nOstalgia

Odpovědět
shimmansky

Re: nOstalgia

Příspěvek od shimmansky »

miroussm, úpravu modelov môžeš urobiť dvoma spôsobmi:príklad spomínaná volga pick up
jeden je jednoduchý a finančne náročný kúpiš si jeden model volhy a tú rozoberieš z nej použiješ svetlá stierače sklá, podvozok a to použiješ na kúpený rezinový odliatok karosérie, ktorú ešte musíš nastriekať a celé to poskladať
druhý spôsob je že z modelu volgy odrežeš strechu a upravíš na podobu volgy pick up, ten to postup je pracnejší, popisujem to len zjednodušene, lebo popisovať celý postup práce je dlhší. V prípade že nemáš skúsenosti by som začal s úpravou modelu na kabriolet.

LeonCupraR

Příspěvek od LeonCupraR »

A ešte by som odporučil popozerať fotky poliakov pre inšpiráciu ;) Nie nadarmo boli napríklad ešte aj za socíku uznávanými modelármi ako papierových tak aj plastikových modelov. Aj na poľskom Allegre je kopa rôznych prestávb, niektoré naozaj vydarené.

shimmansky

Příspěvek od shimmansky »

tu je adresa poľskej stránky na prestavby modelov (nefunkční link odstraněn adminem)

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Díky moc, prostuduju to..nejdřív bych začal s něčim jednoduššim, mám nějaké zkušenosti z modelové železnice, ale tam sem nic nemusel řezat..ale viděl jsem i úpravy modelů od abrexu, třeba škodu 120 jako kabriolet, z čeho se pak třeba získá podoba stáhnutý střechy? z jinýho modelu nebo si to modeláři vyrábějí sami?

onpo

Příspěvek od onpo »

miroussm píše:Díky moc, prostuduju to..nejdřív bych začal s něčim jednoduššim, mám nějaké zkušenosti z modelové železnice, ale tam sem nic nemusel řezat..ale viděl jsem i úpravy modelů od abrexu, třeba škodu 120 jako kabriolet, z čeho se pak třeba získá podoba stáhnutý střechy? z jinýho modelu nebo si to modeláři vyrábějí sami?
Bohužel málokdy jsou modely natolik podobné, aby šly použít díly z jednoho na druhý. Modeláři si dělají takové věci z 99% sami. Třeba ta střecha jde udělat z papírového kapesníku, nebo vymodeloval z tmelu. Způsobů je víc. Pokud tě zajímají takové věci, určitě si začni kupovat Modelář - je tam spousta rad a tipů pro plastikové modely a to samé potřebuješ i pro prěstavby našich modelů :) . Pak je ještě výborné http://www.modelforum.cz tam je taky mraky rad a diskuzí.

LeonCupraR

Tak páni, Niva je doma a znova sa potvrdilo to, že cenový rozdiel jednoducho nekorešponduje v rozdiele kvality! Poľská, maďarská a aj ruská verzia kultowiek je naozaj v tomto prípade vydarená a originál IST nie je lepší o niekoľko tried... Spolu s Nivou som zobral pre kamaráta ešte jeden nový model z tejto série - Aro.
(nefunkční link odstraněn adminem)

A teraz ešte jedna vec ktorá ma zarazila. osobne som viackrát prezentoval svoj názor na kvalitu Ixa. Podľa mňa majú ešte stále čo doháňať na taký Minichamps, Autoart. Na modely Aro je chyba. ktorá sa dá ospravedlniť možno u nejakej Cararamy, ale nie u modelu za niekoľko stoviek Kč. Hádam to na obrázku vidno - som mimoriadne sklamaný.
(nefunkční link odstraněn adminem)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

LeonCupraR píše: A teraz ešte jedna vec ktorá ma zarazila. osobne som viackrát prezentoval svoj názor na kvalitu Ixa. Podľa mňa majú ešte stále čo doháňať na taký Minichamps, Autoart. Na modely Aro je chyba. ktorá sa dá ospravedlniť možno u nejakej Cararamy, ale nie u modelu za niekoľko stoviek Kč. Hádam to na obrázku vidno - som mimoriadne sklamaný.
To je podle mě přesně důvod, proč nakupovat v kamenném krámu, kde si můžu nechat ukázat víc modelů. Co se týká IXA je asi větší problém v tom, že si moc nelámou hlavu s věrností modelu. Že neodpovídá nějaké nálepka či drobný doplněk by se ještě dalo přenést přes srdce, ale že jsou schopni zkreslit proporce celého auta, to už je horší.

LeonCupraR

Vieš, keď kamenný obchod kde by sa teoreticky u nás mohol kúpiť takýto model je najbližšie cca 300 km, takže to nepripadá do úvahy. Ale aj tak si mylsím, že by sa to nemalo v tejto cenovej kategórii stať.

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Pak ještě moje zkušenost, když na něco koukám u prodejce tak vady najdu stejně až doma :-(
Sbírka modelů Citroën

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Tak na macmodel.cz je nová zásilka IXO IST..Tak to vidim tak, že ke mě poputuje Fiat 125..jinak ty auta co ted vyšly, budou taky k dispozici v kultovkách v polsku či madarsku?

Jak tak koukám tak kromě stěračů a zadního štítku na tý nivě neni skoro rozdíl..

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“