Abrex - nové modely

Odpovědět
eMBébé

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od eMBébé »

Dle prvních dojmů z uvedených fotografií (model ještě nemám) musím uznat, že v porovnání s prvními uveřejněnými i vystavovanými verzemi modelu Š 110L z předešlých let Abrex udělal velký pokrok co se týče autentičnosti modelu od skutečné předlohy. Ty první byly dle mého soudu nepovedené, porovnatelné s neduhy modelu Š 110L v měřítku 1:72. Samozřejmě to Abrex neomlouvá od značně protažené premiéry tohoto modelu, ale aspoň je pro nás potěšením, že jim přece jen záleží na konečném výsledku. Kladně kvituji zadní lapače nečistot (druhé u Abrexu po Favoritu), naopak přední stěrače kazí jinak dobrý dojem z modelu. Ostatní si nechám až na reálné seznámení s modelem.

P.S.: Neholduji objednávkám přes internet, rád si model osobně zkontroluji, než ho koupím. Neví někdo, zda-li už je možné jej zakoupit v kamenném obchodě někde v lokalitě ostravska?

eMBébé

Příspěvek od eMBébé »

Ještě jsem si vzpomněl na jeden detail. Neměla Škoda 110L na předním čele s lištou dva štítky? Na jednom nápis ŠKODA a na druhém DE LUXE... ;)

Speed

Příspěvek od Speed »

carabo

Příspěvek od carabo »

Model tiež zatiaľ nemám ale chcel by som poprosiť kolegov či by nevyfotil niekto aj iné farby napr. modrú, červenú, bielu.... Inak sa mi ten model veľmi páči ( fotený oranžový).

TomHon

Příspěvek od TomHon »

K tomu štítku De Luxe, poku´d vím, bylo to označení vozů na vývoz

lada

Příspěvek od lada »

š100 měla lištu a štítek "Škoda", š100L a š110L měla navíc spodní štítek "de luxe", š110LS a 110R měla přídavný světla (čtyřoké čelo) a lištu se štítkem Škoda bez de luxe.
nápis na masce de luxe nemá nic společného s vývozem, je to pouze rozlišení typu 100/110. hliníkovou mřížku na zadním čele měly jen typy de luxe, 100 měla pouze prostříhané svislé žebrování

pavel14

Příspěvek od pavel14 »

Možná už to sem nepatří ale když jsem byl malej klučina tak mám pocit, že soused měl na stovce ve předu štítek "standard" je to možné?

lada

Příspěvek od lada »

je to tak jak jsem napsal : š100 - lišta+štítek Škoda, š100L a š110L - lišta+štítek Škoda+štítek de luxe, š110LS a š110R - čtyři světa+lišta+štítek Škoda.
pokud se bavíme o š 100/110 od roku výroby 08/1972 "modelu73". štítek s nápisem STANDART se nikdy na žádný 100/110 nevyskytoval.

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Tak jsem dneska koukal na stovky v obchodě Abrex, vypadají dobře, ovšem ta zadní spz je černá na všech

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Včera jsem byl nakupovat v Abrexu,kde jsem si koupil Škodu 110L a Pragu V3S.V3Ska po lehkých úpravách v pohodě,Škoda 110L taky pěkná,hezké zpracování jen mi mrzí již zmiňovaná zadní SPZ a po rozebrání zjištění,že úplně chybí oba vnitřní přední podběhy zasahující do interieru.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“