Kaleidoskop slavných vozů Škoda
Re: Kaleidoskop slavných vozů Škoda
Bezva zpráva. Mám na něj hezké vzpomínky. Jel jsem jako dítě s taxíkem Sedan v Praze od nádraží do Stresovic. Bylo to na konci 50 let fakt luxusní svezení. Sedan měl na boku bílé čtverečky..., mozna obdelnicky
Byl jsem se na ně podívat, ale každý měl nějakou chybu. Nejvíc mi vadil prestrik tmave střechy do světlých boku. Ovšem na první pohled je to moc hezky modylek
Se čtverečkama dělá Abrex a úpravce to ještě vylepšil o diorámu a figurku skutečného taxikáře.
Ale to auto, co tam vyčuhuje vlevo, to je přeci jen jinačí kára.
-
Ale to auto, co tam vyčuhuje vlevo, to je přeci jen jinačí kára.
-
-
Praha 5: V Bille jich měli plný koš a další kusy v trafice za kasami. Je toho dost.
(Vzal jsem tři. Snad si někdo za rok, za dva, vzpomene, že si to tenkrát měl koupit)
(Vzal jsem tři. Snad si někdo za rok, za dva, vzpomene, že si to tenkrát měl koupit)
Co bude za rok nebo dva, to nikdo nevi
Dnes v Tescu v Novém Jičíně jich měli taky dost, divím se, že je překupníci ještě neskoupili.
Jenom nevim jak se k tomu postaví Abrex.
Nemáte někdo info, jaké modely budou od čísla 5 a dál? Díky.
Podle zadních stran časopisů č.3 a 4 by to měla být Felicia s pevnou střechou - hard top v bílé barvě - střecha tmavá, ,a dále první verze Octavie po Spartaku, tedy bez křidélek a hrdlem nádrže zezhora v blatníku a maskou opatřenou příčnou lištou se znakem uprostřed a dále octavia kombi, poslední typ se zadními světly ze Š100 a hranatou lichoběžníkovou maskou chladiče, obě v lahvově zelené barvě. Další modely tam už bohužel nejsou. Takže to jsou typy ,které nebyly a nejsou ani u Abrexu ,ani u Kultovek ,resp. Legend. Už na fotkách vypadají pěkně, tak se máme na co těšit a pokud si zachovají kvalitu, kterou mají první čtyři modely, tak to vypadá, že je opravdu na co. Zato v Abrexu by měli bít na poplach a něco udělat, protože touto kolekcí je De Agostini převálcuje po všech stránkách -výběrem modelů, kvalitou zpracování a hlavně cenou! To co předvedl Abrex s ÚMV 1100 ,kdy za cenu bezmála 2000,Kč vyrobil model s karosérií na úrovni modelů BBurago a podobných z 80.-tých to už byl vrchol arogance vůči sběratelům. Opravdu to nechápu jak mohou takový model v takové kvalitě a za takovou cenu vypustit na trh. Přitom taková Š 1202 je vcelku povedená a vcelku vzhledem ke konkurenci za slušnou cenu ,stejně ,jako tatra 603. A ty jeho limitované potisky za dvojnásobek cen už tak nepříliš levných modelů, tak s tím taky neudělají díru do světa Jediné ,co má v tomto případě Abrex navíc je výběr z více barevných variant. To je ale dost málo........
Naposledy upravil(a) ja1 dne 21 led 2021, 18:34, celkem upraveno 2 x.
-
Já myslim, že se to podělalo tim přesunem výroby do ČR.