Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Odpovědět
H+H+

Re: Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Příspěvek od H+H+ »

Bezva zpráva. Mám na něj hezké vzpomínky. Jel jsem jako dítě s taxíkem Sedan v Praze od nádraží do Stresovic. Bylo to na konci 50 let fakt luxusní svezení. Sedan měl na boku bílé čtverečky..., mozna obdelnicky 8-)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Byl jsem se na ně podívat, ale každý měl nějakou chybu. Nejvíc mi vadil prestrik tmave střechy do světlých boku. Ovšem na první pohled je to moc hezky modylek ;)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Se čtverečkama dělá Abrex a úpravce to ještě vylepšil o diorámu a figurku skutečného taxikáře. ;)
Ale to auto, co tam vyčuhuje vlevo, to je přeci jen jinačí kára. :lol:
-
Dioráma Škoda 1201 Taxi Praha – štafl Malá Strana“ 143.jpg
Dioráma Škoda 1201 Taxi Praha – štafl Malá Strana“.jpg
Dioráma Škoda 1201 Taxi Praha – štafl Malá Strana“.jpg (195.94 KiB) Zobrazeno 1384 x

Fricoolinek

Příspěvek od Fricoolinek »

Praha 5: V Bille jich měli plný koš a další kusy v trafice za kasami. Je toho dost.

(Vzal jsem tři. Snad si někdo za rok, za dva, vzpomene, že si to tenkrát měl koupit)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Co bude za rok nebo dva, to nikdo nevi ;)

Karlosek

Příspěvek od Karlosek »

Dnes v Tescu v Novém Jičíně jich měli taky dost, divím se, že je překupníci ještě neskoupili.

pp1

Příspěvek od pp1 »

Jenom nevim jak se k tomu postaví Abrex.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Nemáte někdo info, jaké modely budou od čísla 5 a dál? Díky.

ja1

Příspěvek od ja1 »

marklukes píše:
21 led 2021, 10:17
Nemáte někdo info, jaké modely budou od čísla 5 a dál? Díky.
Podle zadních stran časopisů č.3 a 4 by to měla být Felicia s pevnou střechou - hard top v bílé barvě - střecha tmavá, ,a dále první verze Octavie po Spartaku, tedy bez křidélek a hrdlem nádrže zezhora v blatníku a maskou opatřenou příčnou lištou se znakem uprostřed a dále octavia kombi, poslední typ se zadními světly ze Š100 a hranatou lichoběžníkovou maskou chladiče, obě v lahvově zelené barvě. Další modely tam už bohužel nejsou. Takže to jsou typy ,které nebyly a nejsou ani u Abrexu ,ani u Kultovek ,resp. Legend. Už na fotkách vypadají pěkně, tak se máme na co těšit a pokud si zachovají kvalitu, kterou mají první čtyři modely, tak to vypadá, že je opravdu na co. Zato v Abrexu by měli bít na poplach a něco udělat, protože touto kolekcí je De Agostini převálcuje po všech stránkách -výběrem modelů, kvalitou zpracování a hlavně cenou! To co předvedl Abrex s ÚMV 1100 ,kdy za cenu bezmála 2000,Kč vyrobil model s karosérií na úrovni modelů BBurago a podobných z 80.-tých to už byl vrchol arogance vůči sběratelům. Opravdu to nechápu jak mohou takový model v takové kvalitě a za takovou cenu vypustit na trh. Přitom taková Š 1202 je vcelku povedená a vcelku vzhledem ke konkurenci za slušnou cenu ,stejně ,jako tatra 603. A ty jeho limitované potisky za dvojnásobek cen už tak nepříliš levných modelů, tak s tím taky neudělají díru do světa Jediné ,co má v tomto případě Abrex navíc je výběr z více barevných variant. To je ale dost málo........
Naposledy upravil(a) ja1 dne 21 led 2021, 18:34, celkem upraveno 2 x.

Fricoolinek

Příspěvek od Fricoolinek »

Já myslim, že se to podělalo tim přesunem výroby do ČR.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“