Spark
Re: Spark
Našel jsem náhodou. Jasně, Gordon-Keeble GK1 1964. Jeden ze stovky vyrobených. Modýlek jsem už hledal. V té krásné modré není, ale taky je fajn:
- Přílohy
-
- IMG_4574.jpeg (56.77 KiB) Zobrazeno 461 x
-
- IMG_4573.jpeg (56.93 KiB) Zobrazeno 461 x
-
- IMG_4572.jpeg (109.56 KiB) Zobrazeno 461 x
-
- IMG_4571.jpeg (148.07 KiB) Zobrazeno 461 x
Dnes mi dorazil model pre kamaráta ferraristu - nová éra pýta aj modely z Gan Turisma, do ktorej vstúpili tiež najprestížnejšie značky. Keďže on zbiera skôr atypické modely Ferrari, tak tento mu do zbierky celkom dobre zapadne. V tejto farbe existuje aj maketa 1:1.
Model je urobený veľmi pekne, neskoro sa preň rozhodol, lebo strieborný mizne a ceny stúpajú.
Model je urobený veľmi pekne, neskoro sa preň rozhodol, lebo strieborný mizne a ceny stúpajú.
Lancia Stratos je moje obľúbené auto, tak som neodolal ďalšej verzii od Sparku.
Výborný je model z roku 1972 z Costa del Sol, kde ho v tom roku ešte ladili a mali osadený komín plus odvetrávacie otvory medzi zadnými svetlami, od ktorých potom upustili. Takisto v prednej kapote veľký otvor pre vzduch od chladiča nahradili neskôr lamelami.
Už vtedy ho vodila legendárna dvojica Munari-Mannucci.
Výborný je model z roku 1972 z Costa del Sol, kde ho v tom roku ešte ladili a mali osadený komín plus odvetrávacie otvory medzi zadnými svetlami, od ktorých potom upustili. Takisto v prednej kapote veľký otvor pre vzduch od chladiča nahradili neskôr lamelami.
Už vtedy ho vodila legendárna dvojica Munari-Mannucci.
Ešte k ďalšiemu Stratosu od Sparku. Model v klasických farbách Alitalia z Monte 1975. Opäť s hviezdnym jazdcom, no na modeli uviedli dámsku spolujazdkyňu "Biche", ktorá ten rok ani Monte nešla. No možno mala ísť s Andruetom a nahradil ju Yves Jouanny
To už splietam, neštudoval som to, len sa utešujem, aby som nemusel zháňať decal a opravovať to.
Andruet s Biché sú preslávení víťazstvom na Alpine A110. Dokonca Ixo "zmodelovalo" aj známu fotku do 3D. Ešte tie poháre na kapote chýbajú.
" Parádna dvojka s tou Alpinkou!!! "

Andruet s Biché sú preslávení víťazstvom na Alpine A110. Dokonca Ixo "zmodelovalo" aj známu fotku do 3D. Ešte tie poháre na kapote chýbajú.
" Parádna dvojka s tou Alpinkou!!! "
Matrix dopĺňa novinky na svoj web. Jedna z nich je štvordverová Facel Vega Excellence EX2, po novom možno povedať, že faceliftová verzia, s hlavným vonkajším znakom - nemá tak silno panoramatické čelné sklo ako u predchádzajúcich verzií EX a EX1. Vraj sa EX2 vyrobilo len 8ks.
Pekná je táto strieborná varianta, pri foto 1:1 za ňou vytŕča staršia EX. Excellence robilo Neo, robilo aj ďalšie verzie Facelov, aj model Facellie, ktorá vlasne položila automobilku na kolená. Niečo z Facelov mám v zbierke, aj zmieňovaný EX.
Pekná je táto strieborná varianta, pri foto 1:1 za ňou vytŕča staršia EX. Excellence robilo Neo, robilo aj ďalšie verzie Facelov, aj model Facellie, ktorá vlasne položila automobilku na kolená. Niečo z Facelov mám v zbierke, aj zmieňovaný EX.
Paráda! Taky jeden Facel ve sbírce mám. Už celkem dlouho. Přesto jsem nákup odkládal:
Jasně, je z kolekce Museum. Pocitově tam moc nepatří, ale je to hezký modýlek a moc se mi líbí barva. Fotku fotil ještě smartfoun BlackBerry. Byla pěkná, ale kvalita se děsně zhoršila přeposláním
Jasně, je z kolekce Museum. Pocitově tam moc nepatří, ale je to hezký modýlek a moc se mi líbí barva. Fotku fotil ještě smartfoun BlackBerry. Byla pěkná, ale kvalita se děsně zhoršila přeposláním

Naposledy upravil(a) H+H+ dne 29 zář 2024, 11:27, celkem upraveno 1 x.
Pekný, vyzerá celkom luxusne. Videl som EX ako “kultovku”. Že bola v kolekcii Museum, som nevedel.
V ČR máte jeden krásny HK500, strieborné kupé. Bol u nás na zraze. Fakt úžasný stroj. Nie div, že v tých rokoch po Faceloch siahali celebrity.
V ČR máte jeden krásny HK500, strieborné kupé. Bol u nás na zraze. Fakt úžasný stroj. Nie div, že v tých rokoch po Faceloch siahali celebrity.