Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43

Odpovědět
EasyDaviD

Re: Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43

Příspěvek od EasyDaviD »

[rýp] Čítať viem:
Pavel Rajm píše:1)Pokud se vám zdá cena za resinový model autobusu 1/43 3000CZK moc,tak vám doporučuji mrknout na ceny v zahraničí!
a nikde nevidím to u výrobce ;) . Takže preto som písal 3850 kč. [/rýp]
Ale dosť bolo rýpania. Mne sa tieto modely naozaj páčia a časom si snáď tiež nejaký kúpim. (Ešte tak nájsť kontakt na výrobcu :) .)
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

Pavel Rajm

Příspěvek od Pavel Rajm »

Omlouvám se za to rýpnutí! Výrobce všech resinových modelů autobusů a trolejů 1/43 které najdete u Foxtoys je pan Jiří Plodík z Havlíčkova Brodu.Modely nezasílá poštou(právě ohledně možného poškození modelů dodáním touto cestou)Je tedy nutný osobní odběr modelů u něho doma v Havlíčkově Brodě po předešlé Emailové či telefonické domluvě.To je ta rádoby "protekce" - osobní domluva s panem Plodíkem na konkrétním modelu či modelech, zda chcete model vybavit těmi diskutovanými zpětnými zrcátky atd.(zrcátka jsou lepty,podobně jako jsou na modelech stěrače)Dokonce vám je schopen nabídnout zrcátka různých tvarů a velikostí.Vše v ceně kterou jsem psal,tedy 3000CZK.Pouze kloubový trolej 15Tr je o tisíc dražší.Kdyby každý vyděl,v jakých podmínkách to dělá,jakou práci to dá z ničeho udělat výkresy,formy,odlévání,kompletaci atd..atd..,nemyslím si, že by se mu po takové práci zdály peníze za které to prodává přehnané.Je skutečně na každém, zda koupí či ne.Názory na kvalitu modelů má pochopitelně každý jiné,co se jednomu líbí,druhý odsuzuje,ale za vším je třeba vidět tvořivou práci a šikovnost lidských rukou.Ne každému z nás je tento dar dán.Nad tím se prosím zamyslete.Pokud máte zájem o kontakt na pana Plodíka pošlete mi prosím Email.Děkuji,Pavel Rajm. rajmusak@seznam.cz
Naposledy upravil(a) Pavel Rajm dne 19 říj 2010, 09:23, celkem upraveno 1 x.

FKS

Příspěvek od FKS »

Nepřemýšlí pan Plodík o tom, že by autobusy prodával i nesmontované jako stavebnice jako jiní malovýrobci resinových modelů? O to by jistě byl velký zájem, šlo by to poslat poštou, cena by byla nižší (p. Plodík by ušetřil práci při kompletaci modelu, která stejně nebude lukrativní záležitost, navíc dělat jeden model tolikrát musí být otrava) a modelář by se na tom mohl vyřádit...

Pavel Rajm

No jistě.Ty stavebnice jsou samozřejmě asi nejideálnější řešení.Každý by si tak mohl upravit model dle svých představ.Mohu na tomto místě slíbit,že o této záležitosti osobně s panem Plodíkem promluvím.Před vánoci s ním budu hovořit osobně,pojedu do Havlíčkova Brodu pro dva trolejbusy (PRAGA TOT 1936 a TATRA T4OO 1948)O celé věci zde budu informovat.Přeji všem hezký den.Pavel Rajm.

Barťák

Příspěvek od Barťák »

Ta zrcátka se dost obtížně lepí na autobus.U ešelky to šlo docela dobře, u erťáka to bylo už horší mám tam zatím jen jedno zrcátko,lepidlo mám dobrý,modelářský, jen to chce ještě nějak vychytat.Ted se na to vrhnu,byl sem 2 týdny mimo domov,takže sem nemohl ani odepisovat na některé názory týkající se těch zrcátek.

Pavel Rajm

V sobotu 13.11.2010.jsem byl u pana Plodíka v Havlíčkově Brodě.Výsledek jednání o stavebnicích jeho modelů je tento.Bude li mít někdo zájem o nezkompletovaný a povrchově nedokončený model,nechť napíše email a na dalším se s ním domluví osobně.O emailovou adresu pana Plodíka si prosím napište na můj email uvedený v kontaktu na webu (nefunkční link odstraněn adminem) Pavel Rajm.

shimmansky

Příspěvek od shimmansky »

Dostala sa mi do rúk stavebnica autobusu RTO, odporúčam jej kúpu a postaviť si model sám. Odliatok karosérie je perfektný, priložené kovové lepty a gumené pneumatiky. Cena od výrobcu je dobrá na kvalitu aj množstvo použitej hmoty na odlievanie.
(nefunkční link odstraněn adminem)

FKS

Příspěvek od FKS »

Odlitky vypadají moc pěkně, je to model od p. Plodíka? Můžu se zeptat, na kolik přibližně ta stavebnice vyjde?

shimmansky

Příspěvek od shimmansky »

Je to stavebnica od p.Plodíka, tento model stál 1500 kč, ostatné neviem za akú cenu predáva. Odporúčam kontaktovať výrobcu a podrobnosti o ostatných modeloch dohodnúť s ním.

Barťák

Příspěvek od Barťák »

nazdar,na polskem foru jsem našel fotku modelu škody 706 RTO Jelcz,vypadá docela slušně, snad se budou nechat koupit i u nás,tady je odkaz http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t= ... start=1580

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“