nOstalgia
Re: nOstalgia
Ted jsem na Allegru našel RAF, to už je v prodeji?
jaká je asi pravděpodobnost, že budou kultovky i v ČR?
Najeď si na předešlou stránku, v téhle diskuzi se to rozebírá, slibují je na "začátek" roku 2010 ale nikdo zatím neví nic konkrétního.miroussm píše:Ted jsem na Allegru našel RAF, to už je v prodeji?
Moje modely http://onpo.rajce.idnes.cz/
Promiň, je to v tématu Modely v časopisech, str. 5onpo píše: Najeď si na předešlou stránku, v téhle diskuzi se to rozebírá, slibují je na "začátek" roku 2010 ale nikdo zatím neví nic konkrétního.
Moje modely http://onpo.rajce.idnes.cz/
Tak snad je to pravda a dočkáme se taky..byl by velký nesmysl kdyby to do čr nedošlo..je rozdíl mezi kvalitou třeba co jde do ruska nebo polska nebo je to stejný?
Kvalita nie je rovnaká model od modelu sa líši. Je to aj trochu o šťastí aký model sa ti dostane do ruk. Mám modely aj z ruskej aj poľskej sérií. Napr. Lada 1500 poľská ma viac detailov a aj intérier je lepšie spracovaný ako u ruskej. Je to aj o tvojej šikovnosti či si to vieš trošku upraviť aby to vyzeral.
Vám je hej aspoň viete, že sa kultovky budu u Vás predávať ale na slovensku sa chrápe a ani srnka netuší že také niečo existuje aj keď o tom už vrabce na streche čvirýkajú. Všade to vydávajú, vo všetkých susediacich krajinách so slovenskom. To je des.
Vám je hej aspoň viete, že sa kultovky budu u Vás predávať ale na slovensku sa chrápe a ani srnka netuší že také niečo existuje aj keď o tom už vrabce na streche čvirýkajú. Všade to vydávajú, vo všetkých susediacich krajinách so slovenskom. To je des.
-
Môžeš ukázať nejaké fotky kde by sa odlišovali jednotlivé modely kvalitou? Nemám na mysli kvalitu ako takú, ale rozdiel medzi ruskou , poľskou alebo maďarskou okrem farebnej veriácie. Zatiaľ všetky modely čo som mal v ruke boli z obidvoch sérií rovnaké. Ja si myslí,m, že tie modely sú rovnaké, na porovnanie tu je Lada:
(nefunkční link odstraněn adminem)

Tak za prvé prečo máš v červenej lade čierný interier ? Takú som ešte nevidel asi bude maďarská. Ja mam v mojej hnedý interier, tvoja červená nemá na zadnej kapote dekál logo lada 1500. A zelena to tiež nemá tak ako aj moja to nemá. A aj keď sa pozrieš na model Samari z ruskej série a porovnáš s poľskou je tam rozdiel v interieri. A ďalej som mal namysli kvalitu spracovania to je krivo nalepené stierky, chýbajúce dekaly (ani ruská a ani poľska Samara nemajú na bočných stĺpikoch dekaly a ani zadne kapoty nie sú ozdobené dekalom lada), ale stava sa že niečo chýba alebo je otrhnuté, vyskočené atď...
Naposledy upravil(a) carabo dne 13 úno 2010, 13:07, celkem upraveno 1 x.
-
Červená je maďarská, fotku poľskej mám tiež niekde uloženú v PC, ale či ju nájdem to neviem
.
Okrem toho, že je interier v inej farbe bez nejakého odlišného spracovania detailov je model totožný . Je to aj logické, keďže sa používa jedna forma na všetky série, farba je jediné čo sa mení. Pri potlači keď dávajú ŠPZ sa dá aj štítok, model je však stále ten istý. Zober si model z originálnej série IST a uvidíš rozdiel nie len vo farebnosti - napríklad stierače, farebné smerovky, mriežka....
Ešte stále si presvedčený, že tie modely nie sú rovnaké?
poľská:
maďarská

originál IST

Okrem toho, že je interier v inej farbe bez nejakého odlišného spracovania detailov je model totožný . Je to aj logické, keďže sa používa jedna forma na všetky série, farba je jediné čo sa mení. Pri potlači keď dávajú ŠPZ sa dá aj štítok, model je však stále ten istý. Zober si model z originálnej série IST a uvidíš rozdiel nie len vo farebnosti - napríklad stierače, farebné smerovky, mriežka....
Ešte stále si presvedčený, že tie modely nie sú rovnaké?
poľská:
maďarská
originál IST
-
To čo si dopísal o krivých nápisoch a niektorých dieloch by som neriešil. Sú to modely ktoré sa predávajú naozaj za smiešne ceny v obrovských sériách , osobne by som to vôbec neriešil a bol rád, že po rokoch pôstu je zrazu každé 2 týždne k dostaniu nejaký zaujímavý model v stánkoch. Ak zoberiem do úvahy minimálne 3 rôzne série, tak sa zbierka veľmi rýchlo môže rozrastať + je to vynikajúci základ pre rôzne úpravy. Pokiaľ niekomu prekáža trocha horšia kvalita, ten si môže kľudne počkať na modely z IST za niekoľko násobne vyššiu cenu, ktorá podľa mňa neodzrkadľuje skutočný rozdiel v kvalite medzi nimi. Myslím tým, že po "kultowkách" sa zdajú ceny originálov IST už prehnané.
Taky bych řekl, že ten cenový rozdíl je velký. Až si říkám, jestli se platí takovej rozdíl za lepší detaily, nebo za krabičku..Kdybych vydělával a měl nadbytek penez, kupoval bych si originál IST, jelikož jako student nemám penez na zbyt, budu rád za stánkový..Samozřejmě, že bych radši originál, kde je krásnej interiér, nabarvený mřížky a barevný zadní světla či už jen kvůli krabičce s názvem modelu, nadruhou stranu modely mám ve vitrínce, zadek neni vidět takže ty zadní světla vem čert, já vim, že kvalita neni taková jako origoš a ostatní co se na to u mě zběžně podívají ani netuší že je nějakej stánkovej prodej a dražší origošky..já budu rád, že mám krásnou sbírku a radši si budu kupovat modely dva bez krásnýho interiéru za cenu jednoho s detailama...
Jinak když tady občas vidim různý úpravy, to teda smekám..by mě zajímalo jak se něco takovýho vůbec dělá..například sem viděl z volhy udělanej pick up..
Jinak když tady občas vidim různý úpravy, to teda smekám..by mě zajímalo jak se něco takovýho vůbec dělá..například sem viděl z volhy udělanej pick up..