IXO Museum
Re: IXO Museum
Díky, ale katalog mi bohužel na mobilu nejde otevřít, zkusím ráno na počítači. No pokud tam je Delage a Bugatti, tak bude alespoň se na co těšit, doufám teda, že fakt budou 

Začínam mať dojem, že ixo (a to je jedno, že pod akou značkou) nestíha všetky aktivity, čo si "nabralo na rohy". V podstate však ale je jediným megavýrobcom kovových modelov a hlavne formových noviniek zo zamaku - - - zrejme "reziňáky" sa do časopisov nehodia... Vidno, že veľa toho vyvinú pre Atlas / Altaya /deAgostini / Eaglemoss / Fabbri / dokonca i Hachette (a to i pre tak exotické krajiny, ako je Japonsko, Kolumbia, Brazília a Východná Európa) - a potom len šup ho trochu natuningované "kioskáče" do sérií MOC či CLC ... Áno, i to je druh stratégie - ale stráca sa tým duch pôvodného ixa... Ale, čo už, aspoňže niekto je v oblasti kovu (snáď okrem Norevu) ešte silnejšie aktívny. Minichamps, Schuco, Ebbro, dokonca i Vitesse-Sunstar v 1/43 jednoznačne utekajú do rezinu. Ale (a to je o "kovákoch") - my sme ich začali zbierať práve preto, že sú z KOVU (zamaku), pretože vtedy - niekedy v ČSSR - bolo plasťákov, plecháčov i drevákov dosť, ale neboli zamakáče - a práve tie nám učarovali... Takže nech je, ako je, v konečnom dôsledku držme ixu palce ... a prajme si, aby naplnilo svoje zámery prezentované vo svojom katalógu 2015 aspoň na 70 % ... 

No IXO se mi svým sortimentem líbí a zapadá do mé koncepce sbírky, spoustu modelů od něho mám v každoročním katalogu si najdu další, ale z toho loňského vyšly jen tuším tři modely. Spousta jich nevyšla a opakují se i zde. Trochu nechápu verze tisiců a jednoho Trabanta, auta se stanem na střeše či nové barevné varianty T613 a T603. Jak píšete, nabalí si toho hromady a pak těžko stíhají.
Mimochodem, mají v katalogu chybu, u nějakýho ruskýho Micruse či co to je mají psáno Facel Vega a hned vedle starého Gaze mají uvedenu Simcu.
Mimochodem, mají v katalogu chybu, u nějakýho ruskýho Micruse či co to je mají psáno Facel Vega a hned vedle starého Gaze mají uvedenu Simcu.
Jupiii už se mi to povedlo otevřít..rano na počítači, ted I v mobilu a ještě jsem si objednal katalog tištěny. Obsah je fakt menší, ale vybrat porad jdeH+H+ píše:Díky, ale katalog mi bohužel na mobilu nejde otevřít, zkusím ráno na počítači. No pokud tam je Delage a Bugatti, tak bude alespoň se na co těšit, doufám teda, že fakt budou
No áno, ten katalóg ixo 2015 je tak trocha šitý horúcou ihlou... Aj to tzv. "Part 1" katalógu ixo 2014 - predpokladám, že malo byť aj Part 2 - a akosi nebolo... Som zvedavý akú (možno aj nedobrú) úlohu zohrá partnerstvo ixa s Norevom - hoci voči Norevu som doteraz nikdy žiadne výhrady nemal a vždy som ho považoval za seriózneho výrobcu kovákov. Len aby to nebolo tak, že Norev bude ixo (potichu) na trhoch blokovať ako konkurenta (... ?!...). No, necháme sa prekvapiť ... 

Mám pocit, že je to přejmenovaný ten Part2, no ale je alespoň něco..
Katalog už mám, graficky je krásný, formátem se vrátil do predlonskych, ale obsahove jak už jsem psal, no kéž by alespoň to málo z edice Museum opravdu letos bylo.
Tak na únor mají Delage. Jsem zvědav, kdy a kde ho nakonec koupím. Zítra jedu do Prahy, stavím se u Foxe a zkusím se zeptat osobně, jak to s Ixem mají. Už jsem jim psal před časem mail, ale na ten nereagovali.
Delage chci urcite taky. Koukal jsem včera na FB a tam už je krasna fotka skutečného modelu (v katalogu je nejaka divna). Jsem zvědavý, jak v Praze poridis 

No tak z FOXe jsem dost rozpačitej, mírně řečeno. Byli tam 2 vysmátí prodavači, kdy bude a jestli bude IXO neví, to jen majitel, a ten prý vžycky něco slíbí a skutek utek a podobně. Jak s IXEM z minulého roku neví, o další várce taky ne, prý se bude zdražovat, když teď má IXO spolupraccovat s Norevem, prý bude model stát okolo tisícovky, prej zdražovaly i ostatní shopy ... No nevím, Svět modelů jede za původní ceny a se sortimentem problém nemá, dodávky mu chodí. Modelissimo má stále na 29.90. Je fakt, že to jsou ceny z minuloročních dodávek, tak uvidíme, jak to bude teď s únorovou dodávkou. Jinak ti prodavaši u FOXe působili (možná JEN působili), že je jen to tam docela šumák, vůbec to nejsou nějací zažraní příznivci modelů. Prostě úplně stejně by mohlo prodávat jabka. Ale třeba se mi to jen zdálo.
Takže uvidíme, jak s únorovou dodávkou, kde ji budou mít a za kolik. Mě to docela mrzí, protože MUS jsem bral v MAC modelu, vždy jsem poprosil pana Tameleho u výběr modelu bez chyb a fungovalo to. Ale jak jsem sem dával jeho vyjádření, tak taky psal o zvýšení ceny a o nechuti IXO za tyto ceny brát.
Takže uvidíme, jak s únorovou dodávkou, kde ji budou mít a za kolik. Mě to docela mrzí, protože MUS jsem bral v MAC modelu, vždy jsem poprosil pana Tameleho u výběr modelu bez chyb a fungovalo to. Ale jak jsem sem dával jeho vyjádření, tak taky psal o zvýšení ceny a o nechuti IXO za tyto ceny brát.