Editions Atlas Collections 1:43

Odpovědět
twor70

Re: Editions Atlas Collections 1:43

Příspěvek od twor70 »

A ruší jednu kolekci za druhou. V čr smazali už motorky 1:24 i střibrné, kolegovi takhle ukončili serie: Užitkové (chyběly mu 2ks), motorky( chybí 2 ks),presidentské(chybí 1/2),hasiči 1:72 (chybí asi 5 vč. 148 cas 32). V německu smazali hasiče 1:72 a celkem novou kolekci NVA (vyšlo jen 18ks). Co je to za kolekce, když to sběrateli ukončí předčasně, že už další modely nejsou a nebudou :-(. Navíc na stejné kolekce dojde objed. leták, ale lidi už neví, že kolekce obsahuje jen malou část modelů, a ty méně atraktivní a těch lákavých se ani nedočká. Kdoví kolik modelů výjde v kolekci Ikarus, Obrněné či Porsche? Prostě Atlas se začíná potápět.

twor70

Příspěvek od twor70 »

Zapoměl jsem že v německu úplně smazali i kolekci užitková vozidla.... :-(

T603

Příspěvek od T603 »

Dnes mi přišel leták . Elektrické lokomotivy. Jako první Československa lokomotiva Řada 230 :lol: Tak se v nich vyznejte. :D

twor70

Příspěvek od twor70 »

Jo to by jim šlo, navalit tu stále nové a nové kolekce a ty staré( většinou nedokončené) mazat :-(

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Podle mě se s modely kšeftuje. Jak jsem již psal někdy minule mě nezaslali Tatru 141 a Robura až po opakované urgenci. Přitom Tatry někdo prodával několik měsíců na Aukru za cca trojnásobek ceny. Tady to potom hájil tím, že si Atlas v nějakých meziskladech zásilku nepřevzal a bylo to rozprodáno. Údajným argumentem mělo být to, že právě o ony Tatry nebyl žádný zájem. Každý ať si to přebere jak chce. Na stranu druhou musím říci, že v době kdy jsem si kolekci užitkových vozidel objednal operátorka Atlasu tvrdila, že je modelů cca 15 kusů a jejich počet není garantován. To, že se postupem času objevil na netu seznam vydaných modelů v té či oné kolekci je jiná věc.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

T603 píše:Dnes mi přišel leták . Elektrické lokomotivy. Jako první Československa lokomotiva Řada 230 :lol: Tak se v nich vyznejte. :D
Jaké je meritko? Diky

rocs

Příspěvek od rocs »

1:87

ja1

Příspěvek od ja1 »

T603 píše:Dnes mi přišel leták . Elektrické lokomotivy. Jako první Československa lokomotiva Řada 230 :lol: Tak se v nich vyznejte. :D
Mě taky. Přitom ale na stránkách EA je jako první model avizována švýcarská lokomotiva přezdívaná "Krokodýl". Logické sice je že první model se snaží, pokud tam je, dát ten ,který pochází z té země, pro kterou je kolekce určena aby nalákali potencionální zájemce. U nás byly první v jednotlivých kolekcích Tatra 148,Jawa 350,Zetor 50 Super, tramvaj T3,hasičská PV3S. Proč to ale na oficiálních stránkách neudělali tentokrát to asi nikdo neví. Po tom, co v poslední době předvádějí to asi nevědí ani oni sami. Jejich přístup je k zákazníkovi bohužel prazvláštní a něco je špatně...Nejhorší je asi předčasné ukončení kolekce. Sice si na to vyhrazují právo, ale u solidního prodejce by všem předplatitelům měly být dodány všechny modely ,které v kolekci vydány byly. Bohužel EA se takto nechová sama. Stačí se podívat jinam na kolekce De Agostini, nebo Amercom, kde většina kolekcí dopadla podobně co do počtu avizovaných a skutečně vydaných modelů v kolekcích jednotlivých zemí. Jde jim jenom o to, to co mají prodat a to ,že se něco z nějakých důvodů vyprodá dříve ,to je nezajímá a kolekci ukončí. Bohužel je pryč doba, kdy dané slovo ,nebo dokonce smlouva měly nějakou platnost. Dnes platí "Utrhni ,co můžeš a na nic a nikoho se neohlížej". Hodnoty jsou dnes značně pokřivené a ve všem vládnou prachy....Nějaké dobré jméno, solidnost.....

twor70

Příspěvek od twor70 »

Atlas nemá modely pro svoje zákazníky, aby doplnili své sbírky, ale na volném trhu( i v e-shopech) tyto modely jsou k máni - nechápu :-(

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Ty lokomotivy vypadají pěkně jen nechápu proč tam mnohdy fotí opravdová vozidla a ne již vyrobený model. Nejspíš je asi ještě ani nemají vyrobeny nebo mají co tajit. Ty modely, ale budou asi jen statické bez možnosti stáhnout sběrač nebo jimi popojíždět, že?
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“