Klasika

Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Klasika

Příspěvek od Dali.B »

golfman píše:
14 led 2019, 22:48
Poslal bych prodejci fotky a chtěl bych minimálně slevu. Mně na to vždy kývli, normálně by jim to většina zákazníků vrátilo.
Tak jsem i učinil, belgičan mi nabídl slevu 25e, což si myslím, že je velmi pěkné. Tak díky, že jsi mě k tomu dokopal. :)

golfman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfman »

Rádo se stalo. Mně těší, že jsi byl úspěšný. Za tu slevu se Ti to bude určitě lépe opravovat. A ten krásný Rolls za opravu stojí. Já bych ho také nevracel a opravil. Tak ať se to podaří. :D

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Díky, udělal jsem teď velmi dobrou zkušenost s lepidlem Loctite Suparatack STYLE. Ten STYLE je tam důležitý, je určen pro hodináře, klenotníky atd. Neleptá jako klasický sekunďák a nevytváří po zaschnutí ten bílý film kolem. Připadá mi, že spoj asi nebude tak pevný jako klasickým sekunďákem, ale to u modýlků, kde je minimální zátěž, není až tak důležité.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Tak to je super! Už se děsně tesim na fotky :P

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Mám za sebou jednu z největších oprav, jakou jsem za poslední dobu na modelech prováděl. Model jsem si koupil už loni, ale zůstal v krabici, opravu jsem si nechal až na zimní období.

BUGATTI Type 51 Dubos Coupé / od Matrixu
Zadní ostruha byla vlepena do karosérie tak nakřivo, asi pod úhlem 15°, že to úplně zničilo vzhled modýlku. Vlastně díky té šikmosti vůbec nenavazovala na začátek ostruhy na střeše. Aby toho nebylo málo, ještě ji z jedné strany zapomněli nalakovat, jen ji nabarvili, takže byla matná. Tím jak byla nalepená se sklonem, zůstala navíc mezi ostruhou a karosérii na jedné straně velká spára.
- Nejprve jsem tedy ostruhu opatrně rozviklával, bylo slyšet praskání lepidla, jak povoluje. Naštěstí se mi ji podařilo nezlomit, pěkně jsem ji uvolnil, dalo se s ní krásně naklápět, i když nešla vyndat. Jak povolilo lepidlo a ostruha se uvolnila, vznikly menší spáry na obou stranách, v nichž byly vidět bílé zbytky lepidla.
- Namíchal jsem z vínově červené a hnědé téměř odpovídající odstín, ostruhu na straně karosérie oblepil a zaplnil mezery barvičkou. Kde mi barvička trošku utekla, krásně jsem setřel hedvábným hadříkem na nehtu, čímž jsem barvičku zatlačil ještě lépe dovnitř. Ostruha se srovnala a po zaschnutí barvy pěkně drží.
- Pak přišlo na řadu lakování matné poloviny ostruhy. Koupil jsem lesklý lak ve spreji Tamyia. Model i s podstavcem komplet oblepil a začal stříkat. Celkem mě překvapilo, že abych dosáhl odpovídajícího lesku, musel jsem dát 4 vrstvy, původně jsem si myslel, že 1 vrstva to spraví, ale kdeže. Je zajímavé, jak se lak prodere každou skulinkou, asi jsem nebyl úplně důsledný v zalepení podstavce, takže jsem si nalakoval kousek na podstavci, ale šlo to nakonec celkem slušně sleštit leštěnkou.
Tak a HOTOVO, o víkendu se bude zařazovat do sbírky.
IMG_3159.JPG
IMG_3158.JPG
IMG_3184.JPG

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

To máš teda můj nekonečný obdiv a jsem rád, že se to povedlo. Mozna nejsem úplně nesikovny, ale druhé očko ještě čeká na operaci a ruce mám poslední dobou poněkud zbletave. Už těším na fotky :)

Marfil13

Příspěvek od Marfil13 »

Tak oprava metalízy, to už je jiný level. Výsledek je bravurní.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Naštěstí jsem metalízu dělat nemusel, ta už byla nalakovaná, chyběla jen ta svrchní laková vrstva.

golfman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfman »

Pěkná práce, blahopřeji k výsledku a krásnému modelu! Také se těším na další fotky.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Pánové a je to tady, dnešní fotoprácička, Bugattka zařazena do sbírky.
Zatím, možná už navždy, můj nejmenší klasik. Typ 51 byl závodní vůz pro GP, proto ty subtilní rozměry. Ale toto šasi bylo po několika letech v pařížské karosárně Dubos přestavěno na cestovní vůz.

BUGATTI Type 51 Dubos Coupé #51133 / 1931-1937
Matrix - limit 263/408

Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/1_43_B ... 37_MATRIX/
IMG_E3207_800.JPG
IMG_E3207_800.JPG (486.77 KiB) Zobrazeno 196 x
Naposledy upravil(a) Dali.B dne 31 říj 2019, 20:56, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“