Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Kdybych měl 2,tak ti klidně jednu nechám ale budeš muset asi bud z aukra nebo já je kupoval od jednoho poláka,nakoupil sem od něj asi polovinu polských kultovek a ted už mám skoro všechny české 2x jestli chceš mail na toho poláka,můžu ti ho poslat.
Jestli chcete opravdu kvalitní 3kodovku 120, tak kupte tu od Altaya (občas se objeví na Aukru nebo Ebayi), ta je naprosto perfektní s krásnými detaily.
ale cena je někde jinde,tak ji nafoť.Altay je taky casopisová jako deagostini takže původ budou mít stejný:ixo
Třeba leon ji tu má nafocenou: http://www.automodely-hracky.sk/automod ... S-Ixo-1-43
Ano cena je vyšší, ale myslím, že u nás, pro tak kultovní auto jako škoda 120 aspoň pro mě je, je ta cena vzhledem ke kvalitě přijatelná. Ta z kultowek má slabé detaily, Abrex má zase divné proporce...
Ano cena je vyšší, ale myslím, že u nás, pro tak kultovní auto jako škoda 120 aspoň pro mě je, je ta cena vzhledem ke kvalitě přijatelná. Ta z kultowek má slabé detaily, Abrex má zase divné proporce...
-
Tu sú detailné fotky z Kultových - (nefunkční link odstraněn adminem)
Hmm tak poláci mají Škodárnu i s SPZ to je diskriminace
to Barťak:Manual na přestavbu modelů je poměrně jednoduchý.Nejdříve si zmenším plánek vozu do měřítka které potřebuji.Pak volím materialy.Větší plochy dělám z výstražných destiček.Jsou k dostání v pracovních pomůckách.Nebo používám desky Komatex.(z grafického studia)dělají se od 1mm do 10mm.Vše lepím vteřínákem firmy Pelikan.Modely tmelím karosářským dvousložkovím tmelem.Konečný tmelení stříkacim tmelem Gunze.Odlévání některých dílů provádím do Lukoprenových forem používám Polyuretan F16(vše je k dostání u firmy Axon pana Bilka z Mostu).Pak už je to jem věcí fantazie a šikovnosti.
Tady je vidět lepší provedení kultovek podivejte se na kliky a víko nádrže
(nefunkční link odstraněn adminem)
plato na zadním okně
plato na zadním okně
Já pako byl minulý týden ve foxu a měli tam v zádu v krabici poslední 120cu od kultovek.Proč ty 120ci nedávali jako dárek od kultovek ale od abrexu Neví o tom někdo něco Poraďte čím fotíte modely protože fotky od kulta nejsou vůbec špatné ale nepobírá to každej foťák tak kvalitně
Já mám Canon PS 590 IS. Vždycky si dám model na rozloženou knížku aby byl podklad bílej a i za autem aby byla bíla. nasvítím to lampou, přepnu foťák do manuálního režimu, vyvážení bílé dám na žárovka, vypnu blesk a zapnu manuální ostření, protože automatický makro mě chytá nejsvětlejší bod, takže třeba místo předku auta mě zaostří chromovej rám oken. pak to ještě protáhnu photoshopem a výsledek můžeš posoudit nam mejch stránkách. (link v podpisu) to platí pro modely 1:43. Modely 1:18 nesbírám ale pár jich mám a u těch sem si s fotkama nehrál.