Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43

Odpovědět
Pavel Rajm

Re: Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43

Příspěvek od Pavel Rajm »

Ahoj.
Modely by nikdo jako celek nekoupil (takový mogor jsem asi jenom já) a tak se to rozprodalo po malých částech. Pochopitelně hodně pod cenou a tak jsem při balení modelů do balíků často brečel jako malí kluk. No nic, už je to pryč. Auto jsme nikdy neměli, nemáme a mít nebudeme. Jezdí autobusy a vlaky. Přeji vše dobré.
Pavel Rajm.

ja1

Příspěvek od ja1 »

Takových "magorů" je víc a i Já se k nim hrdě hlásím.Co je ale zajímavé,že nepatříme k těm,kteří mají tolik prostředků,že by si mohli koupit jakýkoliv model bez ohledu na cenu i množstvví,ale máme to jako koníček,do kterého investujeme peníze(také nikoliv malé) místo drahých dovolených,mobilů,elektroniky,aut a já nevím čeho jěště.Prostě neznám žádného sběratele/modeláře,který by nemusel hledět na peníze.Ono to bude asi tím že tito lidé krom peněz jiné zájmy nemají. A to jim tedy vůbec nezávidím,stejně jako ty peníze.Mnozí lidé (a nemusí být i zároveň bohatí) totiž nepochopí že každý model sběratele Svým způsobem "obohatí" a má z něj radost ,protože pro ně to je jen "něco" na co se akorát práší.Mimochodem modelům autobusů a trolejbusů zatím ůspěšně odolávám.Ale jak dlouho,to jěště nevím.Dokud jsem měřítko 1:43 ignoroval,tak to šlo.Ale pak přišel Kaden s Tatrami 815,De Agostni se 603 a Atlas se 148 a ignorace byla ta tam.Takže po zhruba čtyřech letech to je přes 300 modelů v tomto měrítku...Takže jak dlouho budou odolávat československé autobusy a trolejbusy to je jen otázka času,resp především peněz.

booballa

Příspěvek od booballa »

já si dovolím říct, že se modelům vážně věnuji jenom jako laik a manžel podobně ale o penězích to jaksi není. a tedy těch jsme nikdy neměli. U nás platí dvě věci, nezáviď a nezáviď.

Pavel Rajm

Příspěvek od Pavel Rajm »

No píšete to všichni moc hezky.
Je to všechno především o prioritách Jsou lidé a je jich dost, že nás mají za blázny. Oni nechápou co pro nás dle nich "obyčejný model, také používají slovo hračka" znamená. Jak můžeš takhle žít? Slyším často. Nejezdíš v létě na dovolenou k moři, v zimě na hory, nezajdeš do hospody, nemáš auto ........ atd. Když jim člověk odpoví, že tyhle věci k životu a ke štěstí zkrátka nepotřebuje, hned vás utřou tím, že takhle žije většina lidí, což je normální, zato když padesátiletý chlap kupuje za příšerné peníze modely, je to dětinské, psychicky nevyzrálé a vůbec hloupé. Pane Bože co by za ty peníze co vrazíš do těch blbých modelů mohlo být krásných a užitečných věcí ! Co na tom můžeš mít? Co tě k tomu vede? Co ti to přináší?
Otázky, nepochopení a zase otázky.
Má vůbec cenu a smysl vysvětlovat něco lidem, kteří se na mě dívají jako na blázna? Oni žijí zcela jiný život, mají zcela jiné hodnoty a již zmíněné priority. Já jim je neberu, ani nad nimi nepřemýšlím, je to pouze jejich svobodná vůle. Tak proč to sakra oni nedělají také. Ať nás nechají se tetelit blahem nad každým novým modelem. Sedět hodiny před vitrínou s modely a kochat se nad jejich krásou. Vrážet naše peníze do něčeho co nám přináší potěšení, pocit uspokojení a krásy. Vždyť modely krásné jsou !
Těch krásných pocitů nad modely přeji všem moc a moc.
Pavel Rajm.

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Je to tak. Ten kdo nemusí řešit peníze a tím pádem nemusí řešit, který model si koupí, z toho nemá takovou radost. Nemá to pro něho takovou hodnotu. Já mám dodnes v garáži své první auto. Mám kromě něj i auto na denní ježdění a to moje první - Felda, jezdí v létě. V zimě jí ven nevyvezu. Raději jezdím s ní, než s tím novým a je mi fuk, jestli si na mě nějaký nafoukanci nebo kamarádi ukazují, že jezdím starou Felicií. Ale prostě je to auto, na které sem si při studiu trvdě vydělával, abych ho měl. Tehdy stálo ještě dost peněz. Prakticky bez pár tisíc to stejný, co mě letos stál starší Ford. O to víc si toho vážím. Kdyby mě to auto koupili rodiče, tak bych ho nejspíš dnes už neměl. Mám ho rád a nikdy bych to auto neprodal/ nesešrotoval. Stejné je to s modelama. Nemám tolik, abych si každý měsíc mohl kupovat za tisíce modely. Takže každý měsíc se snažím koupit jeden nebo dva. Podle aktuální situace. A mám z nich ohromnou radost a nikdy bych o ně nechtěl přijít. Už jen proto, že pro mě znamenají také to, že nemám možnosti mít nějaký ten skutečný veterán v garáži. Nejsem mechanik abych si to servisoval, nemám na to čas, peníze a víceméně ani prostor. Takže skutečná auta, která mám rád, mě nahrazují modely. A také vzpomínky, vzpomínky na doby, kdy tyhle auta jezdila. Protože dnes už jich moc není a novodobá auta se mi hnusí.

sidon

Příspěvek od sidon »

S příspěvkem od miroussm se naprosto ztotožňuji. Protože jsem momentálně bez práce, tak nákup modelů, kromě kultovek, jde stranou. Nové auta také nemám rád, a proto si stále udržuji svůj první vůz a nyní již veterán - Škodu 1050 S z roku 1982.

Barťák

Příspěvek od Barťák »

Pánové kdo takhle máte doma tyhle, dnes už veterány, hodťe sem nákou fotku, to by mohlo být docela zajímavé téma, jestli teda už není vytvořerné ;)
Tady se můžete podívat na moje dva kousky, který mně dost odčerpávaj z financí, co kdysi byly jen na modely, ale dělá mi to snad ještě větší radost, jak ty jejich zmenšeninky. http://www.tatra-club.com/member_detail.php?id=2759

sidon

Příspěvek od sidon »

Nějaké to foto (z října 2013) bych sem dát mohl,ale bohužel nevím, jak se to dělá. S počítačem totiž už nějaký rok svádím tvrdý boj - bohužel marně.

ladin

Příspěvek od ladin »

sidon píše:Nějaké to foto (z října 2013) bych sem dát mohl,ale bohužel nevím, jak se to dělá. S počítačem totiž už nějaký rok svádím tvrdý boj - bohužel marně.
.....a co tohle: http://www.sberatelemodelu.cz/viewtopic.php?f=6&t=2051

sidon

Příspěvek od sidon »

Ladine,dík za odkaz, ale asi jsem fakt debil. Dostanu se po nápis : Uploading...Please Wait a tím to končí. Nevím, proč je to tak šíleně složité.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“