Všechny moc zdravím!
Nejprve se musím podělit o novou zkušenost. Poprvé v životě jsem totiž zakoupila model autobusu na Ebay, přesněji přes
www.czechebay.cz. Služeb českého Aukro jsem využila již mnohokrát, na zahraniční Ebay jsem si nikdy netroufla, až teď.
Našla jsem si tedy přes czechebay model autobusu na který mám už delší dobu políčeno a to VAN HOOL VHF 306 z roku 1961, který pro mne z neznámých důvodů u nás nikdo nenabízí. Přitom je to normální model z kolekce AUTOBUS et AUTOCARS DU MONDE od francouzského vydavatelství HACHETTE COLLECTIONS vydaný pod číslem 38. Z této kolekce je u nás nabízena spousta modelů, autobus VAN HOOL však bohužel nikoli.
Tedy má zkušenost z prvního nákupu přes Ebay je více jak dobrá, vlastně z ní mám radost.
23.05.20. jsem si dopoledne model objednala. Okamžitě přišel email s číslem účtu, variabilním symbolem a částkou kterou mám zaplatit. Peníze jsem převedla okolo poledne a již ve dvě odpoledne mi v mém zákaznickém oddělení naskočilo že je transakce vyřízena, tedy model byl zakoupen. 27.05 jsem obdržela email o sledování mé zásilky z Francouzské počty kde byl balíček podán. Dále jsem mohla sledovat, jak putuje zásilka z Francie přes Německo až k nám do ČR. Zde jej převzala DPD a balíček mi byl dopoledne 01.06.20. doručen.
Tedy sečteno - podtrženo. 23.05. byl model na Ebay zakoupen, z Francie přes Německo byl u nás 01.06 dodán. Vše trvalo deset dní ! Z našeho Aukro jsem už několikrát čekala na dodání déle!
Tedy když to celé shrnu :
Tu stovku, kterou si na czechebay účtují za zprostředkování transakce beru jako srandu. Z pohodlí domova, kdy jsem nemusela hnout ani prstem ( krom převodu peněz na účet u czechebay), jsem za české koruny koupila model z Francie který dorazil za deset dní a to celé mě stálo 1250 Kč. Model byl nový, nevyndaný z blistru i s časopisem který vychází s každým modelem. Za částku 1250Kč. koupím model autobusu od HACHETTE COLLECTIONS ve většině modelářských eshopů, ovšem bez poštovného.
Toť má zkušenost s nákupem modelu autobusu na Ebay.
K1024_20-5.JPG
Fotogalerie :
http://iva-rajm.netstranky.cz/fotogaler ... -1961.html
Přeji všem jen to dobré!
Iva.
http://iva-rajm.netstranky.cz/