Modely TATRA 1:43
Re: Modely TATRA 1:43 resin
Spíš je otázka, do jaké míry na to ve Foxu měli vliv.
No jak dlho som na tieto modely čakal , tak veľmi som z nich sklamaný . To že im "ušli" proporcie kabíny , bolo vidno aj na tých prototypových vzorkách ktoré už dávnejšie vystavovali . Ale myslel som si ,že to ešte vyladia. To modely T138/148 od IGRY (1/87) vernejšie zobrazujú predlohu...naozaj .
No model od Atlasu (mám doma) je oproti tomu dokonalosť sama ,takisto modely od RO models (nevlastním,hodnotím iba podľa fotiek).
Aha aké Tatry som našiel za ľudové ceny (1/35 asi konverzie od MMK ?):
(nefunkční link odstraněn adminem)
Edit:Už som našiel referenčný model z ktorého Premium Classixs vychádzalo:
http://tortyodmamy.sme.sk/node/287327
No model od Atlasu (mám doma) je oproti tomu dokonalosť sama ,takisto modely od RO models (nevlastním,hodnotím iba podľa fotiek).
Aha aké Tatry som našiel za ľudové ceny (1/35 asi konverzie od MMK ?):
(nefunkční link odstraněn adminem)
Edit:Už som našiel referenčný model z ktorého Premium Classixs vychádzalo:
http://tortyodmamy.sme.sk/node/287327
MMk to není.Tyto modely jako stavebnice vyrábí firma Panzershop.Jsou to velmi detailní modely i s interiérem . Třeba T815 8x8 AV15 (vyprošťovací jeřáb) vychází ve stavebnici na 6000,-Kč.Kupoval jsem ji před časem.Ale jako zakázkový model bych to ani za ty peníze,přestože to není zrovna málo, nestavěl !!!Je to ruční práce a kdo zná rezin ,tak ne zrovna jednoduchá.Proto tak vysoká cena...Peter23 píše: Aha aké Tatry som našiel za ľudové ceny (1/35 asi konverzie od MMK ?):
Jinak Tatry 138 i 148 Premium ClasiXXs mají opravdu dost nepřesností.Tvarově je ale pro modelové ztvárnění tato předloha velmi složitá a přestože mate mnozí v lecčems pravdu nechal bych toto hodnocení až na reálný model.Fotografie totiž skutečnost dost zkreslují.A i kdyby ne, popravdě řečeno "chtit" u tohoto modelu dosáhnout opravdu správný tvar to je opravdu oříšek.Bohužel lidské oko vnímá odlišně velké a malé věci a také barevné provedení udělá Svoje.Takže se může stát,že při správném zmenšení všech rozměrů dojde na modelu k optické deformaci.Rozměrově je ale vše v pořádku.Příkladem mohou být kola zmenšená ve správném měřítku,která se ale zdají na modelu malá...A tak je to i s jinýmy rozměry i tvary.Stačí se podívat na modely Tater různých výrobců stavebnic v měřítku 1:87.Každý je trochu jiný,přestože záměr je u všech stejný...Záleží pak na citu a zkušenostech,kde přidat,nebo ubrat,aby to opticky vyšlo.Vím o čem píšu,mám toto vše za sebou při stavbě T148 v měřítku 1:35.Až po postavení modelu jsem zjistil,že ta kapota je nějaká divná.Na nenastříkaném modelu přitom vypadala dobře....Následovala oprava-broušení,tmelení,nový lak.... Tím určitě modely P.C. neobhajuji,ale oproti Atlasu mají tyto modely alespoň opravdu tatrovácký podvozek s centrální rourou.Ovšem některé typy,jako např Tatra138 S3,tak ta je zcela "mimo mísu" nejen korbou,ale i spodkem...To se jim tedy nepovedlo...Co mi ale snad vadí nejvíc jsou poklopy i u civilních verzí.Ty z výroby neměly ani sklápěče dodané armádě,natož civilní...Ale jinak.kdo by si před dvaceti lety pomyslel,že bude mít doma sběratelský model (nikoliv hračku)československého auta,který si bude moci koupit hotový a nemusí si ho sám,pokud to umí postavit...Jsem zvědav na hasiče a jeřáb,do těch bych asi šel...
-
Tak mám T77 Od whiteboxu doma a je senzační. Do T603 nepůjdu, ta barva, byť hezká, mi na ní nepatří
Nevíte, jestli WB chystá další? Slital bych po T700, T600b a T87
Nevíte, jestli WB chystá další? Slital bych po T700, T600b a T87
Rally 1:43, Dreamgarage 1:18
Martin: téměř s jistotou bych řekl, že ne. White box jsou pokud vím modely pro jeden německý obchod, ale jsou to vlastně modely od IXA. Jen v jiné barvě a bez leptů. Takže co nevydá IXO, těžko vydá WB.
Parádna S1
A odstrašujúce prípady na nových fotkách
snáď to nebude vadiť, foto je z (administrátorem odstraněn nefunkční link) + sú tam aj ďalšie fotky.
A odstrašujúce prípady na nových fotkách
snáď to nebude vadiť, foto je z (administrátorem odstraněn nefunkční link) + sú tam aj ďalšie fotky.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
-
Ten teleskop sklápění korby uchycený až úplně na kraji je perfektní...
Kiež by to bola jediná chyba tohto modelu
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Tak 603 od WB je již na prodej. Barevné provedení se mi nelíbí, ale konečně má normální zrcátka a né zrcátka alá Felicie.
http://www.smallcars.cz/osobni-auta/186 ... -1-43.html
http://www.smallcars.cz/osobni-auta/186 ... -1-43.html
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak už je to tady FOXtoys má novinky
(nefunkční link odstraněn adminem) za 1590kč.
(nefunkční link odstraněn adminem) za 5250kč.
Ten sypač je skoro zadara. Mates od Atlasu mně bude stačit, nemusím mít vše.
(nefunkční link odstraněn adminem) za 5250kč.
Ten sypač je skoro zadara. Mates od Atlasu mně bude stačit, nemusím mít vše.