Modely TATRA 1:43
Re: Modely TATRA 1:43 resin
No ještě že jsem vzal Tatru ze zahraničí. Jistota. Tohle mi taky na Foxu štve, člověk tam hledá model a musí se probrat tunou modelů, u kterých je cedulka ,,není skladem".
Pokud IXO vydá to, co avízuje v katalogu, tak bychom se letos mohli dočkat Tatry 603-1 v modré bílém provedení.
Pokud IXO vydá to, co avízuje v katalogu, tak bychom se letos mohli dočkat Tatry 603-1 v modré bílém provedení.
Už ji mám doma. Fox překvapil. Tatra 87, 372 of 408 pcs.
Ale klidně Fox mohl přibalit svuj katalog.

-
Tak Borský již 87 prodává myslím za velmi příznivou cenu.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...

-
Tak 87 od Borskýho již mám doma. Myslím, že je to asi nejlepší kus ze všech kde jsem ji kupoval. Všude jsem zaznamenal nějaké chyby, ale ta od Borskýho je úplně bez chyby. Asi dostal nějakou dobrou sérii - proto ji prodával jako poslední. Dporučuji všem.

sberatel21 Dnes jsem se stavoval u Borskeho a díval na 613ku. Ta na fotkách narozdíl od 87 vypadá neotesaně. Nicméně na vlastní oči to tak není. Jen ta jeho má přední kolo zaražené v blatníku směrem dozadu. Což u limitky za tu cenu ........ .
Nic méně jak píšeš, tak 87 maš asi víc. Jaké chyby se ti vyskytly? Já na te moji trošičku nesouměrné zakončení žebrováni na zadní kapotě.
Nic méně jak píšeš, tak 87 maš asi víc. Jaké chyby se ti vyskytly? Já na te moji trošičku nesouměrné zakončení žebrováni na zadní kapotě.
-
Mohu potvrdit, že T613 vypadá opravdu velice pěkně. Fotka, která se tady kdysi objevila naprosto neodpovídá realitě. Buď se jednalo o nějaký prototyp nebo to někdo úmyslně upravil. Model je perfektní a i když do dnešních dnů příliš nechápu proč si dal někdo práci, aby vyrobil na špičkové úrovni model auta, který byl vyroben v jediném exempláři, tak ho přesto doporučuji.
Osobně si myslím, že bude v budoucnu velice vzácný, protože se podle mě už v dohledné době nenajde nikdo, kdo by zrovna tento typ Tatrovky vyráběl. Svým způsobem to je unikát již dnes.
Na 87 se sice nejedná o žádné hrůzostrašnosti, nicméně od modelu v této cenové kategorii bych si dokázal představit vyvarování se jakéhokoliv nedostatku. Na mých kusech se jedná o hrbolky na karoserii, ne úplně přesně nalepené přední světlomety a nesouměrně nalepená zpětná zrcátka. Jak však píši, jedná se o nedostatky, které člověk spatří jen při velmi detailním rozboru.
Každopádně jsem nesmírně rád, že Tatrovky vyrábí i špičkový zahraniční výrobce v takové kvalitě. Určitě to je pocta a ozdoba každé sbírky.
Osobně si myslím, že bude v budoucnu velice vzácný, protože se podle mě už v dohledné době nenajde nikdo, kdo by zrovna tento typ Tatrovky vyráběl. Svým způsobem to je unikát již dnes.
Na 87 se sice nejedná o žádné hrůzostrašnosti, nicméně od modelu v této cenové kategorii bych si dokázal představit vyvarování se jakéhokoliv nedostatku. Na mých kusech se jedná o hrbolky na karoserii, ne úplně přesně nalepené přední světlomety a nesouměrně nalepená zpětná zrcátka. Jak však píši, jedná se o nedostatky, které člověk spatří jen při velmi detailním rozboru.
Každopádně jsem nesmírně rád, že Tatrovky vyrábí i špičkový zahraniční výrobce v takové kvalitě. Určitě to je pocta a ozdoba každé sbírky.

-
Omlouvám se za dotaz, který nesouvisí přímo s daným tématem.
Chci se zeptat zda někdo z vás neví, čím se dá zbavit na modelu nečistot a prachu, aniž by se nepoškrábal lak? V nedávné době jsem si pořídil model z druhé ruky, protože se jinak sehnat nedal a po obrdžení jsem na něm zaznamenal různá smítka a malý prachový film.
Nechci si model poškodit vznikem vlásečnicových škrábanců na karoserii. Nemáte nějaký tip jak šetrně očistit tyto malé miláčky?
Chci se zeptat zda někdo z vás neví, čím se dá zbavit na modelu nečistot a prachu, aniž by se nepoškrábal lak? V nedávné době jsem si pořídil model z druhé ruky, protože se jinak sehnat nedal a po obrdžení jsem na něm zaznamenal různá smítka a malý prachový film.
Nechci si model poškodit vznikem vlásečnicových škrábanců na karoserii. Nemáte nějaký tip jak šetrně očistit tyto malé miláčky?

já používám "mikro-utěrku" na čištění brýlí. K dostání v každé optice. Čistím s ní nejen modely, ale třeba i čočku na fotoaparátu.
Áno, ale predtým odstrániť hrubšiu nečistotu štetcom na optiku alebo vatou na špáratku (tyčinke). Potom použiť handričku na okuliare, ale iba ľahkým tlakom na čistené miesto (nie "drhnúť) a predtým na čistené miesto poriadne nadýchať (zahmliť ho). Niekedy sa nevyhneme čisteniu, povrchov, rýh a ťažko prístupných miest navlhčenou tyčinkou s vatou. Tiež existuje špeciálna "čistiaca linka" na modely - pozri www.momira.eu Nikdy nepoužívať riedidlá ! 

Já používám vatu na čištění zlatých šperků. Lak na modelech se zjasní. Leštím tak všechny modely (i nové), protože všechny jsou většinou z výroby trochu umatlané. Jen pozor na stříbrné nápisy a linky. Při silnějším a delším čištění mohou i zmizet!! Vata stojí cca 30,- Kč a vydrží nadlouho.