je tam na skladě a když ne tak jsou už dávno objednáne v Číně.
T603: Zrejme to tak jednoduché nie je no. Väčšinou to viazne v Číne a mám pocit že nie len pri Atlase je to taká menšia lotéria, že čo príde. Snáď spravia všetko preto, aby sa tu objavili nám blízke nákladiaky, lebo inak prídu o svojich zákazníkov.
Taky to tady 1000 krát bylo. My jsme prostě malá země s malým odbytem. Oproti okolním státum, takže se nevyplatí vyvíjet model o který nebudou mít zájem všichni. Nevím kolik se prodalo trambusu do tehdejší NDR, ale Tatry využívala armáda ve velkém tak Tatru znají dobře.
To, že v Atlasu neví, jaké bude pořadí modelů a kolik má mít plánovaná série čísel nevěřím ani na okamžik. Jenom ty letáky k autům musí mít přeložené a připravené dopředu, takže ví několik modelů určitě. Nejsou ani schopní napsat, že tam budou ty auta z letáku. A například dneska určitě ví, co budou za 3 týdny lidem posílat (minimálně to musí být už někde na cestě, ikdyby to vyráběli v Číně až na poslední chvíli). Takže jediný vysvětlení je, že vědí, že tam budou cpát všechno možný, délka série bude těch 38 nebo kolik kusů jako v Německu a ten mates bude až někdy na konci, budou ho používat jako návnadu pro skalní příznivce a snažit se prodat co nejvíc ostatních modelů. Otázka je, jestli je to rozumná strategie a vydělají víc než kdyby byli féroví jako třeba DeA, kde člověk ví, co bude a může přestat a začít odebírat kdykoliv.
Taky je možné, že jim tady o zisk nejde. Ale aby se prodalo to co je vyrobeno a neprodalo se na velkých trzich.