IXO Museum
Re: IXO Museum
To teda dává, já se naopak na Delage těším a stříbrná barva na modelech je moje oblíbená. Bugatti 57 od Sparku je fakt krásná, ale nemůžu mít všechno 

Tak IXO avizuje další várku (v našich eshopech ještě není ani ta předchozí z července):
http://store.premium-collectibles.com/
Jinak z Fecebooku IXO - MUS069 (daleká budoucnost)

http://store.premium-collectibles.com/
Jinak z Fecebooku IXO - MUS069 (daleká budoucnost)

Česko zřejmě není objemem odběrů pro distribuci IXO zajímavý partner 

Jinak z aktuální várky - Opel se mi nelíbí, o Berlietu jsem uvažoval, ale když jsem si vygooglil fota skutečného auta, moc mi to nesedí. Hlavně přední okno, které mi připadá jak z nějakého vojenského obrněného vozidla. Naopak mě zuaual Hotchkiss, ač už poválečný, prostě na první pohled se mi zalíbil.
Vidím to dost podobně, Opel se mi taky nelíbí a navíc ho nechci ze zásady, Berliet jsem původně chtěl, ale je fakt trochu divný, tam ještě nevím a možná ho koupím. Hotchkiss se mi líbí moc a krásně se mi bude hodit k těsně poválečným CLC, které už mám. Jinak se už brzy chystám do důchodu, je mi už 63, což je sice věk, kdy bych v pohodě mohl řídit stát
, ale na vedoucího prodeje jsem prý už starý
tak budu muset nákupy modýlků nějak přehodnotit a pořídit domů internet. Zatím jsem to nějak nepotřeboval, když jsem od rána do večera v práci a přes víkend na chaloupce.

No jo, všem nám to ubíhá, mě letos 50. A na příkladu Hotchkisse je vidět, že se mi začínají líbit čím dál tím mladší modely
(ač jsem tu asi i psal, že pováleční veteráni mě nezajímají)

Přesně, taky jsem tu někde psal, proč můžu ty poválečné
Jinak jsem teď koukal, že už IXO aktualizovalo stránky, ale v Česku není pořád nic.

Nerad měním dodavatele, ale pokud do měsíce v Česku novinky nebudou, tak se budu muset podívat někde jinde
Taky si možná udělám výlet do Německa. Třeba do Norimberka je to po dálnici z Plzně celkem kousek, ale vůbec nevím, kde bych tam tu správnou prodejnu hledal. Do Chamu to je ještě blíž, bývala tam v centru u náměstí pěkná speciálka, ale nebyl jsme tam už asi 20 let a možná je všechno jinak. Neví někdo?

V Norimberku je jeden obchod " Rietzer Modellbahn " na Bucher Str. Jak z názvu vyplývá je zaměřen hlavně na modelovou železnici, ale sortiment kovových modelů aut měli dost slušný - cca třetinu plochy obchodu. Byl jsem tam naposledy před dvěma roky. Vždy před návštěvou Norimberského veletrhu hraček jsem se tu stavoval.