Modely TATRA 1:43

Odpovědět
Karlosek

Re: Modely TATRA 1:43 resin

Příspěvek od Karlosek »

Od RO model jsem si koupil Tatru 111, nyní jsem si objednal 138 a do budoucna se chystám objednat 148. Vše po jednom kusu. K tomu si koupím i jednu 138 a 148 od Premium Clasixx a jednu od IXO. Myslím si, že cena modelů odpovídá množství vyrobených kusů. Pochybuji, že by RO model vyrobil tisíc kusů z každého typu a dále myslím, že IXO vyrobí obrovské množství modelů 148, čímž snižuje cenu modelu. Navíc RO model není made in China :D
Záleži opravdu na konkrétním člověku, co chce ve sbírce mít a je rozhodně zajímavější mít jeden model Tatry od tří výrobců než tři od jednoho.

Pavel Rajm

Příspěvek od Pavel Rajm »

Konstatování že "Čínský výrobce smazal všechny hranice" je ale sklizeň naší vlastní práce. Za desítky let zpět jsme si zvykli, že značkový výrobce je uveden pouze na obalu výrobku, na štítku výrobku samotného máme uvedeno - vyrobeno v Malajsii, Korei, Číně......Levná pracovní síla a šikovnost lidí v Asii. Jen naprostý idiot přece mohl předpokládat, že ten malí žlutý človíček se slamákem na hlavě to za hrst rýže bude dělat pro cizí do nekonečna. Dokonale se naučili zvládat výrobu,a za několik málo let si vyškolili vlastní inteligenci která již vytváří své vlastní technologie na stejné úrovni a v mnoha případech lepší. No a ten malí žlutý človíček se slamákem na hlavě to za hrst rýže dělá dál,ale už pro vlastní. To je kombinace které logicky nemůžeme čelit a tak nás vesele Čína válcuje a to ve všech oborech. Ještě k modelům - Karlosek napsal správně že IXO namlátí mnoha tisícovou sérii, kterou ještě nacpe do časopisové edice kterou seženete v tom nejzapadlejším novinovém stánku. Potom si samozřejmě může dovolit cenu jakou tyto modely mají. Maličký výrobce, který odlévá série po stovkách si to pak může hodit na nejbližším stromě.

koprfilmtatra

Příspěvek od koprfilmtatra »

já osobně se na modely T-148 a T-138 okolo 1600,- těším, uvidíme jak budou vypadat...co se týče RO-models myslím, že jejich modely jsou na špičkovní úrovni a nyní jsou až do konce roku vyprodány! měsíčně vyrobí jen 9 tatrovek, takže asi tak...

FKS

Příspěvek od FKS »

Podle mě nejde dost dobře porovnávat malosériového výrobce RO Models a IXO nebo Premium Clasixx a nevyčítal bych jim, že se do tater také pustili. Za cenu resinu od RO prostě moc lidí model nekoupí (já třeba trochu váhám u T813), je to prostě už dost peněz, bez ohledu na kvalitu, ruční výrobu nebo výlučnost modelu. Že je dnes vše Čína se mi taky nelíbí a mrzí mě, že ty tatry neudělal třeba Kaden. T815 zvládl dobře a za přijatelnou cenu cca 1500 Kč, tak kdyby T148 dělal třeba za 2000 Kč, tak by ji lidé kupovali, stejně jako věřím, že se budou velice dobře prodávat tatry od Premium Clasixx za 1600. Ale bohužel se od Kadenu ničeho nedočkáme, nevím jak na tom je, ale nedokázal dotáhnout do konce ani vojenskou T815-7, kde pořád není dodělané řízení všech náprav a nástavba, ikdyž se o tom mluví už dlouho. Problém nebude v tom, že by to nedokázal vyrobit, ale prostě to nedokáže prodat, zatímco IXO to bude prodávat po celé Evropě v časopisech nebo jako běžný model. RO může dál dělat ostatní tatry, nemyslím si, že by ostatní výrobci udělali kompletní řadu tater včetně např. T111 nebo T813. Ale těch T138 a 148 určitě díky modelům od "konkurence" prodá měně.

shimmansky

Příspěvek od shimmansky »

Prečítal som si tu príspevky okolo Tatroviek, tak pridám aj ja pár mojich názorov:
- každý tu má svoju pravdu vo svojich názoroch
- ceny tatroviek do RO models sú dosť vysoké, ale na porovnanie ceny zoberme dostupný model Tatra 97 od MAC model cena je od 990-1190 kč a Tatra 815 S1 od RO Models 3600 kč, a porovnajme váhu použitého materiálu na výrobu modelov, tak podla mňa cena Tatroviek od RO Models nieje až tak prehnaná. V mojom porovnaní som nechcel kritizovať ani jedného spomenutého výrobcu modelov
- počkajme si na modely Tatra od IXO a Claxx a potom ich porovnajme a pevne verím že si budú dosť podobné a vyrobené v jednej krajine
- musíme si zvyknúť že tí malí žltý ľudia z východu už sú na inej úrovni, ako boli pred 20-30 rokmi
- a stále oplakávať výrobný program Abrex a Kaden, je zbytočné, držme palce MAC Models, aby pokračoval vo výrobe modelov Tatra
- teraz ma môžete ukameňovať.
Zberatelia modelov spojme sa.

robbie137

Příspěvek od robbie137 »

Chcel by som poziadat majitelov modelu Tatra 138 resp. 148 od RO models o detailnu fotografiu horneho obluku dveri. Zda sa mi ze model ma prilis velky obluk. Vsimol si to niekto ?
Obrázek
Obrázek

koprfilmtatra

podle mě je vše v pořádku:
T138
Obrázek

FKS

Příspěvek od FKS »

shimmansky píše: - a stále oplakávať výrobný program Abrex a Kaden, je zbytočné, držme palce MAC Models, aby pokračoval vo výrobe modelov Tatra
- teraz ma môžete ukameňovať.
Zberatelia modelov spojme sa.
K tomu "oplakávání" Kadenu - to byla reakce na diskusi o tom, že Čína vše převálcuje, Kaden je asi poslední fungující klasický výrobce modelů v Čechách, takže jediná (ale bohužel marná) naděje na něco nečínského. Snad se udrží naživu alespoň produkcí pro Tekno. MACu patří ocenění, že se pustil do výroby modelů, byť jde "pouze" o malosériovou produkci resinů.

koprfilmtatra

takže do konce roku jsou místa pro posledních 9 modelů....jinak již je do konce roku vyprodáno :)

koprfilmtatra

Kaden má začít dělat T-815/7 CAS 30 ve verzi 4x4 a 6x6. Ví o tom někdo více?
PS: Ro-models jsou do konce roku vyprodány.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“