NEOmodels Škoda 110R
Re: NEOmodels Škoda 110R
ono fotky u všech modelů trochu zkreslují a dotud je nepostavíš vedle sebe nejde porvnávat, to platí pro všechny modely
Sbírka modelů Citroën
Chlapy vydržte už pracujem na fotkách, kde budu stať abrex aj neo vedľa seba. Pofotím aj detajly, ktoré sú tuna spomínane. Môj foťak mi odišiel, baterka sa rozhodla isť do kitek. Tak som poprosil kamaráta ten ma zrkadlovku tak to hadam do konca týždňa nahodím. Môj názor je, že tie modely sa ani veľmi porovnať nedajú je cítiť rozdiel v kvalite. Tie svetla od Nea sú v pohode aj predné aj zadné. Fotky R-ka, ktoré su robene už skôr model až moc zväčšujú a na tých fotkach vydno aj to čo v reále pri obhliadnutí modela človek ani neregistruje. Čo sa Abrexu týka kupil som si 110L vo všetkých farbách a nemam čo abrexu vyčítať, model sa mi páči. Neo až na kolesá je tiež super. A asi prve čo spravím je že na neu prehodím kolesa a bude mať tie abrexacke. Podľa mňa abrexacke koleso zodpoveda viac skutočnosti ako koleso od nea. Je vydno, že nepoznajú predlohu a robili podľa seba ( predlohou bol novodobý veterán). Biely pruh na pneu mal ako jediný 4 prototyp R-ka. A ďalej neo spravil otvory na dierovanej obruči priechodné ale v reále ta obruč dosadala na disk a tým pádom tie otvory priechodné neboli a teda koleso abrexu zodpovedá realite trochu viac. Keďže neo je žlté aj abrex bude žltý aby farba veľmi neskresľovala.
Takže sľúbené fotky všetky sú v 1024x? pixelov tak dúfam, že to bude dobre a postačujúce. Nedopadlo to fotenie celkom tak ako som si predstavoval. No ale čo už. Sú urobené detaily svetiel, kolies + fotky oboch modelov vedľa seba.
(nefunkční link odstraněn adminem)
Kolesá abrexu sa mi vydia urobené reálnejšie ako koleso Nea. Neo pôsobí dojmom ako keby sa jednalo o liatinivý disk.
Zadné svetla sa mi viac ľubia na Neu, živšie farby a je to jemnejšie ako u Abrexu, kde dosť preráža to červené plexi.
Ťažko diskutované predné svetla z Nea su celkom dobre urobené a aj pri pohľade zhora sú pekne vypukle. S porovnaním s Abrexom sa mi vydia kvalitnejšie spracované.
Zaujímavé je to aj s náraznikom, na Abrexe odstáva a ešte k tomu aj je krivo nasadený na Neu prilieha tesne ku karosérií.
Kolesá abrexu sa mi vydia urobené reálnejšie ako koleso Nea. Neo pôsobí dojmom ako keby sa jednalo o liatinivý disk.
Zadné svetla sa mi viac ľubia na Neu, živšie farby a je to jemnejšie ako u Abrexu, kde dosť preráža to červené plexi.
Ťažko diskutované predné svetla z Nea su celkom dobre urobené a aj pri pohľade zhora sú pekne vypukle. S porovnaním s Abrexom sa mi vydia kvalitnejšie spracované.
Zaujímavé je to aj s náraznikom, na Abrexe odstáva a ešte k tomu aj je krivo nasadený na Neu prilieha tesne ku karosérií.
Tak to je opravdu perfektní srovnání, fakt dobrá práce. Zdá se mi, že neo je kvalitněji zpracované, avšak abrex lépe ctí předlohu. Zajímavé je, že u mé stodesítky (taky žluté), je přední nárazník nasazen naprosto stejně nakřivo. Nebýt těchto fotek, vůbec bych si toho nevšiml.........
Ďakujem, zabudol som ešte dopísať, že abrex má lepšie prepracovaný podvozok a Neo len holu dosku a že sa na neu otačaju kolieska nie je to stacionarny model.
mam 1/18 né 1/43 a u resinů je model mnohem více věrohodný než na foto, dělají to drobné detaily, tenká okna, tenké stěrače a kvalitní lepty (mřížky, chladiče a podobně) takže i u 1/18 je model na fotkách spíše průměrný, ale jak jej postavíte vedle kováků je jinde a kovák vypadá hračkoidně. (beru třeba NEO versus Norev, Minichamps atd)
na těch fotkách to je hodně vidět třeba na předposlední foto zadní okna...
na těch fotkách to je hodně vidět třeba na předposlední foto zadní okna...
Sbírka modelů Citroën
-
já mám u Abrexu nárazník rovně. Takže asi ste mělo koupit modrou 

Rally 1:43, Dreamgarage 1:18
který model se dostal na titulní stranu katalogu 2011 :

Sbírka modelů Citroën