Abrex - nové modely

Odpovědět
Barťák

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od Barťák »

Mě na V3Sce Hasiši vadí,že přední nárazník je přetřený jen jednou vrstvou bílé a ve výsledku je nárázník spíše do růžova,jinak na 110kách sem musel trochu doupravit rámečky předních světel,měly docela velké otřepy.Ale jinak paráda,teď čekat tak 3,4 roky a bombardovat Abrex dotazama,kdy bude 105ka a její odvozené varianty :D

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Otřepy neřeším,protože to už je běžná praxe.Všechny modely od Abrexu,co si přinesu domů rozeberu a začišťuji otřepy.Za další mi vadí spojování jednotlivých dílů horkým hrotem,to je děs navíc když ani kolikrát se netrefí do správného místa.Nejradši bych byl,kdyby prodávali stavebnice modelů,slepil bych si je doma sám a hned by to vypadalo mnouhem lépe.

Chtěl bych se ještě zeptat,neměl by někdo z vás na prodej vitrínku od modelu Abrexu LaK 110 combi body 1927?

FKS

Příspěvek od FKS »

Stavebnice by byly ideální, neřešily by se otřepy, poleptání lepidlem, špatné slícování, špatný rozchod kol (buď to vaklá nebo je to moc na úzko)... Ale to je nereálný. Kaden kdysi některé modely jako stavebnice dodával.

Dneska jsem koupil Š110 a Š1203 VB, ani jeden model není bez kazů. Prodejce říkal, že 1203 už je vyprodaná a nejde objednat.

FKS

Příspěvek od FKS »

Na facebooku Abrexu se u Š110 L se docela rozjela kritika kvality modelů, Abrex zatím nereaguje, čekám, že to smaže nebo tam diskuzi zavře jako kdysi na svých www stránkách... Tenkrát jim vadilo, že jim lidi nadávají, že nědělají to, co naslibovali, pamatujete si to?

Lidi prostě začíná štvát, že šla kvalita dolů, u modelu za 400 Kč by prostě takovýhle problémy být neměly. U modelů Cararama za 120 Kč by se tyhle chyby daly tolerovat, tam se ale v takové míře nevyskytují, a to je výrobce ten samý (Hongwell). Ale nekvalita je asi všeobecný trend, viz třeba limitovaná bílá T613 od IST.

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Nedivím se ,že lidi prskají.Mě se tenhle přístup také nelíbí.Cena vyšší a kvalita nižší.I když pořád ta 110L vypadá docela dobře oproti jiným modelům.Ale taky.Jak můžou s klidem pustit do prodeje model,který má chybu v SPZ za plnou cenu.No asi se opravdu řídí tím,co mi řekl prodavač v Abrexu:"když to ty lidi za tu cenu kupují,tak proč s tím něco dělat."Jinak teď když jsem tam byl podruhé pro V3Sku a 110L ,tak už si mi dobře všichni pamatovali,že jsem ten,kdo jim tam otevřel najednou cca 50 krabiček ,aby si vybral 4 modely.A je mi to jedno,protože já jsem sběratel,chci za svoje peníze pěkný model odpovídající dané ceně.Už jen proto,že jedu z Plzně do Prahy jen kvůli tomu,abych si tam koupil jen modely.

Speed

Příspěvek od Speed »

Máš pravdu, tak ako všetky firmy, aj Abrex žije zo zákazníkov a nemusíš sa cítiť nepríjemne, ak chceš dostať za svoje peniaze zodpovedajúci tovar a preto sa rozhodneš model dôkladne prezrieť.
Žial modely sú chúlostivou témou pretože ich poškodenia bývajú ovela menšie než by sa zdalo kvôli tomu reklamovať, ale tento druh tovaru je presne o malých detailoch...

marklukes

Příspěvek od marklukes »

To Keramhora: ahoj, četl jsem tvůj příspěvek na facebooku Abrexu, a zaujala mě poznámka o V3S fekálu, že sis raději koupil skříňovou. Já s koupí V3S čekal právě na šedivý fekál a tvý poznámka mě dost zpochybnila. Vždyť ten model stojí jedenáct stovek, za to už jsou slušné modely renomovanějších výrobců. Čím tě prosím ta nádrž odradila?

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Já si šel právě také pro šedý fekál.u modelu šlo o to,že ani na jednom neseděl přední nárazník na šasi a to o dobrých půl centimetrů,to by se ještě dalo opravit,jak jsem zjistil doma po rozebrání té vojenské,ale tam šlo hlavně o to,že čelo nádrže a další 2 půlky nádrže vůbec,ale opravdu vůbec nelícovali!Bylo to zralý vzít,rozebrat přebrousit, vykitovat a znovu přebrousit a pak to stříknout to té barvy zpátky.Což u modelu za 1100 Kč opravdu dělat nebudu.Neřeknu u modelu do 500Kč a i to by mi štvalo.Jestli na modelu byly ještě nějaké vady,to nevím,protože dál už jsem se nekoukal.Jen jsem se podíval i na další barvy a všechny to měly stejně a protože sklápěčku neměli,tak jsem vzal vojenskou plachtu.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Hm, soudruzi v Číně asi na to začali dlabat. No jo, když je tam nikdo nejezdí kontrolovat, tak zvlčili :-( Doufám, že vyberu aspoň 110L. Jinak mě zaujalo, jak jsem psal, že jsi z Plzně a pro modely jsi zajel do Prahy. Já jsem z Tachova a doufal jsem, že nakoupím v Plzni na náměstí v MPM. Párkrát jsem tam Abrex koupil - ale je fakt, že naposled před nějakými 2 - 3 roky.
Jinak když jsi viděl 110L naživo - v jakých barvách vypadá nejlíp?

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Opravdu,já jsem tam jel 2x jen kvůli modelům,to nelžu!110L vybereš pěknou,ty jsou pěkný všechny,co jsem viděl.Jen si hlídej kolečka,aby neměly moc velký otřepy chromových krytů kol a to samé u předních světel.Jo a na zasklení jsem koukal,aby linky seděli do kastle.Jinak ti poradím,včera jsem něco hledal v Plzni,tak jem zašel do krámku na Slovanské třídě v Plzni,bývalí Model Train,mají tam hlavně mašinky a věci kolem nich,ale paní tam i Abrex a to všechny novinky a ceny jsou téměř stejné jako od Abrexu a některé i stejné.Mají tam výběr a paní byla ochotná,tak že pokud vyloženě nepojedu do Prahy kvůli něčemu jinému,tak do Abrexu už pojedu jen pro 130 RS,až někdy vyjde a to si se mnou pánové v obchodě užijí!!! Jo,víš ,pro co jsem tam byl?Pro modelářské profily,abych dodělal škodě 110L vnitřní přední podběhy,když je tam v Abrexu neudělali!Jinak ten krámek najdeš v pohodě,je to hned u tramvaje,zastávku před konečnou jedničky.
Jo barvy? Všechny jsou hezký.Já si vzal světle modrou a 2 x světlejší červenou na 120 S. :-)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“