Editions Atlas Collections 1:43

Odpovědět
ja1

Re: Editions Atlas Collections 1:43

Příspěvek od ja1 »

EA jedná opravdu podivně, tak jsem rád, že kolekci užitkových aut mám kompletní. Objednal jsem si ji ale hned na začátku, kdy se objevily první letáky s nabídkou. Kromě toho beru motocykly a traktory. A letos mě neustále chodí upomínky na zaplacení modelů, které přišly třeba jen několik dnů předtím, nebo vůbec nepřišly. Asi je na vině i pošta, ale to mě jako zákazníka nezajímá. Vrcholem všeho jsou údajně vrácené nedoručené zásilky a následné automatické zrušení dalších zásilek, aniž by mi to dali na vědomí. Už se mi to stalo potřetí !!! Přitom jsem žádné oznámení o uložení zásilky doma neměl, na poštu chodím pravidelně i z jiných důvodů a znají mě, takže by mě na to ,že tam něco mám snad upozornili.... Tyto problémy ale začaly od začátku letošního roku, kdy jsou zásilky zasílány jako obyčejná listovní zásilka.Dokud byly posílány jako balík s dodejkou tento problém nebyl. To už jsem tady ale všechno před časem už psal. Jinak ,kdo sbírá motocykly, tak ví, že součástí kolekce jsou dvě poličky každá na 15 modelů. Jak jsem se ale od operátorky dozvěděl úplná kolekce má pro mě nepochopitelných 29 modelů a navíc dva z nich se pro větší rozměry (výška) do poličky nevejdou...Takže se nedivte, že pokud poličky máte, tak je modely z kolekce nezaplníte.... I tuto kolekci mám tedy kompletní ,ale čekal bych ,že mi to s posledním modelem kolekce oznámí. A nic. Co dodat. Zbývají tedy traktory...Ty jsem ale měl sto chutí po už třetím problému s přerušením kolekce a opakovaných upomínkách ukončit, ale nakonec jsem to ještě zkusil...Pokud ale nastane znovu stejný problém s EA končím...

Honza11691
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza11691 »

Já mám kolekce dvě, Užitková vozidla a Obrnéné vozidla. Užiková kolekce je skoro kompletní ale jestli mi to ukončí předčasně, tak zruším i Obrněnce. Budu si kupovat jen co se mi bude líbit na aukcích a bazarech. A EA pro mně bude mrtvá společnost.

twor70

Příspěvek od twor70 »

Kolekce motocyklů má 30ks( tedy alespoň v D ). Kolekce předčasně ukončují z důvodů, že už jsou modely normálně v prodeji: motocykly, nákladní i vojenské (v pátek v Praze v obchodě Motorky 1:24 Atlas po 390/ks- např Jawa 500, Mustang, Ural atd.)

ja1

Příspěvek od ja1 »

[quote="twor70"]Kolekce motocyklů má 30ks( tedy alespoň v D ).
Taky jsem na to koukal, že poslední model kolekce má číslo 7168 230,takže i z toho by jich mělo 30 být.Protože jich mám 29 a poslední model mě přišel před měsícem, ptal jsem se operátorky, když už jsem tam volal kvůli kolekci traktory, kolik modelů je v kolekci motorek. Ona mi řekla, aniž bych ji cokoliv předtím říkal,že 29 a teprve potom se podívala do mé karty a sdělila mi ,že mám sbírku kompletní a ten model, který mi poslali před měsícem byl poslední. Když jsem se podíval do kartiček tak mi chybí č.10.Co je to ale za motocykl, nevím a ani netuším. To, co jsem viděl na Aukru, burzách,bazarech i teď v poslední době na v obchodech s modely už mám... Má snad někdo všech 30 motorek?

twor70

Příspěvek od twor70 »

Tady je můj amaterský seznam: AWO / SIMSON 425 S
MZ ES 250
SR 59 " IWL Berlin "
JAWA 354-04
MZ ES 250/2
SIMSON KR 51 SCHWALBE
EMW R 35/3
CEZETA 502
PANNONIA TL 250 F
MZ ES 150
IFA RT 125
TATRAN S 125/03
SIMSON SR 2
JAWA 15/02 500CC
SIMSON GS 75
IWL Pitty
MZ TS 250/1
KMZ Dnepr MT 10
JAWA 23 „Mustang“
SIMSON Star
IMZ URAL M 72
OSA M 52
DUO 4/1
IFA BK350 ADLER
CSEPEL 125D DANUVIA 125CC
JAWA 250CC PERAK
TROL ROLLER
SIMSON SPATZ
SFM JUNAK M10
KMZ Dnepr MT 11

Honza11691
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza11691 »

Tak s EA jsem skončil, nastalo to čeho jsem se obával. Ukončili mi kolekci Už. voz. tak zabalím i obrněnce. EA bych za vzor férovosti nedával.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Jenže oni to mají úžasně vyřešené. Délku kolekce nikde negarantují. Já, když jsem začínal užitková vozidla sbírat, tak operátorka tvrdila, že jich je asi 15 ks. Sama v té době nejspíš neznala celkový počet sbírky. Tatra i Robur mě velice mrzí i navzdory tomu, že jsem si je již dávno pořídil za zvýšenou cenu na Aukru. Navíc, Robura mám v seznamu uvedeného, ale nikdy ho nezaslali i přes opětovné urgence z mé strany. Podle mě se jednoznačně s modely kšeftuje a některé kusy se prostě prodali mimo klasickou distribuci EA. Jsem o tom hluboce přesvdčený i když tu bude někdo tvrdit něco jiného.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

pp1

Příspěvek od pp1 »

Dnes dorazil LIAZ,Další mám BUZUL ne že bych bez něj nemohl žít ale beru vše.Dokonce i pošta se polepšila a proti EA já osobně nic nemám.Žádné upomínky a modely jsou OK. :lol: :lol: :lol:

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Tak to Vám přeji. Když však člověk nasbírá 33 modelů a nakonec se nedočká Tatry a Robura - dvou z asi 10 na které se vyloženě těšil, tak to přinejmenším naštve. Jinak s poštou to je opravdu individuální. V menších městech se většinou problémy nestávají, protože tam pošta poctivě vhodí do schránky oznámení tak jak má i v případě, že se jedná o obyčejnou zásilku, která se díky větším rozměrům do schránky nevejde. Ve větších až vyloženě velkých městech to je ovšem většinou tak, že se nikdo ani neobtěžuje ty zásilky rozvážet a rovnou zůstavají na poště. Nejhorší je však to, že se potom nikdo neobtěžuje rozeslat upozornění o uložení zásilky na poště. Dopadne to tedy tak, že po několika dnech se zásilka zašle zpět. Nevím zda odesílateli nebo do centrálního skladu pošty. U mě tato realita nastala před rokem a půl, proto jsem kolekci přesměroval a začal odebírat prostřednictvím rodiny, kde bylo vše v naprostém pořádku.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Dodo 56

Příspěvek od Dodo 56 »

Zdravím kolegové ,tak dnes dorazil Mates a včera naskočil Buzul. To sběratel21 stím se dá plně souhlasit ale vše je jen o lidech.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“