Klasika

Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Klasika

Příspěvek od Dali.B »

Jj. Rád bych něco od CMF viděl nejdříve naživo, ale můj ostravský shop Svět modelů to nevede. :(

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Hmmm, je to risk, taky bych se bal :roll:

golfman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfman »

V Praze také tento model bohužel nikdo neprodává a souhlasím, že naslepo se nechce kupovat. Možná koupit přes e-shop (např. Small Cars) a v případě zklamání vrátit. Já jsem takhle vrátil už 2x model Whitebox, než jsem definitivně dospěl k názoru, že Whitebox už nikdy! :|

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Viděl jsem, že CMF má v nabídce pan Prantner - Svět autíček v Plzni. Ale jen osmnáctiny. Taky nevím, jestli ten shop vede z domu z obýváku, nebo má nějakou vzorkovou prodejnu.
No, o Whitebox jsem se nikdy ani nepokusil. To co jsem viděl naživo v prodejně ve Světě modelů mi úplně stačilo. Hrůza hrůz, tomu mohou konkurovat jen některé míň vydařené Abrexy. ;)

golfman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfman »

Jsem tedy potěšen, že máš na Whiteboxy stejný názor. Už jsem si myslel,že jsem přehnaně náročný. Ale poslední Whitbox, který jsem koupil, tak jsem tu hrůzu nafotil do blogu ( https://american-icons.blogspot.com/201 ... tebox.html ) a ihned prodal.
Ale zpět k CMF. Whitebox je jedním z brandů retailera MCW ( http://www.modelcarworld.de/ ). A CMF je evidentně dalším brandem stejného prodejce, s tím rozdílem, že je z resinu. A myslím, že je kvalita jasná. Rád bych se mýlil...

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

V Plzni jsem fakt málo, ale myslím, že žádnou prodejnu nemá. Je to škoda, určitě bych se tam rád podival..

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Ha, ha, zvláště pohled zezadu, to je tedy "kvalitka". Nemá cenu dál řešit.
-
Dnes už jsou němečtí prodejci a čínští výrobci právě přes číňany všichni tak nějak majetkově propojeni, nejen MCW ale třeba i MO.
Ale já bych neházel všechny brandy jednoho prodejce do stejného pytle. Mám za to, že to mají právě marketingově rozvrstvené, aby pokryli celou škálu, od low-endu až po, no řekněmě, premium.
Další brandy, které podle všeho patří do skupiny společně s MCW jsou myslím NEO, PC, asi i BoS, nevím přesně. Každopádně tam taky patří v 1:18 MCG. A MCG v 1:18 je přesně do dvojičky s WhiteBoxem v 1:43 jako zástupce té úplně nejnižší úrovně. To ostatní si myslím, že je rozvrstveno v různých lepších úrovních, dokonce bych si dovolil říct, že CMF mají jako svou prémiovou značku. Viz můj dotaz zde na kolegu v 1:18, když pořídil CMF Citroen... Hodnotil ho tehdy hodně dobře - v 1:18 psal určitě nad Otto, srovnatelný s NEO, to si myslím, že by šlo.
-
Tak nevím pánové, mám se ujmout role pokusného králíka? :lol:
Možná to zkusím, ale hned to nebude...

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Je to podobne, jako v automobilovém průmyslu. Svobodných značek už je desne malo. Koupíš si třeba Skodovku nebo Seat, ale stejně je to vsechno Volkswagen. Je ovšem otázka, zda je to dobre nebo spatne . Jiste je, že už zbývá jenom pár let, kdy bude možné si koupit normální auto. Jak to bude s modýlky, to fakt nedokážu odhadnout, ale myslím, že to bude stejne :roll:

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Myslím, že nové nové auto už si nikdy nekoupím. Tím, že už více jak 20 let dělám v tomto oboru, tak vidím na vlastní oči ten “vývoj”. A za tohle se mi prostě opravdu příčí dávat peníze. Alespoň zbude více penízků na modýlky. :lol:
-
V oblasti modelů to až tak drastické snad nebude, není to až tak významné odvětví, aby bylo natolik lákavé pro řáděni evropské byrokracie a globálních korporátů. Pravda, v podobě zákazu tabákové reklamy na modelech dosáhly prsty EU pitomců i zde... Ale naděje je v posledních letech třeba vznik takové značky Almost Real. Zvláště to, co předvádějí v 1:18, by se dalo v dnešní dobé označit téměř jako zázrak !!!

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Chtěl bych zde vyzvat firmu Matrix (i když to asi nebudou číst), aby trochu přibrzdili v chrlení novinek v oboru klasický automobil. :lol:
Tohle je fakt šílené tempo.
Další krásný Mercedes, akorát nevím, jestli mu více sluší zatažená nebo vytažená střecha. Asi se mírně kloním k vytažené. Co si o tom myslíte, kolegové?
Mercedes-Benz 680S Torpedo Roadster Saoutchik Open 1928 1_43 Matrix.jpg
Mercedes-Benz 680S Torpedo Roadster Saoutchik Open 1928 1_43 Matrix.jpg (32.19 KiB) Zobrazeno 53 x
Mercedes-Benz 680S Torpedo Roadster Saoutchik Open 1928.jpg
Mercedes-Benz 680S Torpedo Roadster Saoutchik Open 1928.jpg (215.04 KiB) Zobrazeno 54 x
Mercedes-Benz 680S Torpedo Roadster Saoutchik Closed 1928.jpg
Mercedes-Benz 680S Torpedo Roadster Saoutchik Closed 1928.jpg (28.62 KiB) Zobrazeno 54 x

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“