Modely TATRA 1:43

Odpovědět
miroussm

Re: Modely TATRA 1:43 resin

Příspěvek od miroussm »

Ještě si se mohl zeptat, jestli nechystají nové modely :D Musím říct, že takové terrno v hasičském provedení, to by bylo terno :D

Steve

Příspěvek od Steve »

Zdravím Vás vespolek, vážení přátelé, jsem tu nový a tak doufám, že mne přijmete mezi sebe. Nedávno jsem začal sbírat modely vojenských automobilů 1:43. Mým snem je mít modely všech Tater, které sloužily v ČSLA. A snem úplně největším je mít model Tatry 813 8x8 Kolos, pokud možno valník s plachtou, ve vojenském provedení. Pročetl jsem toto téma a zdá se, že jsem zaspal dobu, ale přesto se zeptám pana kolegy koprfilmtatra, zda by bylo ještě možné přes Vás u RO Models tuto Tatru resin objednat, či zda už nemám šanci. Přeji všem mnoho krásných sběratelských zážitků!
Vojenské automobily a tanky 1:43

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Ahoj a vítej. Na stránkách ji mají stále uvedenou: http://ro-master.com/viewmodel.php?id=7776 Doporučuji Ti přímo napsat email, nevím, jak často sem koprfilmtatra chodí. Tohle by měl být kontakt na něho, alespoň podle stránek výrobce: T138@seznam.cz

Každopádně, v Německu vychází kolekce NVA, a tam by snad v budoucnu měla být taky Tatra kolos, otázka je, zda-li to bude a v jaké kvalitě.

Steve

Příspěvek od Steve »

miroussm: Dík za přivítání a za info. Docela jsi mne uklidnil, vypadá to tedy, že mám naději tu překrásnou T 813 koupit - zkusím tedy panu kolegovi napsat.

Ondra

Příspěvek od Ondra »

miroussm píše:Ještě si se mohl zeptat, jestli nechystají nové modely :D Musím říct, že takové terrno v hasičském provedení, to by bylo terno :D
Ptal jsem se jednou a říkali že nesmí říkat plánované modely, jsou zvěsti že kromě nového a stále nedostupného plniče paliva bude ješte jedna 815-7, ale neví se jaká.

Já osobně typuji na další vojenskou verzi, bud převoz kontejneru nebo vojáků a nebo valník.

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Tak Kaden by se klidně mohl stát dvorním výrobcem modelů pro Tatru, klidně v malých sériích, za větší cenu. V rámci propagace by si část zaplatila Tatra a zbytek Kaden z individuálního prodeje. Kupující si to najde. Momentálně chybí například Phoenix.

Ondra

Příspěvek od Ondra »

O Phoenixu se mluví strašne dlouho, poslední co jsem četl že to snad nebude dělat Kaden a bude v 1:50.A že to bude už Euro 6 verze.

Četl jsem že by to mělo dělat WSI, tady je od nich Euro 6 daf, takže je třeba jen poupravit kabinu, udělat jiný podvozek a model je hotov .
(nefunkční link odstraněn adminem)

Honza11691
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza11691 »

Pokud to bude 1/50 je to pro mně bezpředmětné. Já jsem zůžil zájem na 1/43, víc měřítek je pro mně neudržitelné.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Osobně bych byl za měřítko 1:50 taky zklamán, ale vím, že Kaden to avizuje již dlouho. Je to údajně v poslední době nejrozšířenější měřítko nákladních aut a strojů.
Jinak Tatru 813 Kolos od RO taky vřele doporučuji. Určitě nebudete zklamán a dostanete model hraničící s uměleckým dílem. Jen počítejte až s roční čekací dobou. Já bych tento rok rád ve své sbírce uvítal T148 S1, tak uvidím zda se dočkám.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Steve

Příspěvek od Steve »

sberatel21 píše:Jinak Tatru 813 Kolos od RO taky vřele doporučuji. Určitě nebudete zklamán a dostanete model hraničící s uměleckým dílem. Jen počítejte až s roční čekací dobou.
Ani takováto čekací doba mi nevadí, když už jsem čekal 40 (!) let, až někdo začne T 813 8x8 v měř. 1/43 vyrábět :D Zároveň jsem si u pana Martina objednal Tatru 111, což je také můj vytoužený model. Tyto náklaďáky jsou moje velké lásky. Vím, že modely od RO jsou téměř umělecká díla, jak vidno z fotek. A tak se těším, jako by mi bylo deset! :D

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“