Na Carmodeli v novinkách sa objavili dva Sparkové rally modely s legendárnym Poliakom, Sobieslawom Zasadom. Starší pamätajú.
Teraz má 95 rokov a stále jazdí. Je najstarší účastník WRC - 91 rokov, niekoľkonásobný majster Európy,...
Oba modely sú Monte Carlo - r. 1965 a1968.
Spark
Re: Spark
Dnes dorazil posledný (ak nedajú ďalšiu zaujímavú verziu) Fiat X1/9 - biela Dallara z edície Racelandu. Foto s ďalšími dvoma, čo ešte nemám uložené.
Potom Stratos s horizontálne plochým komínkom z úplne prvého roku rally a biele Murcielago z LM2008. Murcielago jazdilo LM už od 2006, ale až toto biele urobil Spark ako prvé.
No a nakoniec kamarátove Chaparraly z LM 66 a 67.
Potom Stratos s horizontálne plochým komínkom z úplne prvého roku rally a biele Murcielago z LM2008. Murcielago jazdilo LM už od 2006, ale až toto biele urobil Spark ako prvé.
No a nakoniec kamarátove Chaparraly z LM 66 a 67.
Naposledy upravil(a) Vlad dne 22 bře 2025, 18:08, celkem upraveno 1 x.
Super! Fiat X 1/9 se mi líbil vždycky. Tak jako všechny Fiaty z té doby. Na druhé straně je třeba přiznat, že mám raději civilní provedení. Moc se mi zamlouvá třeba tento z kolekce Maxichamps:
Jasně, je to kov a hezká barva. Když už by musel být z resinové pryskyřice, tak dokázal vybrat hezký z nabídky Schuco. To je vlastně výrobek Spark
Ale jak už jsem tu někde psal - nejde mít všechno
Jasně, je to kov a hezká barva. Když už by musel být z resinové pryskyřice, tak dokázal vybrat hezký z nabídky Schuco. To je vlastně výrobek Spark

Ale jak už jsem tu někde psal - nejde mít všechno

Fiat X1/9 je fakt vydarený dizajn a pekný voz. Už tu samozrejme bol o ňom pokec. A v prvej verzii s delenými nárazníkmi nemá chybu.
Zaujímavé značenie mu dali. Bolo to síce v dobe číselného označovania ale X1/9 vyznelo dosť atypicky.
Zaujímavé značenie mu dali. Bolo to síce v dobe číselného označovania ale X1/9 vyznelo dosť atypicky.