IXO Museum
Re: IXO Museum
K dotazu se připojuji, Tatru 77 sice mám, ale podobne jsem prošvihl jine modely, a to ty, které jsem už měl od Altaya a ted me to pěkně stve.
Takto: Ixo samo od seba iba ojedinele robí reedície modelov - ak si ich niekto objedná (limit je minimálne 1000 modelov) alebo je veľmi veľký dopyt po reedícii daného modelu, model vyrobia v reedícii v inej farbe alebo napr. pre špeciálneho objednávateľa (ako napr. Foxtoys - v balení Foxtoys alebo napr. Modelcarworld - ako séria White Box); reedícia sa môže (obvykle v horšej kvalite) vyskytnúť aj v časopisovej sérii deAgostini či Atlas, resp. Altaya - pokiaľ daný model zapadá do príslušnej témy. U Tatry 77 myslím všetky tieto možnosti už viac-menej boli vyčerpané... takže ... zostáva už len hľadať u predajcov (aj internetových) neminuté zásoby, či lustrovať ebay, aukro alebo bazos apod. ... Možno ale Foxtoys objedná ďalšiu reedíciu - opýtajte sa ich ... Inak s Ixom je ale asi nejaký problém - viď predchádzajúce príspevky v tejto a aj inej téme - kultovky (distribúcia modelov Ixo prostredníctvom Noreva ..., zastavovanie sérií deAgostini - kde Ixo je hlavným výrobcom modelov - v niektorých štátoch apod.). Veľmi som nepotešil, však ? 

Problémy asi fakt nějaké jsou. Stránky IX0 nejsou aktualizované a novinka MUS057 Delage se zase nějak zasekla...
-
k T77
Děkuji za informaci. Je-li tomu skutečně tak, znamenalo by to však, že se 77 už nevyrobí, protože všechny tři možnosti již byly vyčerpány. Je ale stále naděje, že si nějaký prodejce nechá vyrobit svou zakázku, takže budu doufat.
Děkuji za informaci. Je-li tomu skutečně tak, znamenalo by to však, že se 77 už nevyrobí, protože všechny tři možnosti již byly vyčerpány. Je ale stále naděje, že si nějaký prodejce nechá vyrobit svou zakázku, takže budu doufat.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...

Na FB IXO jsem teď našel novinky na konec března 2015. Bohužel samé Premium X modely, Museum nic, ale třeba tmavě hnědý PRD320 Triumph Herald 1959 je pěkný a hlavně v katalogu 2015 není, z čehož soudím, že jeho rozsah není definitivní a může se i v MUS nebo CLC objevit něco nečekaného. Většinou se ani nesplní plánované, ale občas i něco překvapí, třeba loni CLC Citroën 7CV. Proč zrovna ten, netuším, protože už existuje v nekonečném množství variant od různých výrobců (třeba to má důvod v distribuci přes Norev), ale říká se, že "naděje umírá poslední"
a stejný postup bude třeba I u MUSEUM, kdo ví...

By ma desne zaujímalo, že prečo ixo uprednostňuje FB stránky pred svojimi vlastnými ???
FB je pre najmladších... IXO models stránka je pre nás generačne straších zberateľov ??? 

Zřejmě tam došlo k nějaké generační personální změně, mládež preferuje FB a taky má možná ke změně jednodušší přístup. Vůbec se mi to nelíbí, FB fakt nemusím, ale hlad po informacích mě donutil. Úplně nejraději listuji tištěnými katalogy, ale je mi jasné, že je tam problém s aktuálností a hlavně splnitelností 

Tak IXO konečně aktualizovalo stránky - uvedli tam měsíc LEDEN !!! Modely ještě nikde (Modelissimo.MCW, o českých shopech nemluvě) nejsou. Jsem zvědav, když provozovatelé některých našich shopů (MAC, FOX) mluví o razantním zdražení, jaké bude cena na Modelissimu (nebo i na našem Světu modelů).
Bezva, ale katalog tam mají pořád loňský. Na ceny jsem taky zvedavy 

Poslední dobou to funguje nějak zvláštně, protože se model vhodný pro Museum objeví dříve s sérii White Box, což dříve nebylo a vůbec nechápu systém, pokud teda nějaký je. Taky mám obavy, zda budou vůbec vznikat opravdu nové modely a nepůjde IXO cestou variant ve stylu přidáme na cabrio nataženou střechu a máme nový modelStanley píše:Takto: Ixo samo od seba iba ojedinele robí reedície modelov - ak si ich niekto objedná ...