V tom druhém odkazu to je ona ještě taková ta tmavě modrá barva a je to přesně ona. Nevím jak byl teto model popůlární, ale asi né tolik aby se to někomu vyplatilo vyrábět No uvidíme, ale i tak moc díky!
No knoppmodels má docela velký výběr Tatrovek, ale pouze 1/87 má 30 a ta je podobná ve 43kách toho tolik nemá. Ta igra děla pouze T 11 kterou vyráběla kdisi.
Tak leda tu přestavět.
Tatra 11 od firmy IGRA je bohužel v jiném něřítku a rozdí o proti čtyřicet trojce je značný.Dělají ještě Tatru President.Chce to ještě vydržet. Firma TP MODEL připravuje odlévanou Tatru 11 1:43 a dělají Tatraplán. Dá se z toho postavit docela pěkný kousek.
Máte někdo doma Tatru 57A od MAC? Jste spokojeni? Na fotkách se mi moc nezdá lak, nevíte jak to vypadá ve skutečnosti? Na tomhle vlákně se psalo, že skutečná vypadá lépe. Jak vypadá lak a celkové zpracování? Kola jsou také celé resin nebo jsou pneumatiky gumové?
Tak mi přišla Tatra 57A. Vypadá dobře, samožřejmě s ohledem na to, že to je ruční výroba. Model jde v klidu postavit vedle sériových kovových modelů veteránů třeba od Abrexu a nevypadá výrazně hůře. Některé detaily jsou leptaný kov, konkrétně přední maska, stěrač a raménka na skládací střeše. Povrch stupaček je potažen materiálem imitujícím gumu, vypadá to dobře. Celkové zpracování je v pohodě, netočila se akorát kola, ale to šlo vyřešit jejich povolením na osičce a jednou vymezovací podložkou. Pak je malý škrábanec na střeše (vzniklo asi manipulací při výrobě), ale to půjde zabarvit. Kola jsou celé resin, tedy žádná guma. Koupil jsem modrý polokabriolet s černou střechou, u verze se světlou střechou jsem se podle fotek obával, že přechody mezi béžovou střechou a modrou karosérií nebudou ideální a budou kazit vzhled modelu. Barva karosérie má trochu "pomeranč", ale to je asi dáno tím, že jde o resin.
Na Foxtoys se objevila nová Tatra 57a ve verzi dodávka, podle fotky jde o model ze stejné dílny jako předchozí verze 57a. Píšou tam jako výrobce AD Model, u předchozích verzí se uvádělo MAC Model (obchod s modely), ten je ale asi měl vyrobené na zakázku, BaRT asi bude vědět více.
(nefunkční link odstraněn adminem)
Naposledy upravil(a) FKS dne 16 zář 2010, 01:10, celkem upraveno 1 x.
řekl bych, že výrobce MAC model neexistuje, tak jako výrobce Foxtoys. Většinou si prodejce(Foxtoys, MACmodel,...) nechá u někoho na zakázku vyrobit model a na krabici si dá název svého obchodu. Např.: Velorex pro foxtoys vyráběl Spark, nebo různé úpravy modelů firma IXO (VB, apod.). nebo Tatrovky pro MACmodel.
Mac existuje vyrábí to přímo člověk který tam pracuje je to malosériovka...
Jinak mají nově díly na 1/43: majáky na auta, antény a podobné doplniky vše z resinu...
Pak je Tatra polokabriolet s nataženou střechou opět barevné varianty.