Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43

Odpovědět
H+H+

Re: Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43

Příspěvek od H+H+ »

Autobus se nedochoval, tak s jistotou nevíme. Údaj o kapacite 35 cestujících jsem četl taky, ale možná byl prototyp původně uvažovaný pro dálniční provoz s menším počtem sedadel nebo jsou naopak třeba zapocitana místa k stání na linkovém provozu. Možná není správná ani barva, ale to už se bude taky blbě zjišťovat. Barevnou fotku jsem zatím nikdy neviděl. Ovšem modylek je to fakt hezky :)

mazarek

Příspěvek od mazarek »

Dali.B píše:
30 srp 2019, 11:53
Za jinou cenu sice je, ale snad také kvalita bude jiná.
Chtěl jsem si pořídit zase po delší době jeden náš autobus od IXO : ŠKODA 706 RO 1947
Bohužel, když jsem ho viděl ve Světě Modelů na vlastní oči, zájem mě rychle přešel.
Oproti dřívějším IXO autobusům je celý z plastu, dokonce z probarveného plastu, takže celý model úplně postrádá takový ten "angličákový" lesk. Vypadá opravdu bídně, také interiér působí zcela vyrabovaným dojmem na úrovni levné hračky. Pro mě to bylo velké zklamání. :(
Problém je v tom, že se jedná o autobus, který vycházel ve Francii v červené barvě s čínskými nápisy. IXO ho jen přemaloval.

pp1

Příspěvek od pp1 »

Já mám dojem že nás výrobce modelu pěkně houpe.Jak známo od modelu 532 tak i 536(do kterého se vešlo 50 sedících lidí)se vyrobil pouze jeden kus.A nevěřim tomu,že hned u prvního prototypu by ve Škodě udělaly stahovací střechu. Žádnou fotku jsem nenašel. Ale třeba se pletu.Já jim ty prachy nedám.

Dodo 56

Příspěvek od Dodo 56 »

Zdravím kolegové,podle knihy"Autobusy České a Slovenské od roku 1900 do současnosti" doplněné vydání z roku 2018 jsou oba prototypy zběžně popsány a na foto. je vidět i stahovací střecha. Zde se uvádí Škoda 532,vyroben 1 Kus pro 36 sedících cestujících
a Škoda 536 ,vyrobeny 2 Kusy pro 50 sedících cestujících .

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Dali.B píše:
30 srp 2019, 11:53
Za jinou cenu sice je, ale snad také kvalita bude jiná.
Chtěl jsem si pořídit zase po delší době jeden náš autobus od IXO : ŠKODA 706 RO 1947
Bohužel, když jsem ho viděl ve Světě Modelů na vlastní oči, zájem mě rychle přešel.
Oproti dřívějším IXO autobusům je celý z plastu, dokonce z probarveného plastu, takže celý model úplně postrádá takový ten "angličákový" lesk. Vypadá opravdu bídně, také interiér působí zcela vyrabovaným dojmem na úrovni levné hračky. Pro mě to bylo velké zklamání. :(
Koukal jsem ještě na Carmodel a tam je 706 RT označena jako die-cast. Může to být omyl, ale taky mě napadlo, zda nejsou dvě varianty. Plast na méně náročné trhy a kov na tradiční ;)
Naposledy upravil(a) H+H+ dne 02 zář 2019, 17:14, celkem upraveno 1 x.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

No, to že by si některý z výrobců dal tu práci a v dnešní době dokonce vyráběl model ze dvou materiálů, ve dvou variantách, to je sci-fi. Shopy to vůbec neřeší, jak kopírujou formulář, tak jim tam prostě zůstane die-cast. V té dnešní materiálové změti už se nevyznají ani oni. Někteří (CK Modelcars) už pro jistotu úplně přestali materiál uvádět.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Hmmmm, tak asi jo, ale stejně je toho kovu škoda. Snad to nebude nakažlivé pro ostatní kolekce :roll:

Dodo 56

Příspěvek od Dodo 56 »

Zdravím kolegové, tak ten autobus Škoda RO 706 se tu prodával už asi před čtyřmi roky v exportním čínském zbarvení ,dokonce existují na něj obtisky. Jeto to ale opravdu slátanina ,podlaha respektive podvozek je Dicast a karoserie plast .Já jsem smyl čínský znaky a nanes nové obtisky ,teď je z něj Pražská mandelinka.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Tož si ještě počkáme na hodnocení naší odbornice na autobusy. Jsem zvědav, jak to zhodnotí ona!!! :)

Pokračovatelka

Příspěvek od Pokračovatelka »

Hezký den všem přeje Iva.
Doufám, že ten poslední příspěvek přede mnou byl myšlen ze srandy a ne ironicky, že Dali.B ?! Za odbornici přes autobusy jsem se ani náznakem nikdy nepovažovala, nepovažuji, ani považovat nebudu ! Prostě jsem si jenom díky tátovy nehrála jako ostatní holky z panenkami, ale z autíčky. Prostě mám v knihovně místo zamilovaných románů, kuchařek a dalších knížek s užitečnými radami "jak na to", jako má většina ostatních ženských, knihy o autobusech, trolejbusech, historii dopravy atd. A světe div se - dokonce je mám všechny přečtený ! Většina z nich mi zbyla po tátovi, další jsem si koupila a kupuji sama. Tak to jenom k mé "odbornosti na autobusy".
K tomu o čem jste tu psali.
Model autobusu Škoda 532 od AutoCult jsem si objednala. Forma na něj je se všemi detaily moc hezky udělaná a resinový odlitek z ní je velice povedený. Model by měl být ale oproti skutečné předloze delší a to je největší slabina modelu, proto se jim do něj podařilo "nacpat" pouze 25 sedadel (tři řady sedadel se zkrátka díky tomu že je model zkrácený nevešly) z původních 36. Pravda je, že je model poněkud dražší než levní výrobci, ale kdo ze známých a alespoň trochu kvalitních výrobců vám dnes přivede na trh historický Československý autobus ?
128098.jpg
128098_1.jpg
128098_2.jpg
Skoda_a_aerodynamika_11_800_600.jpg
Model Škoda 706 RO je kapitola sama za sebe. Je to totiž IXO. A pod značkou IXO se sejdou neuvěřitelně kvalitou rozdílné věci.
Já jsem si koupila to první provedení od IXO - tedy 706 MEX ala China. Je z kolekce vydavatelství Hachete collection "Autobusy světa" vydávané ve Francii, která stále vychází a celkově bude mít 120 vydaných modelů. No a teď jsme u toho. Uvažte, že pro tuto jednu kompletní kolekci, která je celá vydávána pod značkou IXO - vyrábí modely autobusů 1:43 celkem pět různých výrobců z různých zemí světa. (namátkou - Indie, Bangladéš, Čína). Co továrna, to jiná kvalita a zpracování modelu. Pro IXO vyrábí modely celkem 12 různých výrobců z celého světa. I tady je odpověď na různou kvalitu, zpracování a použitý materiál modelů IXO.
Všechny moc zdraví Iva Rajmová http://iva-rajm.netstranky.cz/
Naposledy upravil(a) Pokračovatelka dne 10 zář 2019, 22:52, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“