Modely TATRA 1:43

Odpovědět
LeonCupraR

Re: Modely TATRA 1:43 resin

Příspěvek od LeonCupraR »

Čierna 613 má byť od IST:

1976 Tatra 613, black ist138B - Available : Second quarter 2015 - osobne však neverím, že by termín dodržali...

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Ty termíny u Ixa jsou opravdu jen orientační, každopádně to bude super, protože už ta první "zlatá" verze je krásná. Aspoň se mám zase na co těšit a jsem strašně rád, že plnohodnotných modelů Tater postupně přibývá.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Honza11691
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza11691 »

Já jsem si těd pořídil 613 od MATRIX a 97 od BOS. Máte někdo 97 od Mac models? Jak jsou na tom s provedením? Ted se rozhoduji od koho pořídit 87. MAtrix je už v tahu, tak ted jen zvolit Mac models nebo počkat na tu od BOS. Co by jste mi poradili, do čeho jít.

sberatel21

Já osobně mám k MAC modelům celkem nedůvěru. Sám nedisponuji modelářským nadáním, takže bych strašně nerad kritizoval někoho, kdo dokáže něco, co já ne, nicméně čistě z pozice konečného spotřebitele bych si tyto modely nekoupil, protože mě spíš připomínají hračku než model. Nevím čím to je, prostě na mě působí takovým zvláštním plastickým dojmem. Podotýkám, že vycházím z osobní prohlídky modelů v samotné prodejně MAC v Praze. Možná, že se však jejich kvalita zlepšila, byl jsem tam naposledy někdy začátkem roku.
87 od Matrixu je nádherná. Denně se na ni podívám a vypadá skutečně jako absolutní zmenšenina skutečného vozu. Má precizní lakování a celková ostrost kontur je obdivuhodná. Je to podle mě nejprecizněji vyrobený model osobní Tatrovky, která se na trhu objevila a jsem nesmírně hrdý na to, že jsem svou koupí podpořil takto dokonalý výrobek. Pokud se již nedá sehnat tak bych doporučil BOSe, protože jejich 97 je velice hezká. Jak jsem již psal výše, považuji tento model za nejmilejší Tatrovku ve své sbírce a věřím, že i její mladší sestřička na tom bude stejně. Fotky občas dost zkreslují a nejdůležitější je na modelu jeho skutečné vnímání.

sberatel21

A 87 od Matrixe je zatím běžně k sehnání třeba u Borského na www.svet-modelu.cz.

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

BoS
Tatra 87
Obrázek
Sbírka modelů Citroën

Karlosek

Příspěvek od Karlosek »

Ještě tak kdyby někdo vyrobil pořádnou T77 a T80.

miroussm

Příspěvek od miroussm »

T87 od Matrixxe má ještě i Foxtoys. Trochu si říkám, že jsem tehdy ten kup uspěchal, teď je o dost levnější, ale zase riskovat, že by potom nebyla.
Super, že bude od NEA černý Tatraplán, vlastně NEO ho avizovalo už dlouho dopředu, ale nějak jsem to úplně vypustil z hlavy. Kvůli zrcátkům nebudou dělat jinou formu, takže to je bohužel daň za prvotní předlohu. Ale v té černé mi to nějak tolik nevadí, vypadá krásně.

Jinak T77 udělalo vcelku pěkně IXO, jsem s ní spokojen, T80 si myslím, že nebude. Je to můj osobní názor, ale ta Tatra ničím nevyniká. Na tu dobu měla klasickou karoserii a v této podobě byly stovky jiných aut. Ale aerodynamické Tatry, to bylo něco tehdy a i dodnes jsou obdivované, takže ty už ve "Světě" tak nezapadnou.

Černou T613 opravdu slibuje IXO, ale momentálně mají s modely zpoždění tak půl roku, neudělali ani všechny z loňského katalogu. Tady je alespoň vidět, že tyto problémy nemá jen Abrex.

Je super, že se Tatry a potažmo i Škodovky rozjely, coby modely. Ještě před několika lety jsem byl vděčný za Kaden a Š130LR od Matchboxu. A dneska? přes drobné nedostatky, kdy se hledí na kvantitu místo kvality, máme slušné portfolio modelů. Na to že jsme z automobilového hlediska ve Světovém měřítku nezajímaví (kromě novodobé Škodovky).

Karlosek

Příspěvek od Karlosek »

Osobně si teda myslím, že Tatra T80 je parádní auto, které by si zasloužilo model.
Obrázek

sberatel21

Ano, auto to je opravdu parádní a zasluhující obdiv, nicméně na tehdejší dobu ničím originálním opravdu nebylo. Když to hodně přeženu, řekl bych, že prostě běžný dobový standard. Kdežto proudnicové Tatry byly opravdu něco nesmírně originálního a nadčasového. V té době sice tento typ karoserií nebyl úplně průlomový, nicméně přidanou hodnotou je právě to, že taková auta vzešla z relativně malé automobilky na východu. Myslím, že to je opravdový unikát , protože se v tom snoubí spousta faktorů, která by se mohla i vzájemně vylučovat a popírat sebe samu nejen z historicko-politického hlediska.

Tatry však přesto existují a nejedná se o nějaký jednorázový výstřelek, nýbrž o desetiletí vývoje a inovací, což jen potvrzuje skutečnost, že je naše země opravdu nositelem velkého umu a potenciálu, který se dá zcela směle srovnávat s celosvětovým měřítkem v dané oblasti. Nechci se opakovat ani skládat ódy na radost, přesto jsem nesmírně potěšen, že se těmto krasavicím vzdává hold, alespoň prostřednictvím špičkových modelů od světových výrobců.
Myslím, že není třeba truchlit nad tím, že se za model nějakou korunu přeplatí, protože podstata věci tkví v tom, aby se modely kupovali. Jedině tak to bude motivovat výrobce k vývoji dalších Tater. Budeme-li všichni chtít kupovat jen laciné modely v kvalitě DA, budou se nám takové modely skutečně dostávat. Myslím, že i zahraniční výrobci, kteří Tatry vyrábějí, sázejí z velké části na Československý trh, jakožto tarováckou domovinu. Je jen na nás jestli se zasloužíme o to, aby se nám samotným dostávalo dalších krásných Tater minimálně na slušné úrovni.

A jinak souhlasím, 77 od Ixa je opravdu povedená. Dobové civilní provedení, žádné výstřelky a podle mého soudu model, kterému není co hmatatelného vytknout. Myslím, že je to právě ten typ modelu, který je vyvážen poměrem kvalita-cena-předloha k dokonalosti.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“